Poruchovost MacBooku / MacBooku Pro

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Uživatelský avatar s0uky | stř čer 09, 2010 10:57 am

Poruchovost MacBooku / MacBooku Pro

Chci si poridit MacBook Pro 17", jedna se o uplne novy Mac, ovsem bez papiru a tudiz bez zaruky (udajne moznost Maca zaregistrovat na apple.com a ziskat 1 rok zaruky, ale nevim, zda tomu tak opravdu bude).
Chtel jsem se zeptat, jak moc jsou MacBooky poruchove, popr. na co si dat pozor?
Jo a jde Apple Care prikoupit i kdyz nebudu mit k notebooku papir?
"6 hvězd září, 5 rychlostí řadí, 4 gumy sviští, 3 diferenciály pracují, 2 litry křičí, 1 turbo tlačí... To je to co dělá ze Subaru all-wheel-drive."
Obrázek

MacBook Pro 15" i7 2,66 GHz late 2010
HTC HD2@NexusHD_ICS_NAND
Host
Host

Uživatelský avatar Martyn | stř čer 09, 2010 11:05 am

Re: Poruchovost MacBooku / MacBooku Pro

Ta poruchvost je podle mě opravdu nízká. MBP mam už rok 2 roky a za celou dobu žádnej problém. A ostatní asi budou souhlasit. :)
MacBook Pro (2008)
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar s0uky | stř čer 09, 2010 12:40 pm

To bych byl velice rad :D
Jak je to s tema zarukama, asi nevis, vid?
"6 hvězd září, 5 rychlostí řadí, 4 gumy sviští, 3 diferenciály pracují, 2 litry křičí, 1 turbo tlačí... To je to co dělá ze Subaru all-wheel-drive."
Obrázek

HTC HD2@NexusHD_ICS_NAND
Host
Host

Hnykda | stř čer 09, 2010 12:45 pm

Poruchovost je statistika, takže velmi nepřesný, zkreslený údaj. (nikde není řečeno, že značka, která má vyšší poruchovost, ti odejde a značka s nejnižší poruchovostí vydrží, vše je to o štěstí/smůle na kus).

Uživatelský avatar s0uky | stř čer 09, 2010 1:06 pm

Jo to je mi jasny, jde mi spis o nazory tady mistnich uzivatelu, nez o globalni statistiku poruchovosti produktu Apple.
Obrázek

HTC HD2@NexusHD_ICS_NAND
Host
Host

ls8 | stř čer 09, 2010 1:19 pm

Seznam mých Apple zařízení najdeš v mém podpisu, nikdy jsem nemusel nic reklamovat.
It's what you do in the dark that puts you in the light.
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)

Uživatelský avatar s0uky | stř čer 09, 2010 2:02 pm

No, tak to je slusny seznam :) Doufam, ze mi to take bude takhle fungovat...

Zeptam se tedy vsech znovu:
Jak je to s tim dokoupenim zaruky Apple Care, nebo registraci noveho notebooku na strankach Apple a obdrzeni 1rok zaruky, nevite?
Obrázek

HTC HD2@NexusHD_ICS_NAND
Host
Host

brownicek | čtv čer 10, 2010 1:20 pm

Ja jsem kupoval MB pro z ebay.com, zadne papiry z apple storu nebo podobne jsem tedy nemel. Pri registraci produktu jsem uvedl datum nakupu na ebay a po registraci mi automaticky nabehlo, jak dlouho jeste zaruku mam. To datum se lisilo od data ktere sem uvedl ve formulari, predpokladam ze je to datum kdy pocitac poridil prodejce.

Pokud jde o applecare, muzes ji poridit kdykoliv behem jednolete (pokud mas mezinarodni) zaruky a prodlouzit o dva roky, tj. celkem mas pocitac tri roky chranen. Doporucuji taky koupit pres ebay, vyjde to levneji. Applecare se vaze jen na seriove cislo notasu, nikoho v ceskych servisech nezajima na jake jmeno a adresu je to registrovano, jen si zkontroluji ze seriove cislo notasu je kryto rozsirenou zarukou.
Host
Host

Uživatelský avatar s0uky | čtv čer 10, 2010 3:04 pm

Tak to je supr informace! Diky.
Doufam tedy, ze kdyz je to takhle origo, ale bez papiru, tak to taky pujde takhle osetrit...
Obrázek

HTC HD2@NexusHD_ICS_NAND
Host
Host

14113 | čtv čer 09, 2011 7:21 pm

To se mi nechce zdat ze by slo koupit zaruku kdykoli. Co kdyz mi macbook nejde ale zaruka mi zrovna dosla, tak si dokoupim zaruku a jdu reklamovat??
Nebo to chapu spatne :)

hachetoeur | čtv čer 09, 2011 11:30 pm

Pokud během prvního roku, kdy máš od Applu mezinárodní záruku, pořídíš AppleCarepack a aktivuješ (na apple stránkách si ověříš své seriové číslo a zjistíš, do kdy ti ta mezinátodní záruka platí), prodloužíš tímto svou mezinárodní záruku o 2 roky. Pokud Ti už jednoletá standartní záruka vypršela, AppleCarepack si můžeš leda tak vystavit doma na poličku:D
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

macuser | pát čer 10, 2011 7:25 am

To jsou zajimave info. Dosud jsem se domnival, ze AppleCare jiz v CR zakoupit ani uplatnit nelze. Rozhodne bych si pri nakupu teto zaruky v zahranici overil, zda mi to nejaky servis u nas vubec opravi.

Uživatelský avatar toncek | pát čer 10, 2011 7:34 am

ls8 píše:Seznam mých Apple zařízení najdeš v mém podpisu, nikdy jsem nemusel nic reklamovat.

Chybí ti tam iMac a Mac mini - pokud je ještě máš. :)
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)
Moderator fóra
Moderator fóra

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Mac - vše o počítačích, hardware a příslušenství