Jen pro zajímavost, pro ty co jdou do té 13" (jak jsem chtěli já...

), dejte si do % porovnání zlepšení testů z 2009/2010 a pak z 2010/2011...
Ještě přidávám tabulku zlepšení z benchmarků overall (prosím nekopírovat, má vlastní - za nic neručím, mám kocovinu):

*U modelů, které byli v dalším roce například jen dva a v předešlém tři jsem vždy bral tu horší variantu jako 2x. Vidíte sami. Btw. občas jsou v druhém roce data z benchmarku trochu odlišná - bude to způsobené tím že jde o průměry z mnoha testů, které se mohou mírně lišit. Také benchmark může mít rok od roku mírně upravené hodnocení.
Jde vidět že iX dělá v papírových benchmarkách doslova zázraky. I přes zhoršený upgrade grafiky to nižší model (i5) stále válí téměř 10x vyšším nárůstem skóre a vyšší verze (i7) má dokonce 17x vyšší nárůst. (u 13")
Další srovnání a porovnání v % jen 13" modelů.
http://img687.imageshack.us/img687/9813/comparisona.png .
Co se týče threadu, tam je jasný že i5 dělá svoje navíc s kombinací s tou pamětí je to skvělé. Tam (u threadu) bylo dřív zlepšení o 9%, teď je o 56%. V memory bylo zlepšení o 12% (09/10) a teď je p neuvěřitelných 138%...
Oproti tomu jde vidět že grafika je na tom se zlepšením nejhůře - quartz z roku 09-10 bylo zlepšení téměř o 100 = o 60%, a teď jen o 2% ... To je výsměch. OGL Graph bylo zlepšení o 53%, teď jen o 5% . Nemůžu si pomoct, ale papírově grafika zabíjí ten úžasný výkon i5. Když to dáme do poměru (56+138)/(2+5) tak zlepšení paměti a procesoru ku grafice je 27x výraznější.
Připomínám že to nemusí být takto vidět v reálu, to samozřejmě nikdo neříká! Je to jen subjektivní... Když vyberu nejsilnější a nejslabší články. Ale takový jednostranný nárůst se nedá jen tak přehlédnout ať by tam byla karta (v 10' modelu) sebelepší. Naopak jde vidět že C2D šlo dost znát.Podle mě se jít do 13" ve verzi 2011 nevyplatí. Apple to podle mě udělal z důvodu aby se prodával i Air... Naopak si myslím že se vyplatí 15" model i v základní verzi.
Edit: Zlepšení quartzu je 30x menší než v předešlých letech, OGL graph test zlepšení je 10x horší než v předešlých letech

.
Naposledy upravil Hnykda dne ned úno 27, 2011 4:46 pm, celkově upraveno 5