Předpokládám, že ls8, Kulhos, iTukan vypináte MacBooku též v průměru jednou za 14 dní, ano?
Je mi jedno jak se tomu říká, dříve jsem o tom na Mac OS X taky něco četl. Je to složitá věda, ale není dokonalá.
Efektivita se vytrácí, pokud mám třeba inactive 1,1 GB, nedochází k rychlému uvolnění při spouštění nových aplikací. Tudíž se práce s nimi pak zadrhává. Využití CPU se pohybuje do 20%.
ls8: To, že ty jsi se s tím nikdy nesetkal, neznamená, že z toho lze udělat všeobecně platný precedent, že 4 GB jsou podle tebe nejspíš "natahovací", no víš jak to myslím... A víc vlastně není potřeba. Uznávám, na ty aplikace mu to stačit bude, ale jelikož není Mac OS X zjevně schopen s RAM nakládat efektivně, musí dělat restart.
Všichni víme, co se děje při nedostatku RAM nebo ne? Ač to má Mac OS X řešené sebe líp. Tak je to vyřešené v určitých situacích špatně, to mu vyčítá i většina jeho odpůrců.
Díky bohu to Windows nedotahuje, protože 7 WHP bohatě postačí 2 GB, což je pro Mac OS X velmi krajní minimum i na kancelářské použití.
to Smoldik: zkus vysledovat, kolik ti při práci jaká aplikace zabírá RAM. Těžko takto soudit, ale třeba to napoví nějakému leaku. Jinak mrkni též na Page outs - to ti řekne jak moc došlo k nedostatku RAM a zápisu na disk, který ti to všechno asi zpomaluje. Já jsem běžně míval za den více jak 2GB. Teď mám za 3 dny Page outs 4,17 MB, Swap used 17,3 MB, při 6 GB. 8GB jsem zatím nevyužil, dal jsem to do druhého notebooku.
iTukan: zjisti si, jakou datovou propustnost má RAM a běžný SSD. Řešit nedostatek RAM koupí drahého disku a nekoupit si 2 GB za 400 Kč či 4GB za 900 Kč je řešení jak z kocourkova.
http://support.apple.com/kb/ht1342
Naposledy upravil macuser dne čtv dub 07, 2011 8:12 am, celkově upraveno 2