slovo píše:rony píše:ja mam LAN disk od Synology
Zajímalo by mě jak to maš doma řešené. Díval jsem se na ty disky co tu zmiňuješ, nebo spíše servrové stanice a vypadá to celkem dobře. Jen bych měl dotaz jak ti to doma funguje pod MacOS ? Jedno je co píše výrobce a druhé je zas jak to funguje. Původně jsem měl v umyslu koupit TimeCapsl ale tohle je vhodnější z důvou rozšíření disků. napis prosím nějaké postřehy jaké je s tím prace. Dík
Klasicka Etherne siet s routerom. Synology je jeden bod pripojeny k routeru, pocitace a ine zariadenia k routeru.
Nove modely Synology - a je ich vela - od jednodiskovych az po skutocne serverove diskove polia, uz vie Time Machine priamo rozoznat. V Synology nazdielas jednu sietovu "zlozku", ktoru si vyhradis pre Time MAchine.
MacOS to vidi tak ako nazdielanu zlozku - ak si vo Win nazdielas zlozku tak ju vidis v OS X. Cize idealne

Ja preferujem data MIMO osobny pocitac, takze tam mam uplne vsetko, co nejako zvlast nesuvisi so systemom v pocitaci. Zaroven si moje A/V pod telkou (Popcorn Hour) pripaja disky zo Synology a tym padom mozem z MAc mini riesit stahovanie videa a upravovat obsah, ktory zaroven vidi PCH.
Synology je bezny LAN externy disk, naviac ma par veci, ktore najdes na webe vyrobcu, - podpora php+sql servera (vyborna vec na lokalny web), sprava uzivatelov (vyborna vec) atd. atd.
Cisto prakticky: ak si chces urobit 3x rocne zalohu OS X, tak si kup externy USB disk, bude to bezbolestne a rychlejsie, predsa len je Ethernet trochu pomalsi. Ak chces zalohovat CASTO a zaroven sa ti nechce neustale riesit vymeny diskov vo svojom pocitaci, tak prejdi na domaci suborovy server tohto typu

Spotrebu snad niekde najdete, pochybujem, ze je rovnaka ako u klasickej vezicky s 300W zdrojom a celou tou reziou na procesor atd. Urcite nie je mala avsak v Synology je procesor, ktory sa obvykle dava do PDAciek