External Hard drive

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Zbuj | pon lis 29, 2010 11:13 pm

External Hard drive

Caute lidi, jen se chci zeptat pred tydnem jsem si poridil iMaca 27inch chtel jsem na nej neco dat z mojeho externalu 750GB - po te co jsem ho zapojil, tak se zacal sam instalovat jako back up a asi se mi tim po..al. prvni vec nevim jak se do nej dostanu (teda pokud tam jeste neco mam) a druha kdyz ho spojim s mojim laptopem windows 7 tak ho nevidim, ale windows pise ze tento hard drive pracuje spravne... nechapu jak se to stalo...

Nevite mi nekdo pls poradit, jak by to jeste slo zprovoznit a proc iMac neprecte external hdd jako slozku se ktere se da kopirovat do nej neco??

Diky moc.

ls8 | úte lis 30, 2010 6:46 am

Na Macu pust Disk Utility a koukni na nej. Na jaky souborovy system je naformatovany? Mac a Windows pouzivaji ruzne souborove systemy.
Starý pes fóra :)

Zbuj | úte lis 30, 2010 8:47 am

Re: External Hard drive

To jsem uz zkousel, ale nic neukazuje jako by byl prazdny... Spis si myslim ze se seknul nejak a ted nefunguje spravne... Protoze i na Windowsu ho nevidim a pritom pise ze toto zar. Pracuje spravne... Nekde jsem se docetl ze pomuze ho rozmontovat vytahnou disk - hodit do PC a ten ho pry rozchodi.. Tak nevim... Problem ze mam jenom dva laptopy a tam si to netroufnu...

Uživatelský avatar Carabei | úte lis 30, 2010 9:18 am

Něco jsi psal ohledně Backupu, pokud se nastaví disk na timemachine, tak z původního obsahu nezbyde nic, na backup i s uchováním dat lze disk využít, pokud ho rozdělíš.
MacBook Pro Retina 15 10.10
iPhone 6 8.1.2, Etymotic hf5
iPad mini Retina 32GB 8.1.2

Zbuj | úte lis 30, 2010 10:37 am

Jestli to tak je tak je to v prde... A proc mi ho teda windows neukazuje??

ls8 | úte lis 30, 2010 10:43 am

Protože sis ho nechal naformátovat na Macovský formát HFS+ (Mac Journaled Extended), který Windows neumějí přečíst.
It's what you do in the dark that puts you in the light.

Zbuj | úte lis 30, 2010 12:23 pm

Asi blby dotaz, ale nemohl bych nejak zachranit ty data co byli na HDD??

ls8 | úte lis 30, 2010 12:29 pm

Souhlasím, to byl **** dotaz :mrgreen:
Jen pro úplnost připomínám, že systém ti oznámil, že disk bude přeformátovaný. Ty jsi to musel odsouhlasit. To jen tak pro úplnost :wink:

Obrázek

Zbuj | úte lis 30, 2010 1:17 pm

No to jsem ale debil! No a jak ho premenim zase zpet na prenosny disk do ktereho muzu davat neco i z windowsu???

Lincoln Six Echo | úte lis 30, 2010 1:24 pm

Mac OS X 10.6.5 podporuje nově i exFAT, stejně jako Win 7, takže tohle bude asi nejlepší řešení. Taky to tak udělám na svém HDD, ale nevím kam dočasně přesunout 800 GB dat :mrgreen:
  • iPhone 6s
  • Mac mini (Late 2012) | MacBook Pro (Early 2015)
  • AirPort Extreme 5th gen
Moderator fóra
Moderator fóra

ls8 | úte lis 30, 2010 1:25 pm

Ano, exFAT je momentálně nejlepší univerzální řešení. Podpora je i ve starších verzích Windows (Vista od verze SP1, XP s hotfixem KB955704).

Zbuj | úte lis 30, 2010 4:09 pm

Jo a ten exFat je nejaky program pres ktery oteviram HDD na Macu i na Wind.??

ls8 | úte lis 30, 2010 4:10 pm

Ne, to je souborový systém, na který ten disk naformátuješ.

Obrázek

Zbuj | pát pro 03, 2010 6:55 pm

Pro vsechny - kdo by v budoucnu meli stejny problem jako ja -- nezoufejte, vse se da zase zpet najit a stahnout!!!!

Nejak mi to nedalo a tak jsem zacal hledat, ale na ang. forech a tam jsem se dozvedel ze na trhu je spousta programu co resi tyhle problemy.

v mojem pripade jsem pouzil: DATA RESCUE II ( bojim se tady dat int. stranku po co jsem byl servan moderatorem fora :mrgreen: )

samozdrejme podobne programy existujou i na Windows a je jich pomerne dost -- Jenom si vybrat--

BTW: Pred tim nez poradite, tak se ujistete, ze mate pravdu!

Lincoln Six Echo | pát pro 03, 2010 7:28 pm

Jen doplním, že není jako formát. "Rychlý" ti soubory nesmaže, jen vytvoří prázdnou souborovou tabulku. "Normální" formát ti taktéž vytvoří novu tabulku, ale také celý disk řádně vymaže.
  • iPhone 6s
  • Mac mini (Late 2012) | MacBook Pro (Early 2015)
  • AirPort Extreme 5th gen
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar pistak | ned kvě 22, 2011 1:13 pm

Tak trochu oživím túto tému... No ja mám doma HD prehrávač a ten mi samozrejme prehráva HD filmy ktoré majú 5GB a viac a to znamená že formatovanie disku na FAT nie je dobré riešenie... Keď to naformátujem na čokoľvek iné čo mi ponúka OS X tak to mi ten HD prehrávač neprečíta a vlastne sa tvári že v sebe žiaden disk nemá... A keď to naformátujem vo windowse tak mi tam zasa OS X nechce nič zapísať...
Dá sa nejak vymotať z toho začarovaného kruhu? Bez toho aby som musel niečo inštalovať, či meniť cez terminál (čo som aj skúšal ale nič sa neudialo a vraj to ani nerobí dobrotu)
Ďakujem.

Mne príde ako jediné riešenie to, že v HD prehrávači budem pozerať na divix a dvd.
iPhone guru
iPhone guru

Uživatelský avatar rony | ned kvě 22, 2011 1:27 pm

a ma Ethernet pripojku? ak ano, tak si vytvor domacu LAN a nebudes uz musiet riesit ani len prenasanie toho prehravaca horedole len kvoli kopirovaniu suborov nan.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar pistak | ned kvě 22, 2011 1:51 pm

Je to tento Umax HD Media Tank eGreat EG-M31B Len ten môj nemá wifi... Teda neviem o tom žeby mal... Nikde sa o tom nepíše a je kupovaný už dávnejšie.

Tak a už som n a to prišiel a som fakt spokojný... Teraz sa mi kopíruju filmy cez internet a je jedno aké sú veľké... A ani som o tejto finte nevedel... Super... A teraz to skúsim rozchodiť nech sa na ten server prihlásim aj keď budem mimo domu či to pôjde.
Vďaka Rony
iPhone guru
iPhone guru

footadam | pát čer 03, 2011 11:29 am

Zdravím,

sháním nějakou "náhrau" za Time Capsule. Tedy externí disk, kapacita 500 GB a víc, optimálně s podporou Wi-Fi synchronizace ši tak něco. Ví někdo o něčem prosím?

Díky :-)

john | pát čer 03, 2011 6:16 pm

Můžu jen vědět, v čem se ti Time Capsule nelíbí, nebo proč jej nechceš používat?
iPhone 5S 32GB Black - iOS8 - nonJB
iPhone 5 16GB Black - iOS8 - nonJB
MacBook White (late) 2008 - Snow Leopard 10.6.8
iPad 3 16GB - iOS 5.1.1 - JB
iPhone 3GS 32GB Black - iOS 6 - nonJB
2x iPhone 4S 16GB White - iOS 6 - nonJB
iPhone expert
iPhone expert

footadam | pát čer 03, 2011 9:57 pm

2 johnnn:
a) stačí mi tak půl TB, Time Capsule začíná na 1TB
b) v čr minimálně 5000 Kč se mi za něj dávat nechce a dovoz u tohoto druhu zboží také nechci

To je asi to hlavní.. Dnes jsem byl u Apple Resseler a slíbili mi poslat nějaké nabídky nového zboží, co jim má přijít, tak uvidíme.. :-)

footadam | stř čer 15, 2011 8:21 pm

Tak vše nejspíše vyřešeno. Celkem mi padl do oka tadyten krasavec :shock:
http://www.alza.cz/iomega-ego-portable- ... 170306.htm

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Mac - vše o počítačích, hardware a příslušenství