Ahoj, před 14 dni jsem si pořídil aTV 4K.
Jsem nemile překvapen, že když chci z iPhone/iPadu, přehrát video, zrcadlit hru či zobrazení fotek (přechody) přímo z iP/iPadu, tak se to neustále seká.
Když však dám na iOS zařízení přes AirPlay přehrát např. Youtube (něco online), tak to tolik potíží nedělá, ale sekání tam i tak je.
Na druhou stranu, kdyz skrze aTV sleduji online video obsah na HBO Go, vse jede plynuje v nejvyšší kvalitě. I pohyb po časove ose je téměř bez čekání. Naprosto super.
Router mam gigabit TP link Archer C7 (1. generaci - je sice cca 5 let starý, ale výkonu ma dost a připojení mám 500 Mbit/s down a UP kolem 40 Mbit/s).
aTV i iOS zařízení jsou při těchto přenosech připojena přes 5GHz wifi (vše vč. routeru dokonce v jedné mistnosti).
Dále jsem včera zkoušel app Infuse. Na PC (Windows 10 - připojen přes LAN) jsem dal sdílet složku s HD/FHD filmy (jeden film 5-15 GB) a zkoušel jsem je přehrávat na aTV, iPhonu i iPadu (opět vše na 5GHz wifi)
Na každém zařízení jsem spustil JINÝ film a vše SOUČASNĚ najednou. Vše běželo naprosto plynule a i když jsem se pohyboval na časové ose filmu, žádné sekání, téměř žádné načítání. Odezva téměř okamžitá, až jsem nevěřil vlastním očím, jak se snadno dalo pohybovat v čas. ose filmu bez prodlevy.
Tudíž z toho usuzuji, že router a připojení je naprosto v pořádku a proto se na Vás obracím, proč stream přímo z iOS zařízení nejde takto plynule.
Před nákupem jsem samozřejmě četl recenze i sledoval videorecenze, kde se tvrdí, ze aTV si s iPhonem/iPadem vytvoří vlastní most, přes který přenáší data, tzn ze by připojení od poskytovatele ani nemelo hrat roli (něco jako Gopro kamera a přenos videa do telefonu) a tím padem by mělo být přehrávání naprosto plynulé.
Zkoušel jsem iPad Pro 2018, iPhone X a iPhone XS Max (ten byl ze všech nejhorší [emoji1751][emoji3603]).
Např. hra Asphalt 9 na XS Max zamrzla na aTV ihned při načítání (na telefonu to běželo dál), a když to same jsem dělal na iPhonu X, tak to chodilo, ale každých 5s byl vteřinový zasek, hrát se to dalo, čekal jsem vic, i když u her chapu, ze to nebude super, ale pri přehrání videa z iPhonu jsem čekal maximální plynulost a ne tohle sekání, na to se dívat nedá :/
Děkuji za rady.
Píšu z mobilu