Jak ochránit Macbook před poškrábaním?

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

oplsson | sob pro 22, 2012 9:56 pm

Jak ochránit Macbook před poškrábaním?

Ahoj všem,

konečně jsem si pořídil Macbook Air 13" a jsem z něj nadšený. Prosím Vás o radu, existuje nějaká ochrana proti poškrábaní? Sháním něco jako mám na iPhone, fólie na přední i zadní straně a iPhone je pořád jako nový. Rád bych se zeptal, zda jdou takové fólie zakoupit i na Macbook Air, přesněji fólie na horní víko, display, plochu zápěstí a taktéž spodní stranu.

Děkuji a přeji hezké svátky.
iPhone 4s, Macbook Air 13" :)
Host
Host

fAUSt | ned pro 23, 2012 4:43 pm

Re: Jak ochránit Macbook před poškrábaním?

Ano fólie na celé tělo nebo jen část seženeš na ebay. Taky jsem se o to zajímal, Fólie stály od 20 do 60 dolarů, možná najdeš i za víc :D ale bylo tam všude celkem drahé poštovné. Nevím jak je to teď, dlouho jsem po tom nekoukal. Kdyby jsi sehnal něco, tak dej vědět :)
iPhone 6S 128 GB Space Grey
iPad Mini 2 16 GB WiFi Silver
MacBook Air 13" Early 2014, OS X El Capitan
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Colpeas | sob pro 29, 2012 10:19 am

oplsson píše:Ahoj všem,

konečně jsem si pořídil Macbook Air 13" a jsem z něj nadšený. Prosím Vás o radu, existuje nějaká ochrana proti poškrábaní? Sháním něco jako mám na iPhone, fólie na přední i zadní straně a iPhone je pořád jako nový. Rád bych se zeptal, zda jdou takové fólie zakoupit i na Macbook Air, přesněji fólie na horní víko, display, plochu zápěstí a taktéž spodní stranu.

Děkuji a přeji hezké svátky.

Netřeba, air není plasťák, poškrábat ho dá docela fušku, když jsi opatrný. Moje Pro po jeden a půl roce mělo všeho všudy jeden škrábanec na spodku a ťukanec v rohu, ale tomu žádná fólie nezabrání.
Můj Air za 4 měsíce co ho mám nemá škrábanec žádný, ani na palmrestu - a to k němu nosím hodinky, ani na víku - přestože na něj běžně pokládám věci a nějak si s tím hlavu nelámu.

Kašli na fólie, kup si pouzdro. Hliník je dost tvrdej.

2012 MacBook Air 13" 1.8GHz | 8GB RAM | 128GB SSD
2010 MacBook Pro 13" 2.4GHz | 8GB RAM | 750GB - odcizen! S/N: W805312VAPT
2006 Mac Pro 8-Core 2,33GHz | 16GB RAM | 256GB SSD + 3TB RAID0 | ATi HD4870 1GB
2005 PowerMac G5 Quad 2,5GHz | 8GB RAM | 1TB RAID0 | Quadro FX4500 512MB
iPhone expert
iPhone expert

oplsson | sob pro 29, 2012 10:45 am

Díky moc :)
Z Ebay zkusím koupit fólii, tak uvidím jak to bude vypadat :)
Mám opravdu strach ho nechat jen tak a pokládat na něho nějaké věci, takže raději nebudu riskovat a spolehát se na tvrdý hliník.

To stejné mám s iPhonem, hned po vytažení z krabičky jsem nasadil na obě strany fólie. Jsou to nemalé částky investované do těchto přístrojů, tak se chci o ně náležitě starat :)

Ještě jednou díky moc a pokud by měl někdo další nějaký nápad, budu jen rád.
iPhone 4s, Macbook Air 13" :)
Host
Host

Uživatelský avatar Marek | sob pro 29, 2012 10:49 am

Na iPhone som kedysi lepil fólie, odkedy mám 4S kúpene z vlastných, tak si na neho dávam sakra pozor a vždy na ňom mám bumper. Fólie však nikdy nie.

A MacBook to isté. Ak si na to človek aspoň maličko dá pozor, netreba to vôbec riešiť. Mám MacBook od septembra, a okrem jedného škrabančeka na ľavej strane v predu na tej úzkej časti na ňom nieje nič. A tento jeden škrabanec je od zipsu neoprénového obalu na prenášanie za 7€. Dávať naň ešte nejaké fólie proti poškriabaniu, to by vyzeralo otrasne. Nepokládam však na neho nič.
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar rony | sob pro 29, 2012 10:57 am

nosit vzdy v taske, nevyberat kdekade. ale ak musis, tak folie alebo plastovy shell. nic tym nepokazis aj ked ti tu budu hovorit ze nie, je to skor na tebe, co unrobis.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

kotelník | sob pro 29, 2012 11:54 am

Folie je na jednu stranu fajn, protoze macbook se neposkrabe jen tak, ale jakmile trabe zavadis, tak mas okamzite vryp. Druha vec je, ze kdyz jsem mel na macbooku folii, hrozne pokazi jeho krasu, leskne se. Taky je blbe to, ze folie prirozene zloutnou a na hliniku, presneji na macbooku to vypada otresne, na iPhonu o tom ani nevis.
Mozna se delaji nejake matne, ja mel nejakou zde prodavanou (v ČR), okolo 900kc, presne ale uz nevim...Koupis, chvili vydrzis a budes spokojen ze se neposkrabe, ale obavam se, ze max za par mesicu strhnes a pojedes bez ni. Ono vzdycky ty zacatky s nejakym pristrojem jsou velmi opatrne, pak to treba ja beru klidneji...btw mas folii na aute?

EDIT: zapomnel jsem zminit, ze ten vryp, ktery udelala pritelkyne o kovovou konstrukci supliku ve stole odstanil technik ceskeho servisu pri reklamaci macbooku.
Netusim jak to udelal, nepredpokladam, ze menil cele viko... mozna existuje nejaky zpusob opraveni, ale to uz je moc o fyzice/chemii a to mi nikdy neslo:)

Taky tady http://spravodaj.madaj.net/ HD
Macbook pro Retina 2015, 13" 256GB, 8GB RAM
iPhone 6S space gray, 64GB
iPhonefil
iPhonefil

Uživatelský avatar rony | sob pro 29, 2012 2:24 pm

offtopic folia na aute, veru, buduce auto uz dam oblepit priesvitnou 3M foliou.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar Colpeas | úte led 01, 2013 12:49 pm

Jak říkám - s Macbookem jsem se nikdy moc nepáral (ale zase jsem hleděl aby nepřišel k úrazu, to jo) a škrábance se na něm nikdy neobjevily. Na víko pokládám všechno, co není kam jinam dát a bez následků. Na přenášení solidní pouzdro, jinak nic. Folie ho předvážným poškozením neubrání, a na tom igelitu se škrábance objeví dřív než na hliníku a pak to bude echt hnus. navíc, jak říkal kotelník, fólie zpravidla žloutnou. Jakákoliv fólie bude na macu výraznější než na iphonu.

Zkrátka - jestli jsi na věci opatrný, fólie nepotřebuješ. Jestli seš mamlas, ten igelit tě nezachrání. Jestli ho hodláš používat v rizikových místech, koupil sis špatný laptop a měl jsi sáhnout spíš po thinkpadu.

2012 MacBook Air 13" 1.8GHz | 8GB RAM | 128GB SSD
2010 MacBook Pro 13" 2.4GHz | 8GB RAM | 750GB - odcizen! S/N: W805312VAPT
2006 Mac Pro 8-Core 2,33GHz | 16GB RAM | 256GB SSD + 3TB RAID0 | ATi HD4870 1GB
2005 PowerMac G5 Quad 2,5GHz | 8GB RAM | 1TB RAID0 | Quadro FX4500 512MB
iPhone expert
iPhone expert

Koutas | stř led 02, 2013 3:17 pm

Mám Aira 13" něco přes rok, ze začátku jsem měl taky strach o poškrábání, ale po čase mě to přešlo, chovám se k němu dost nepěkně, jak píše Colpeas, pokládám na něj vše co mi přijde pod ruku, občas je v tašce s klíčemi a dodnes na něm není žádný škrábanec, takže opravdu fólie není třeba, vydrží dost :-)
• iPhone 5 16GB White
• MacBook Air (mid 2011)
• iPad 3rd gen 32GB 4g
• Apple TV 1080p
• iPhone 2G 8GB
Host
Host

Uživatelský avatar antton | úte led 08, 2013 11:51 am

Muj Air taky drzi a to na nem mam skoro porad hodinky. Kdyby si ale chtel, tak doporucuju InvisibleShield nebo ceskou, levnejsi napodobeninu ScreenShield. Pokud nemaji rozmer, tak jim ho napis a udelaji ti to na miru :)
Host
Host

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Mac - vše o počítačích, hardware a příslušenství