Kde koupit MACBOOK?

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Voojtaa | čtv dub 01, 2010 12:48 pm

Kde koupit MACBOOK?

Ahoj lidi,
Tak jsem se rozhodl - půjdu do Macbooka. 8) Skoro mi je líto, že jsem se rozhodl až teď, potože jsem si koupil minulý podzim notebook od HP. Ale ten je prostě hrozný, strašnej plasťák a hračička - skoro se ho bojím někam nosit, jak je to nekvalitní (to víte Pavilion). Tak prostě jsem se rozhodl, že si koupím pořádnou, kvalitní věc, která mi dlouho vydrží a se kterou nebudu mít problémy (i s operačním systémem). Proto jsem se rozhodl pro Macbook. Jsem student, takže nemám tolik peněz, proto mi bude stačit klasickej Macbook v plastu. A teď je tady ta věc - kde ho koupit? V USA nebo v ČR? Koukal jsem na stránky Applu, kde je za rovnejch 1000$. A koukal jsem na české weby, kde je cena kolem 23 000 - 25 000. Chtěl jsem se zeptat, zda-li se vyplatí koupit Macbook v USA nebo tady v ČR. Anglické klávesnice se nebojím, nákupu v USA taky ne (i když jsem ještě nikdy nic z USA nekupaval :-)) a záruka mi je skoro jedno - Applu věřím a nepočítám s tím, že bych u Macbooka musel za půl roku řešit záruku. Nevím ale právě, jak je to s těmi cenami v USA - nejspíše je to asi bez DPH, že? Plus doprava a ono se taky dostanu na vyšší částku. Ale nevím - proto vás žádám o radu :-)

Předem díky za vaše odpovědi. :wink:

Vojta

ls8 | čtv dub 01, 2010 12:49 pm

Re: Kde koupit MACBOOK?

V ČR. Třeba Duhový servis. Kvůli záruce, rozdíl v ceně je zanedbatelný. A stejně bys při importu skoro jistě zaplatil DPH.
It's what you do in the dark that puts you in the light.
Starý pes fóra :)

Voojtaa | čtv dub 01, 2010 1:10 pm

No super! Díky za tip - v tom dohovým servise ho maj fakt za supr cenu ;-)

Uživatelský avatar hawris | čtv dub 01, 2010 8:47 pm

Jak je již zmiňováno -mohu jen doporučit Duhový serivis sám jsem tam MB kupoval. :wink: Jsou vstřícní a občas tam mají na prodej i lehce použitéMB ve výborné kondici za zajímavou cenu :D
iPhone 6 16GB GS
iPad2 16GB black
Macbook Pro 13 -I just got married
Host
Host

Uživatelský avatar tvosi | pát dub 02, 2010 11:09 am

ja kupoval v applehk.cz a vysli mi max.vstrict...navic 11% sleva na studenta cvut :)
Obrázek iPhone 2G 8GB
Obrázek iPhone 7 128GB Jet Black
Obrázek iPad Mini with Retina 32GB Silver
Obrázek Macbook Pro 13" mid-2009
Moderator fóra
Moderator fóra

xslide | pát dub 02, 2010 12:26 pm

Já kupoval v iStyle. Dostal jsem také studentskou slevu, takže ve výsledku jsem byl maximálně spokojen.
Obrázek MacBook Pro 13" 2018, Touch bar
Obrázek iPhone XS Max, black, iOS 12
Obrázek Apple Watch 4, black, 44mm
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar ygy | pát dub 02, 2010 2:08 pm

tie ceny sú skoro všade úplne rovnaké :wink: ja som kupoval v traco computers

Boog | pon kvě 03, 2010 7:41 pm

Duhovy servis. Osobni zkusenost, naprosta spokojenost.
iWoz.cz - Apple svět v základech
iPhone4 16Gb
iPod nano 3rd gen. 8GB blue
iPod Classic 160 GB Black
iPad 2 64 GB wifi only
MacBook Pro (unibody) 2,53 GHz 15,4", Mountain Lion 10. 8.
MacBook Pro retina 15", 2,3 GHZ, 16 GB ram, 512 GB SSD (na ceste)
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Juramac | pon kvě 03, 2010 9:42 pm

Jako spravny patriot a diky 12 letym maximalne positivnim zkusenostem Quadro computer :wink: http://www.quadro.cz

Uživatelský avatar Sk8er-boi | stř kvě 05, 2010 7:51 pm

má někdo zkušenost s http://www.kuptolevne.cz ?
Host
Host

Uživatelský avatar ygy | stř kvě 05, 2010 7:58 pm

osobne nie, ale viem že je to seriózny obchod :wink:

john | stř kvě 05, 2010 8:01 pm

Ikdyby stím nikdo zkušenosti neměl, vzhled, ceny, položky, všechny ty popisy, vypadá to na sériozní obchod :) . Určitě zkus..
Naposledy upravil john dne sob čer 05, 2010 11:20 am, celkově upraveno 1
iPhone 5S 32GB Black - iOS8 - nonJB
iPhone 5 16GB Black - iOS8 - nonJB
MacBook White (late) 2008 - Snow Leopard 10.6.8
iPad 3 16GB - iOS 5.1.1 - JB
iPhone 3GS 32GB Black - iOS 6 - nonJB
2x iPhone 4S 16GB White - iOS 6 - nonJB
iPhone expert
iPhone expert

STREETER | stř kvě 12, 2010 6:34 pm

Sk8er-boi: s http://www.kuptolevne.cz zkušenosti mám a to velmi výborné. Kupoval jsem přez tento server Mac Mini. Pán mi několikrát volal, byl velice ochotný, dokonce se i omlouval, že to doraží cca až za 7 dní, s čím jsem celkem počítal (nakonec dorazilo dříve) a asi 2 dny po obdržení zboží volal ještě jednou, jestli se vše podařilo a jestli funguje všechno jak má.
Takže kuptolevne mohu opravdu výrazně doporučit!
Obrázek

iPhone 4 32GB Vodafone CZ
iPad 16GB WiFi verze
Mac Mini 1. gen 2,4 GHz 4GB RAM
http://www.jablickar.cz
Host
Host

Bakara | čtv kvě 13, 2010 4:13 pm

Tak mam neco novyho k iStyle - zitra (patek) by mely dorazit bile macbooky, ale v mnozstvi, ktere nejspis nebude stacit ani pro ty, co si macbook rezervovali. (jinak do iStyle v Revolucni ma dorazit 12ks a na Andel 8ks)

Pierre | čtv čer 03, 2010 1:02 pm

Tak já můžu výše uvedené http://www.kuptolevne.cz jen doporučit. Před týdnem mi od nich přišel MacBook a nějaké další příslušenství a maximální spokojenost s jejich službami. Navíc jsem byl rád i za dopravu zdarma, kterou nabízejí.
iPhone 5 32 GB white, iOS 7
iPad s retina displayem 64 GB white, iOS 7
iPod nano 4 GB silver, 2. generace
iPod nano 16 GB blue 6. generace
Apple TV

MacBook pro 13'' 2,4 ghz (mid 2010)
twitter: ptrbndr
Host
Host

Juramac | čtv čer 03, 2010 1:15 pm

Jak muze nekdo hodnotit po jednom tydnu "sluzby", to opravdu nechapu. Ze to privezli zdarma ? To je dnes standart, ale na jake jsou jejich sluzby urovni, to poznas , az budes resit nejaky problem, servis apod..... :wink:

Pierre | čtv čer 03, 2010 5:01 pm

Tak píšu zkušenosti a dojmy z objednávky, která proběhla v pořádku. To si myslím, že je pro někoho taky důležité. Já nečekám, že s mým macem budou nějaké velké problémy, tak to bych se třeba i nedočkal, abych zde mohl napsat zkušenost s řešením problémů. A menší problém jsem měl už s objednávkou kvůli mé blbosti a v pohodě, ale to tu rozepisovat nebudu. A když pročítám tohle vlákno, tak tu nevidím nějaké řešení problémů. Takže jestli jsem někomu hnul žlučí s tim mým příspěvkem, tak ho klidně smažu, mě to nevadí, psal jsem to pro lidi, co se rozhodují kde koupit. To víš, já nemám 12ti letou zkušenost s nějakým servisem ;).
iPhone 5 32 GB white, iOS 7
iPad s retina displayem 64 GB white, iOS 7
iPod nano 4 GB silver, 2. generace
iPod nano 16 GB blue 6. generace
Apple TV

MacBook pro 13'' 2,4 ghz (mid 2010)
twitter: ptrbndr
Host
Host

stZ | čtv čer 03, 2010 7:47 pm

Juramac: "doprava zdarma" Nic ve zlem, ale asi bydlim jinde :D Jiste takove firmy jsou, ale standart to rozhodne neni.
iPad 1 Wi-Fi 32 GB , 5.1.1 iOS JB
iPad 3 Wi-Fi 64 GB , 8.4.0 iOS JB
iPad Air 2 Wi-Fi 64 GB, 8.4.0 iOS JB
iPhone 6s Plus 128GB Space Grey
MB Pro, MB White
AW Sport 42mm
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Juramac | čtv čer 03, 2010 9:07 pm

No,tak treba muj prodejce dodava zdarma i do nejmensich vesnicek :) Treba to tam v ramci svych moznosti i odveze osobne, stejne, jako spusti, vysvetli, vyzkousi... Ale ja mel spis na mysli servis, jako napr. poradenstvi, doplnky, pameti,reseni problemu apod. Mac bych si nikdy nekoupil u firmy stojici jen a pouze na nejnizsi cene,bez zazemi, odborniku ,skutecne zaruky apod. To by jste neverili, jak se dokazi takove firmy pri lamani chleba kroutit.... Ale samozrejme, je to kazdeho volba,otazkou je,jak se ta "super cena" ve finale vyplati.....

stZ | pát čer 04, 2010 9:04 am

Tak to mas naprostou pravdu. Driv jsem hodne koukal jen na cenu a ted si radsi priplatim u firmy kde vim, ze pri mem pripadnem problemu mi zvednou telefon a budou mit snahu to resit.
iPad 1 Wi-Fi 32 GB , 5.1.1 iOS JB
iPad 3 Wi-Fi 64 GB , 8.4.0 iOS JB
iPad Air 2 Wi-Fi 64 GB, 8.4.0 iOS JB
iPhone 6s Plus 128GB Space Grey
MB Pro, MB White
AW Sport 42mm
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar witkoj | pát čer 04, 2010 3:24 pm

Ja tiez prave zvazujem nad kupou. Ma niekto skusenosti s tymto obchodom - http://www.sysnet.sk? Tam predavaju ten najzakladnejsi model MBP 13" len za 1187,82 eur.
Na SK som nic lacnejsie nenasiel.
iPhone 11, iOS 13.4
Apple watch 5, watchOS 6.2
MacBook Pro (Retina, 13-inch, Early 2015), macOS Catalina 10.15.4
Apple TV 4K, tvOS 13.4
Apple user from 15.3.2004
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

kendy1991 | sob čer 05, 2010 7:36 am

OT: Může mi někdo objasnit, proč jsou v Česku Macbooky tak drahé oproti ostatním státům EU? Ono nejde jen o Apple ale o 90% spotřebního zboží. Když vidím, že v Česku se 15-ti palcový Macbook pro prodává za cca 45 000 kč a v Anglii mají stejný model už od 900 liber (!), je mi do pláče. To jsme až tak hrabavý národ? :x

Qwuiddo | sob čer 05, 2010 7:58 am

Voojtaa: Ahoj chtěl bych jen podotknout, že pokud měníš proto, že se HP bojíš nosit, protože je fórový, tak si moc nepolepšíš. Mám plasťáka mid'09, chovám se k němu naprosto luxusně (skin od crumpler, dalsi externi pouzdro atd ...) takové ty klasické mekovské praskliny - místo kam odkládáš ruce kolem touchpadu atd ... ty tam prostě jsou a není to moc pěkné a to nemluvím o špíně, která na tom běláskovi fakt pěkně vyniká :-). Sám budu v nejbližší době kupovat 13' MBpro - a to opravdu jen kvůli výše uvedeným věcem, protože výkon je naprosto dostačující :-)

Kendy: Jiné transakční náklady, jiná měnová politika atd... a upřímně SILNĚ POCHYBUJI, že v anglii stoji MBP 15' 900 liber :-)

Uživatelský avatar h4wk3y | sob čer 05, 2010 9:41 am

kendy: mozna tak na ebay, o cemz silne pochybuji...
Budme presni:
MBP15 - 2,53GHz
UK - 1646GBP - pri aktualnim kurzu 31,5= 51849CZK (apple.com/uk)
CZ - 53424CZK (istylecz.cz)

Takze te nechapu...
Mozna na ebayi, ale co jsme koukal, tak s postou se pod 1300GBP nedostanes...
A tady se to da sehnat taky levneji, nez ma istyle... Takze nevim, co resis...
Mame radsi fakta, nez vycuc z prstu :twisted: :wink:
Posilene dlouhe dobe zpet u iPhonu - iP5 16GB White, odblok s R-SIM 8+
Macbook Pro 13'' 2.26 GHz
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar hop | úte čer 08, 2010 9:38 am

Já koupil minulý týden MacBook Pro u Mironetu - 24910 bez DPH. A jak na webu, tak na faktuře mám uvedenu záruku 2 roky při nákupu na IČ!
iPhone 4S 32GB (bez JB) | New iPad 64GB WiFi (bez JB)
iPhone 2G 8GB, FW 1.1.1 -> 1.1.4 (ZiPhone 2.5) -> 2.1 (CZ/SK FW) -> 2.2.1 (CZ/SK FW) -> 3.0.1 (redsn0w)
iPod Mini 4GB Silver
MacBook Pro 13" 2.4 GHz
Host
Host

tintino | pát čer 18, 2010 6:52 pm

Chcel by som sa spytat ze ako to je stou dph ked si kupujem macbook pro z ameriky lebo bez nej by ma vysiel na 25 tisic ale ze ci niekto nevie ze ci sa da odpocitat.

Uživatelský avatar s0uky | ned čer 20, 2010 3:44 pm

Pokud bys ho koupil do firmy, tzn. pokud jsi platce DPH, tak si DPH odpocitat muzes (nebo se s nekym domluvit, kdo by to na firmu koupil), ale CLO bohuzel neodpocitas nijak...
"6 hvězd září, 5 rychlostí řadí, 4 gumy sviští, 3 diferenciály pracují, 2 litry křičí, 1 turbo tlačí... To je to co dělá ze Subaru all-wheel-drive."
Obrázek

MacBook Pro 15" i7 2,66 GHz late 2010
HTC HD2@NexusHD_ICS_NAND
Host
Host

Uživatelský avatar Domy007 | ned čer 27, 2010 12:55 pm

Já posledního Macbooka kupoval v iStylu, ale jinak vždy volím duhový servis. Mám s nimi nejlepší zkušenosti.
Naposledy upravil Domy007 dne ned lis 07, 2010 11:15 am, celkově upraveno 1
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar emkay | ned čer 27, 2010 1:26 pm

ja doporucuji kuptolevne.cz dostal jsem od nich k Macbooku hrozne moc veci, jako treba Microsoft office, iLife atd. a komunikace s nima taky na vybornou, byli moc vstricni :wink:

Apple iPhone 4 / fw 4.2.1 NON JB Obrázek
Apple Macbook Aluminium / 2.4Ghz Obrázek
Host
Host

g3rda | stř črc 21, 2010 11:53 am

ahoj, za 3 tydny se chystam do NY a uz nejakou tu dobu pokukuju po MacBooku, mam tedy par otazek na ktere prozatim neznam odpoved.

1. Cena v applestoru v NY, zakladniho macbooku je 999$, coz je v prepoctu k dnesnimu dni 19700,-; pokud si tedy koupim MB primo v prodejne platim jeste neco navic?

2. aktualne bezi akce, cituji : "If you?re a college student or a faculty or staff member at any grade level and you buy a new Mac with Apple education pricing from May 25 through September 7, 2010, you can get a free 8GB iPod touch.* No wonder they call these the best years of your life."

takze by me zajimalo jestli to plati i pro ceske vysoke skoly, tj. kdyz tam prijdu a prokazu se ISIC kartou, popr. potvrzenim o studiu z cesky VS mam narok na tuhle akci?
EDIT: vztahuje se zaroven k teto akci i studentska sleva 5%? tj. MB + touch + 5% dolu? v tom pripade by MB byl za 949$ (18700,-).

3. kdyz si to tam koupim osobne, pak si to vemu do letadla, musim platit nejake clo? nebo nejaky poplatek?

4. da se do EN MB doinstalovat balicek cestiny? napr. cesky system vc. ceske klavesnice s hackama a carkama?

ps: s rocni zarukou jsem samozrejme smireny

Diky za odpovedi na me otravne otazky ;)

ls8 | stř črc 21, 2010 12:05 pm

1/ Lokalni dan cca 9% - a bacha, nejde platit hotove, musis kreditkou, idealne americkou. Nektere AppeStory pry odmitaji zahranicni kreditky.
Credit cards accepted

The Apple Online Store U.S. accepts credit, debit, or check cards associated with a billing address within the 50 United States and the following U.S. territories:

American Samoa
Armed Forces Africa
Armed Forces Americas
Armed Forces Canada
Armed Forces Europe
Armed Forces Middle East
Armed Forces Pacific
Guam
Northern Mariana Islands
Palau
Puerto Rico
U.S. Virgin Islands
In the U.S., we accept:

American Express
Discover
MasterCard
Visa

2/ Sleva plati pouze v zemi studia.
If you live in the U.S., visit the U.S. Apple Store for Education to place your order for reduced prices on the full range of Mac computers, plus select third-party products. Please note that only orders placed on your country?s Apple Online Store for Education site are eligible for the special education pricing.

3/ Skoro urite to provezes, ale pokud si te vyberou na namatkovou prohlidku, zaplatis DPHcko 20%.

4/ Ceska klavesnice, fonty atd. jsou jiz v systemu standardne, pokud chces kompletni lokalizaci, muzes si ji stahnout zde: http://lokalizace.apcom.eu/ ale lokalizace vychazeji dost se zpozdenim, aktualne je pouze pro Mac OS X 10.6.3 a iTunes 9.1.
It's what you do in the dark that puts you in the light.

g3rda | stř črc 21, 2010 12:30 pm

diky za rychlou odpoved

1. takze jestli to spravne chapu, na webu proste udavaji vzdy cenu bez dane a az pri koupi mi k tomu pripocitaji jeste 9%?
tj. celkem to bude za 1089$ (21500,-).
Ohledne platby jen kreditkou vim, mam VISU s povolenyma platbama v zahranici, pokud by byl problem, muzu to zaplatit pujcenou americkou.

2. takze slevu ani Ipoda k tomu nedostanu :) ok

3. primarne mi jde jen o hacky carky, fonty, abych na tom mohl pracovat se vsemi ceskymi dokumenty atd., kompletni lokalizaci systemu nepotrebuji

Uživatelský avatar Barberry.pha | stř črc 21, 2010 6:37 pm

Kde koupit MACBOOK?

A nebylo by lepsi ho koupit u nas s dvouletou zarukou a dostat k tomu ten ipod (ten se myslim dostava i u nas pokud jsem dobre cetl clanek se toho tykajici) a uplatnit treba pripadnou slevu? Nebo za kolik se u nas momentalne prodava?
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Petrt | stř črc 21, 2010 8:56 pm

Kdyby u nás stál MB pořád cca 24k jako nedávno, tak by bylo lepší ho vzít zde. Dnes je ale cena cca 28k a možnost získat iPoda je jen pro psychopaty s Facebookem :-)
iPhone Xs Silver Watch s4 Silver SS MacMini 2018 iPad 2018 TV 2015
iPhone expert
iPhone expert

g3rda | čtv črc 22, 2010 8:07 am

jak tak na to koukam tak zacinam byt stejne spise zklamany, ze uz koupe primo v USA s vlasnim dovozem neni tak vyhodna jako drive, po letmem prohledani cen se da MB v pohode sehnat u nas za 27, ale nekde v pohode i okolo 26 a kus s iPodem, kterej kdyz rovnou nekde strelim za par tisic, tak se razem dostavam na castku hodne podobnou te "americke" a jako bonus k tomu bude 2 leta zaruka a cz klavesnice.

Uživatelský avatar Barberry.pha | čtv črc 22, 2010 8:09 am

no pokud tam jedes jenom kvuli tomu, coz asi ne :) , tak se to nevyplati, jinak ty ceny hlavne u applu uz nejsou takovy rozdilny ... mozna u jiny znacky bys usetril vice

edit: tedka jsem koukal ze na mironettu za 26 tisic s dodanim do 7 dnu ...
Manual iPhone
Moderator fóra
Moderator fóra

g3rda | čtv črc 22, 2010 8:27 am

nn nejedu tam samozrejme jen kvuli tomu, jedu tam za uplne jinacim ucelem, ale pri ty prilezitosti me napadlo, ze stejne pokukuju po novym ntb tak ze bych sel do MB a pamatoval jsem si ty roky kdy ty rozdily byly straslive velky, ale to uz je pryc, takze si ho asi stejne poridim, ale u nas no :D

Uživatelský avatar Barberry.pha | čtv črc 22, 2010 8:36 am

je to mozna ot ale ja se koukal na americke eshopy na sony vaio a ty tam meli uplne v jiny konfiguraci nez u nas a za taky jiny ceny a tam ten cenovy rozdil byl docela velky ale asi to tam delalo to ze by se musela dokoupit mezinarodni zaruka kterou sony nema jako apple celosvetou,
tak at dobre poridis tady u nas i s tim ipod at se ti alespon nejak vyplati :)
Manual iPhone
Moderator fóra
Moderator fóra

all_in | ned srp 08, 2010 10:34 am

mate nekdo zkusenosti Duhovy servis. ?? jak to je ta sleva ' Školy, studenti a učitelé z iKnow (VŠE, ČVUT, VUT a MZLU) mají nárok na slevu 10%.' ??? jim to bude stacit isic kartu ?
Host
Host

johny03 | ned srp 08, 2010 10:46 am

jedu na rok do USA, kde se chystám po příjezdi koupit MacBook Pro. Chci se zeptat, až budu odjíždět krabici si budu chtít vzít s sebou. Znamená to když mi udělaj námádkovou prohlídku, tak budu platit 20% DPH ? I když budu mit MacBook třeba v letadle, nebo v příručním zavazadle ?

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
Další

Zpět na Mac - vše o počítačích, hardware a příslušenství