Apple TV nebude - zatim

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Juramac | úte říj 05, 2010 1:45 pm

Apple TV nebude - zatim

Tak podle informace od meho prodejce nova AppleTV na ceskem a udajne ani na evropskem trhu zatim nebude, Apple zastavil a anuloval minuly tyden predobjednavky s tim, ze zde neni podpora a obchod pro streamovani TV. Takze kdo si delal chute na novy AppleTV , tak ma zatim smolika. Jedine dovoz z USA. :(

Uživatelský avatar toncek | úte říj 05, 2010 2:12 pm

Re: Apple TV nebude - zatim

iStyle již dříve informoval o tom, že appleTV v ČR prodávat nebude.
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)
Moderator fóra
Moderator fóra

shauriq | stř říj 06, 2010 2:20 pm

no.. uz sa na aukru jeden blazen (to snad nemysli vazne s tou cenou :))) ) s iTv objevil http://aukro.cz/show_item.php?item=1262121311&msg=E-mail+byl+%C3%BAsp%C4%9B%C5%A1n%C4%9B+odesl%C3%A1n
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar haasteren | stř říj 06, 2010 2:32 pm

Uz ji mam , ale cekam na JB , 99USD je smesne a travu to nezere ...
Starý pes fóra :)

Juramac | stř říj 06, 2010 4:21 pm

JB k AppleTV ? :shock:

pe.kova | stř říj 06, 2010 4:31 pm

Ano, Juro, ano
ono to běží na upraveném iOS 4.1 a už mají dokonce JB hotový :lol:
Pokud něco potřebujete, zkuste nejdříve použít funkci hledat 8).
iPhone 4 4ever (NOW Available)

Uživatelský avatar JackieTran | stř říj 06, 2010 4:34 pm

jen trosku ot,ale JB na APPLE TV je fakt k nicemu.

juro : vice tady http://blog.iphone-dev.org/post/1197198 ... d-touch-4g

Juramac | stř říj 06, 2010 4:36 pm

jackie - presne tak, nejak mi hlava nebere, k cemu by JB v AppleTV byl dobry..... :D

all_in | pon říj 11, 2010 1:08 am

kdy mas JB tak treba muzes pripojit treba HDD Bos, klavesnice nebo mys bezdratovy.... nebo muzes nainstalovat Station Torrent download server .... :D
Host
Host

all_in | pon říj 11, 2010 1:11 am

@haasteren: kde jsi koupil? :D
Host
Host

jofos | pon říj 11, 2010 8:37 am

ATV videna, drzana v ruke, skoro kupena v Apple dna 6.10.2010, Centre Commercial Vélizy 2, Vélizy, France - hned pri Parizi. Cena 119?. Mali ich este dost.
iP 5 non-JB
MBP 13" 2010 + 2011 / TC 1TB / aTV4
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Apache23 | pon říj 11, 2010 8:56 am

Pri predstaveni ma to zaujalo nakolko stale prenasam notebook k TV/Projektoru a takto by som ho proste len zapol a streamoval v plnej kvalite?
Ale viete mi nejak strucne popisat v nasich podmienkach realne vyuzitie?

EDIT: jackie nejak som nepochopil ten vyznam po JB v apple TV. To ze na videou vidno shatter znamena ze JB ide ale co dalej?
iPhone 4 32GB JB by GP
iPhone 3GS 32GB JB / druhý bol úžasný
iPhone 2G 16GB US JB / na prvý sa nezabúda :)

Juramac | pon říj 11, 2010 9:40 am

Jedine vyuziti v nasich koncinach vidim osobne prave v tom streamingu z pocitace, pripadne z iPadu a nebo z iPhonu. Proste uz nebude potreba mit vsechna domaci videa na DVDckach ale kdyz nejake natocis a sestrihas v iPhonu a nebo v pocitaci, tak si je proste pustis bezdratove pres domaci wifi v HD kvalite na telku. Jine vyuziti nevidim ale uprimne, i toto vyuziti se me osobne jevi, jako dobre. Zejmena v pomeru k cene. :)

Uživatelský avatar Apache23 | pon říj 11, 2010 9:47 am

Bude treba všetko konvertovať ako na iphone? Pravdepodobne ale ano že....teda ked to steve predstavoval hovoril o synchronizacii s itunes.
iPhone 4 32GB JB by GP
iPhone 3GS 32GB JB / druhý bol úžasný
iPhone 2G 16GB US JB / na prvý sa nezabúda :)

Uživatelský avatar toncek | pon říj 11, 2010 11:04 am

Já si myslím, že v našich podmínkách se lépe hodí jiné zařízení na to samé.

Spousta dnešních TV má již ethernetový port + podporu DLNA, takže jí stačí připojit do sítě a videa přehrávat např. z počítače či z NAS disku, který máte připojený taky někde do sítě (tohle je podle mě nejlepší varianta. Není nutné mít zapnutý ani počítač.)

A nebo za podobné peníze co stojí apple TV koupíte nějaký jiný multimediální přehrávač, který zvládne přechroustat spoustu formátů. Opět ho můžete připojit do sítě a streamovat z PC/NAS disku případně připojit přes USB externí disk. Dražší modely mají i vestavěný pevný disk, na který je třeba možné nahrávat DVB-T vysílání a třeba koukat na něco jiného.

Čili možností je opravdu spousta a apple TV mi pro našince přijde značně omezená, proto já osobně bych volil (a budu volit :D ) některou z variant popsaných výše.
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
Moderator fóra
Moderator fóra

jofos | pon říj 11, 2010 9:39 pm

Môže niekto na základe potvrdených faktov vysvetliť prečo nebudeme mať prístup na :
- prenájom filmov
- prenájom seriálov
- prezeranie Trailerov?
Akosi sa ku tejto informácii neviem dostať (no do centrály Apple som ešte nepísal), bo u nás ešte v predaji nie je, tu na fóre zatiaľ nič spomenuté nie je.
Takže jediné čo podľa mňa máme je skúsenosť že keďže si do iTunes zo SK/CZ účtu nemôžeme sťahovať obsah z iTunes iný ako programy cez AppStore, tak sa dá predpokladať že nepôjde ani obsah do ATV.
PS: mňa osobne sa ešte týka aj púšťanie YuTube na TV, momentálne riešim cez PS3
Ďakujem za odpovede (ideálne podložené).
iP 5 non-JB
MBP 13" 2010 + 2011 / TC 1TB / aTV4
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

jj789 | stř říj 13, 2010 8:52 pm

Když si koupím novou Apple TV na eBayi z USA, stačí abych vyměnil kabel do elektriky nebo musím koupit i nějaké trafo? Máte s tím někdo zkušenosti?
Díky

john | pát říj 15, 2010 3:56 am

řekl bych že jen kabel, možná dokonce jestli k tomu nebude nějaká redukce, jako k macu.
iPhone 5S 32GB Black - iOS8 - nonJB
iPhone 5 16GB Black - iOS8 - nonJB
MacBook White (late) 2008 - Snow Leopard 10.6.8
iPad 3 16GB - iOS 5.1.1 - JB
iPhone 3GS 32GB Black - iOS 6 - nonJB
2x iPhone 4S 16GB White - iOS 6 - nonJB
iPhone expert
iPhone expert

Juramac | pon říj 18, 2010 9:08 am

Tak jsem se ted v USA dival po nejake slusne alternative k AppleTV a nasel jsem tuto velmi zajimavou krabicku. Je jen o malo drazsi, nez AppleTV , ale umi toho vyrazne vic, krome vetsiny formatu , ktere AppleTV neumi, umi i mkv, podporuje streaming pres wifi UPnP , na ktery je i v appstore aplikace pro iPhone a iPad, vypada skutecne velmi zajimave .
http://cgi.ebay.com/New-Patriot-Box-Off ... 3943wt_733

Koupit se da i zde v cesku, i kdyz zatim jen starsi typ bez UPnP...

Uživatelský avatar toncek | pon říj 18, 2010 9:48 am

Juramac:

Ano přesně podobné "krabičky" jsem popisoval ve svém minulém příspěvku. U nás se takovýchto podobných zařízení dá koupit nespočet. Záleží jen co vše požaduješ, aby uměla. :wink:
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
Moderator fóra
Moderator fóra

pe.kova | pon lis 22, 2010 10:29 pm

vyšlo iOS 4.1 pro aTV podporující AirPlay

Uživatelský avatar dodo_mt | úte lis 23, 2010 12:23 am

Juramac píše:Tak jsem se ted v USA dival po nejake slusne alternative k AppleTV a nasel jsem tuto velmi zajimavou krabicku. Je jen o malo drazsi, nez AppleTV , ale umi toho vyrazne vic, krome vetsiny formatu , ktere AppleTV neumi, umi i mkv, podporuje streaming pres wifi UPnP , na ktery je i v appstore aplikace pro iPhone a iPad, vypada skutecne velmi zajimave .
http://cgi.ebay.com/New-Patriot-Box-Off ... 3943wt_733

Koupit se da i zde v cesku, i kdyz zatim jen starsi typ bez UPnP...

Preco kupovat nieco neoverene s boh vie akym vyvojom Fw?? Vyber si nieco overene ani nie nieco co zbuchali v garazi. Nepodporuje to ani DTS-HD MA, DTS-HD HR...

dodo
Apple iPhone 5 32GB White | iOS 8.1 - no JB | Orange
Apple iPad 32GB Wifi White
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Keyboard (Wireless)
Apple Magic Mouse

Apple MacBook 13" | 2008 - dead

Uživatelský avatar toncek | čtv lis 25, 2010 7:34 am

Dodo:

Nějaké tipy? Třeba aspoň značku..Plánuju podobné zařízení koupit někdy na jaře..V nejbližší době asi pomalu začnu zkoumat nabídku...Co jsem zatím vyzkoumal, tak mezi oblíbené patří značky Xtreamer..Ale určitě jich bude více..

Prozatím přemýšlím, co vše bych využil. Zda vzít nějaký s DVB-T Tunerem, který má i interní HDD - pro nahrávání televize. Tady se bojím hlučnosti, aby ten HDD nebyl v obýváku zbytečně slyšet..Na filmy bych v tomto zařízení HDD asi nepotřeboval. Mám NAS Server s 1TB diskem, který lze v případě potřeby rozšířit v současné době až na 4TB..Takže filmy budu streamovat z tohoto serveru..Navíc tyto zařízení (s tunerem a HDD jsou přeci jenom o poznání dražší). Prozatím nevím, jaké další parametry by mělo takové zařízení splňovat. Široká podpora formátů je dnes v každém druhém, to samé se týká možnosti připojení..Důležitá bude taky hlučnost. Přeci jenom při přehrávání HD videa se dokáže zapotit i počítač, takže aby příliš nebyl slyšet. :)

Rodičům chci k vánocům koupit něco jednoduchého, co má dostatečnou podporu formátů a zvládá přehrávat filmy z flash disku/externího HDD. Celkem se mi zamlouvá tento A.C.Ryan Playon!HD mini ACR-PV73200. Za cca 2500 Kč si myslím, že jde o slušné zařízení.
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
Moderator fóra
Moderator fóra

Killingman | čtv lis 25, 2010 7:42 am

Tak já mám Xtreamer a k tomu NAS pole od Xtreamer a chodí to slušně. Uvažuji docela i o tom iXtreameru, z videa to vypadá úžasně a mělo by to umět přesně to co bych si představoval. Více info je pak na stránkách xtreameru...
http://www.xtreamer.net/
iPhone 6s gold and iPad AIR2 gold and MacBook Pro 13" early 2015 :-)

Když už musím mít mobil, tak ať je to iPhone...
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

pe.kova | úte lis 30, 2010 9:24 pm

Steve Jobs potvrdil - Aplikace 3. stran a např. Safari již v roce 2011 přes Airplay

A: Yep, hope to add these features to Airplay in 2011.

Zdroj: http://www.macrumors.com/2010/11/30/ste ... s-in-2011/

No neříkal jsem to? :wink:

pe.kova píše:Něco mě teď napadlo - taková teorie k zamyšlení.
Při posledním keynote byla uvedena nová Apple TV (dále "aTV"), to už asi víme, a k ní také Apple přidal funkci "AirPlay" (přeloženo i jako vzdušná - bezdrátová hra), která se dříve jmenovala "AirTunes".
-------------------
Teď k mé teorii, proč došlo k přejmenování "AirTunes" na "AirPlay", když je teď (bude v iOS4.2) podporováno pouze jakési přehrávání videí(filmů) z iPadu, iPhonu, iTouche na aTV? mohl tak zůstat název "AirTunes".
Později po vydání aTV se objevilo mnoho otázek ohledně AppStore na aTV a Jobs i odpověděl, že až bude na to čas, tak AppStore na aTV bude.
Teď je tu však další otázka, jak aplikace pro aTV ovládat (dodávaný Remote ovladač toho moc nezvládne)?
Právě onen název "AirPlay" by nás mohl dovést k tomu, že se možná z našich iDivices stane jakási herní konzele. Co myslíte?

Uživatelský avatar dodo_mt | sob pro 04, 2010 7:25 pm

toncek píše:Dodo:

Nějaké tipy? Třeba aspoň značku..Plánuju podobné zařízení koupit někdy na jaře..V nejbližší době asi pomalu začnu zkoumat nabídku...Co jsem zatím vyzkoumal, tak mezi oblíbené patří značky Xtreamer..Ale určitě jich bude více......

Toncek zalezi co od toho chces aby to zvladalo... Ja osobne som zhanal nieco z coho dokazem dostat zvuk v TrueHD a HD DTS master. V mojej cenovej relacii to zvladal jedine Xtreamer a kedze som vlasrnil prvy model od tejto firmy tak som nevahal a kupoval som novsi model tiez od nich. Jedina vec medzi ktorou som sa rozhodoval ze ci zobrat XTR SW alebo PRO. Nakoniec som siel do PROcka a ani nevim preco :) o disky mi nejde mam server s 5TB takze stream ide z neho. Mozno som zobral procko len preto ze ked mi kolega pozica HDD s filmami tak HDD len zasuniem a prekopcim co chcem...
Teraz keby som sa rozhodoval tak by som isiel asi do XTR SW pretoze ma pasivne chaldenie a PROcko torcha huci (cital som ze ostatnym nie, ale moc sa mi to nezda :))

Z ostatnych znaciek neviem... nezaujimam sa lebo nesplnuju hore vysiee uvedene podmienky teda aspon nesplnovali ked som kupoval procko. U XTR mas dobru zakladnu tu v CZ a na SK (nieco ako toto forum o iP) a ked nieco chces kazdy poradi... dalej sa snazia aktualizovat FW dost casto a vzdy pridu s niecim novym... takze tak...

Samozrejme ak nemas aj adekvatnu zostavu teda TV, AVR a Repro tak mas na vyber z viacerych produktov... :) Ale pomer cena vykon jednoznacne vedie XTR.

dodo
Apple iPhone 5 32GB White | iOS 8.1 - no JB | Orange
Apple iPad 32GB Wifi White
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Keyboard (Wireless)
Apple Magic Mouse

Apple MacBook 13" | 2008 - dead

Uživatelský avatar toncek | úte pro 07, 2010 1:23 pm

dodo:

Díky za tip. No prozatím pouze zjišťuju co a jak..Xtreamer jako značka se mi zatím taky jevila jako jedno z těch lepších řešení. Teď jsem na jejich webu zahlédl dokonce i nějaký nový model s dockem pro iPhone/iPad...

Prozatím je těžké vybírat konkrétní zařízení..Za pár měsíců až to bude aktuální může být zase situace jiná..Jen se chci dostat do obrazu a udržovat si aspoň nějaký základní přehled. :)
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
Moderator fóra
Moderator fóra

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Mac - vše o počítačích, hardware a příslušenství