iMac výběr

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Bobo17 | stř úno 06, 2013 9:37 am

iMac výběr

Mám připraveno 40 tisíc které chci obětovat za PC

ale vybírám z těchto varianta

iMac 21 za 35 tisíc
Mac Mini 16 tisíc
a nebo PC sestava za cca 25 tisíc

Vlastním iPhone,iPad,Apple TV a dále

Co mě vadí přijde mi,že PC za 25 tisíc je 40x silnější než iMac za 35 tisíc porovnávám HW věci ale na druhou stranu chci OS X a chci přejít na Apple

Moje požadavky jsou kancelářská práce,youtube,hudba filmy,občas uprava fotografii a nebo videa

Co by jste mi doporučili a hlavně vyrábí se k Mac mini nějaký pěkný monitor ? ve stylu iMac ..Vím o Apple cinema ale dávat za monitor 16 tisíc mě přijde ulet takže babo raď..
PS: mám to kupovat teď nebo čekat na novou generaci procesorů které posunou výkon GPU v CPU o 40%?
Macbook Air 2013 i5 256GB
iPhone 5S Space Grey
iPhone 6 64 GB Space Grey
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

ls8 | stř úno 06, 2013 11:48 am

Re: iMac výběr

iMac.
It's what you do in the dark that puts you in the light.
Starý pes fóra :)

Uživatelský avatar rony | stř úno 06, 2013 1:18 pm

Ak ti nevadi leskly povrch obrazovky, kup si iMac. Kombinacia apple monitor a mac mini je sice fajn ale defakto si kupujes iMac :-)

Do mini chod ak mas vyhliadnuty alebo uz mas monitor, ktory ti bude vyhovovat viac.

U macu sa na jeho vykon pozera trosku menej prisne. Vacsina software je totiz lepsie odladena ako aj samotny OS, takze sa nemoze stat, ze si "poskladas" pocitac, kde by nieco mohlo "drhnut".

Pozor na moznosti rozsirovania - veci, ktore sa nedaju zlepsit neskor treba brat uz pri kupe - to plati kludne o pamatiach, o type procesora ako aj o storage. To si poriadne zisti. Napr. ak nejde menit procesor a pamate idu menit, tak je BLBOST kupit verziu so slabsim procakom v nadeji, ze to neskor vymenis ;-) to iste je blbost kupovat verziu s velkym storage a menej pamate ;-) Storage kedykolvek doplnis hociaj externym diskom alebo NASkou.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar Roman_Pe | stř úno 06, 2013 3:52 pm

No ja by som si vzal iMac, lebo sa mi strašne páči :D

Macbook Pro 13'', 2,4GHz, 8Gb. Ram, SSD-Corsair Force 3 series 120GB, OSX Mavericks
Apple Airport Extreme 4RD / WD My Passport Studio 1 TB
iPhone 5S-32Gb. Silver
iPhone 4S-16Gb White
iPad mini 16Gb White
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar Alek13 | stř úno 06, 2013 5:48 pm

Dobrej balik 40tis)
iMac
iPhone 3GS
iPad 2
iPhone 4S
Macbook / 2010 / SSD / OS X 10.9.
iPhone 5
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar Marek | stř úno 06, 2013 6:32 pm

Ja by som ti poradil na začiatok Mac mini - výjde omnoho lacnejšie a bohate postačuje na to na čo ho chceš. Plus monitor k tomu si môžeš kupiť hociaký
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5
Moderator fóra
Moderator fóra

kotelník | stř úno 06, 2013 7:00 pm

určitě bych se přiklonil na stranu Applu, protože máš celkem komplet výbavičku a byla by škoda mít zbytečně méně kompatibilní počítač, takže stolní PC nee.
iMac je nádherná věc, otázkou zůstává, zda je 40 000 všechno co máš a bude teda lepší ušetřit a nebo máš pohodové zdroje a tak nějak Ti těch 35k za iMaca nebude až tak vadit.
Macbook pro Retina 2015, 13" 256GB, 8GB RAM
iPhone 6S space gray, 64GB
iPhonefil
iPhonefil

Uživatelský avatar Petrt | stř úno 06, 2013 8:42 pm

Kotelnik: co je to "mene kompatibilni" pocitac?

Bobo17: na tve potreby bych sel do Miniho a k tomu nejaky normalni matny SIPS (Dell U2412 neni za ty penize spatny). Vykon je stejny a usetris 10k (s lepsim monitorem). iMac s 21" se mi zda malej.
iPhone Xs Silver Watch s4 Silver SS MacMini 2018 iPad 2018 TV 2015
iPhone expert
iPhone expert

ls8 | stř úno 06, 2013 9:10 pm

K minimu přidej ještě repráky, takže už máš na stole tři věci, od kterých ti lezou kabely. Taky jsem se bál lesklého monitoru na iMacovi, ale je naprosto v pohodě. A výkon miniho proti iMacu opravdu není stejný, iMac je zásadně výkonnější, už kvůli použití 3.5" disku v iMacu proti 2.5" v mini. Výkon grafiky je také zásadně jiný, integrovaná Intel grafika v Mini proti výkonnému Radeonu v iMacu.
It's what you do in the dark that puts you in the light.

mrzic | stř úno 06, 2013 9:22 pm

ls8: srovnání výkonnosti s důrazem na rozměry disku není moc přesné. Záleží na parametrech disku, ne na jeho rozměrech. Navíc iMac 2012 (předpokládám, že by si koupil poslední model) má 2.5" disky. viz foto zde http://agbeat.com/gadgets/computers-gad ... ity-mount/
MacBook Pro 2018 Touch Bar, macOS 10.15
iPhone X, iOS 13
Apple Watch 4 Nike+, watchOS 6
Apple TV4
iPhone expert
iPhone expert

kotelník | stř úno 06, 2013 9:24 pm

Petrt píše:Kotelnik: co je to "mene kompatibilni" pocitac?

Bobo17: na tve potreby bych sel do Miniho a k tomu nejaky normalni matny SIPS (Dell U2412 neni za ty penize spatny). Vykon je stejny a usetris 10k (s lepsim monitorem). iMac s 21" se mi zda malej.

tak nemusím vysvětlovat výhody iCloudu v macu-iphonu-ipadu a celkově lepšího chodu iTunes... o čem se bavíš? prostě když má všechno od applu, byla by blbost zbytečně volit počítač na winech
iPhonefil
iPhonefil

Uživatelský avatar Barberry.pha | čtv úno 07, 2013 8:20 am

iMac výběr

Bobo17 píše:
Vlastním iPhone,iPad,Apple TV a dále

Co mě vadí přijde mi,že PC za 25 tisíc je 40x silnější než iMac za 35 tisíc porovnávám HW věci ale na druhou stranu chci OS X a chci přejít na Apple

Moje požadavky jsou kancelářská práce,youtube,hudba filmy,občas uprava fotografii a nebo videa

Uz kvuli tomu ze mas vice veci od Applu, bych presel na OSX. Provazanost, iCloud, lepsi vyuziti Apple Tv.

A proc kvuli tomu co chces na nem delat, bys chtel kupovat pc sestavu 40x vykonejsi nez je iMac?
Zacne e brat v potaz i co chcete na pocitaci delat a pak jaky hw vam dostacuje.
Droid smartophony jsou taky nabusene hw a sekaji se vice nez iphone 4 ...

Chces mit doma neco krasneho, vyjmecneho a pekneho ... Kup iMac.
Dneska se da jeste sehnat v i zaruce predchozi model v cene kolem 20tisic, kde jdou treba nektere veci jeste vymenit bez problemu (RAM)

To co popisujes, delam i na macbooku white 2010 uplne bez problemu, akorat mu tedka dopreji ssd ;)
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Petrt | čtv úno 07, 2013 8:42 am

ls8: externí repro je pro mě výhova. Zvuk iMacu je ... hmm... tak "do kanceláře".

kotelnik: v posledních verzích iTunes rozdíl v chodu u Win či MacOS nevidím. iCloud je i na Windows. Bobo má pár mobilních hraček u kterých vůbec nezáleží, jaký OS má na počítači. Když už bych na tvém místě argumentoval, použil bych TimeMachine/iMessage a ne nějaký iCloud ;-).

PS: 99% věcí dělám na MacBooku, ale mám tu i herní desktop, takže můžu porovnávat. A mimochodem, dělat cokoliv v MS Office pod Macem je za trest. To MS musel snad zmrvit záměrně.

Ať se Bobo rozhodne jak chce, já jsem svůj tip napsal. Než mít slabou 640M v malém iMacu, tak iHD4000 a pořádný monitor (a ušetřených cca 10k v kapse).
iPhone Xs Silver Watch s4 Silver SS MacMini 2018 iPad 2018 TV 2015
iPhone expert
iPhone expert

kotelník | čtv úno 07, 2013 11:28 pm

Petrt: ty jo, vubec nechapu proc mas potrebu rypat a zkouset me. Proc to potrebujes rozvadet? Obecne je proste zatracene lepsi pracovat na macu, pokud ma tolik apple zarizeni. Vic to resit nepotrebuju, pokud nechapes vyznam kompatibilita, doporucuji vyuzit nektery ze slovniku, on Ti pomuze... pak se nemusis hloupe vyptavat a delat z lidi osly co nevedi, co pisou.

A kdyz uz, tak daleko vice pridanou hodnotou je AppleTV nez iMessage. Souhlasim s Barberrym

EDIT: navic kdyz uz zminujes iCloud pro windows, urcite ti vubec nevadi, jak de.ilne je resen kalendar v outlooku atp. To same dokumenty v iCloud z excelu..., aby mel citelne v numbers, se musi o dost sloziteji ukladat, aby je nasledne nasel v iOS hrackach...
iPhonefil
iPhonefil

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Mac - vše o počítačích, hardware a příslušenství