spachal píše:Mozna hloupy dotaz laika, ale k macbookum nejde pripojit bezne LCD pro PC, s DVI, HDMI nebo D-SUB konektorem?
Jde, ale potřebuješ redukci z minidisplay portu na DVI nebo VGA. Originál apple u nás cca 800 Kč. V USA tuším 30USD a na dealextreme neoriginál snad za 10USD.
Apple prostě vymyslel další svoje rozhraní. Jsem zvědavý jestli se rozšíří i mimo mac platformu či ne.
Jinak taky bych asi doporučil 13". Osobně mám 15". Kupoval jsem v letos v lednu a tehdy ještě 13" nebyl "Pro" a chyběly mu věci, co jsem od nového stroje chtěl - firewire a lepší displej.
Je pravda, že ta 15" je o něco málo větší než 13", ale není to tak strašné. Rozdíl ve váze je tuším necelých půl kila. Pokud by se to porovnalo s PC notebooky, tak 15" MBP patří mezi ty nejlehčí a naopak 13" patří mezi ty těžší ve své kategorii. Osobně ten stroj přenáším skoro denně, a ta váha mi až tak nevadí. Předtím jsem měl 3 kilový notebook. 13" jsem tehdy nechtěl taky proto, že jsem měl strach z příliš malé pracovní plochy. Používám nyní MBP jako svůj hlavní pracovní stroj. Pravda je ta, že pokud jsem doma a vím, že u počítače budu sedět déle, tak ho mám stejně připojený na 20" externí monitor
Proto bych dnes šel už do 13" - prakticky stejné vlastnosti jako 15", je lehčí a doma bych ho měl stejně píchnutý na externí monitor jako teď 15"tku.