Přátelé, občas se mi při prudších pohybech ozývají z macbooku pro z DVD mechaniky "jakési" zvuky, dělá Vám to též? Pokud vložím CD a prudčeji zatřesu notebookem, CD jakoby drhne o něco uvnitř, to bych považoval za normální, ale ty zvuky, které popisuji, se linou z prázdné DVD mechaniky.
Mechanika funguje normálně. A při zavřeném notebooku ani ťuk
MacBook Pro Retina iPad Mini iPhone 5S Apple TV AirPort Express
To chces jako rict, ze pri vypalovani Macbookem mavas, aby se shladil? To nemusis, ma svuj chladici system. Takoveto zvuky jsem teda nezaregistroval, ale asi bych pri zapnute, ci pracujici, dvd mechanice notebookem nehybal.
Jistě že s ním nemávám. Když ho mám na podložce třeba na kolenou a rychleji se pohnu, tak na straně mechaniky něco jakoby klepne. Při zavřeném víku ani hlásek, zajímavé.
Nebude to nahodou pri disku? Aj ja ked s nim prudsie pohnem ked je zapnuty tak vyda taky zvuk. Ked zaklapnem obrazovku- a teda MB sa da do sleepu tak to tiez nepocut.
Bude to disk, MB ma gyroskop na ochranu disku. Pri rychlejsim pohybu by se mely zaparkovat hlavy, aby nedoslo k poskozeni pevneho disku. Coz u nekterych disku muze byt slysitelne.
MBPR 16" iPhone 11 Pro iPad Pro 11" iPad Mini 2 4G ATV 4K AW4
Je to takové klepnutí, cvaknutí, dvd to asi vážně nebude, když pohnu rychle třeba vícekrát za sebou, tak to klepne i víckrát, díky za info, to jsem nevěděl, že MB má gyroskop.
Je to po mnoha letech můj první MB (předtím samé Windows), tak jsou pro mne některé věci nové. Při vypnutém MB a pořádném zatřesení se z vnitřku ozve slabé klepání (ťukání) - ze strany DVD mechaniky, ovšem když jsem zatřásl HP Pavillion, tak jsem vzbudil sousedy
Klepání v zapnutém a nezavřeném stavu je dobře slyšitelné, proto mne to nejdříve vyděsilo