Má cenu jít do Macbooka?

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Uživatelský avatar dodo_mt | sob dub 11, 2009 3:28 pm

Re: Má cenu jít do Macbooka?

Mam cierny OSX na svojom Pc a je dost svizny nato ze nie je stavany na moj pc. Osobne by som asi do MB kupil len 7500ot disk a orginal Applacku klavesnicu a mysku to by bolo asi tak vsetko mozno este 4GB ram.
Na zaciatok som si vsak isty ze by som si vystacil so zakladnou konfiguraciou... :)

dodo
Apple iPhone 5 32GB White | iOS 8.1 - no JB | Orange
Apple iPad 32GB Wifi White
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Keyboard (Wireless)
Apple Magic Mouse

Apple MacBook 13" | 2008 - dead
Starý pes fóra :)

Honzam | sob dub 11, 2009 3:49 pm

Taky bych se primlouval na dokoupeni 4GB RAM a urcite disk, ktery ma aspon 7200 otacek...lepsi je samozrejme SSD disk, ale zalezi, kolik chces do toho vrazit. Pokud budes pouzivat externi monitor, tak si musis koupit i redukci na LCD.
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar Beavers | sob dub 11, 2009 4:41 pm

Nevím, jestli se nepletu, ale připadá mi, že v tomto tématu se míchají dohromady dva počítačové systémy: PC a MAC. Čtu tady o MACech, ale mám podivný dojem, že jeho stolní variantu nazýváte PC. Co já vím, tak PC (Personal Computer) je označení pro počítače, které kdysi, než přešly na líbivější a čím dál složitější OS Windows, fungovaly pod DOSem, čili jsou to počítače, které jsou nejvíce rozšířeny v pracovních organizacích a domácnostech. Jeho přenosná varianta je NB (NoteBook, kdysi také Laptop, Desktop...). Tzn. PC není automaticky zkrácené označení pro PoCitac.
Pro Apple MacIntosh, kdysi známého počítače "vše v jednom" (takový počítač byl ukryt přímo ve futuristicky vypadajícím a v mnoha barevných odstínech vyráběném monitoru) se vžilo zkrácené označení MAC a pro přenosnou variantu MacBook. Nyní jsou vyráběny i stolní varianty, opět typu "AllInOne", kterým se říká iMAC. Není to tedy PC iMAC, ale když už, tak počítač iMAC. Doufám, že mé, poněkud laické, ale proto všem srozumitelné, vysvětlení není blábolem a pokud ano, budu vděčen za to, když mě kdokoli opraví.
Moderator fóra
Moderator fóra

Zahradník | sob dub 11, 2009 4:46 pm

pe.kova píše:Takze ceny jsem v nekterych eshopech a obchodech shlednul.
Ale samostatny stroj z eshopu ci obchodu asi nebude tak silny. Tak co doPorucujete jeste dokoupit do macbooka?

Díky

Přemýšlím o Time Capsuli, Wireless Mighty Myši a o redukci na DVI.
Zajímavé ceny mají např. na německém Amazonu.
A co třeba otázka redukce DVI->VGA, abych nemusel kupovat extra šlahoun? :)

Uživatelský avatar dodo_mt | sob dub 11, 2009 7:04 pm

Beavers :D

U mna je "klasicke PC" alebo iba PC vsetko ostatne okrem Apple myslim ze sa vsetci chapeme a vieme o com sa bavime ;)

Este k teme: Jirkus kolko ta vysiel ten ssd disk? Su aj vacsie kapacity?

dodo
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Magic Mouse

Zahradník | sob dub 11, 2009 9:03 pm

SSD zatím nemám. Nechtěl bych nikoho ovlivňovat, ale výkonový rozdíl mezi klasickým 7200 otáčkovým diskem a SSD nebude příliš vysoký.
Velkým plusem pro SSD je malá spotřeba el. energie a nulová hlučnost.
Velkým mínusem je naopak cena (SSD 12OGB mezi 6 až 8.500,- kč a SSD 250GB mezi 15 až 17.000,- kč).

EDIT: Zdroj Alza, ceny bez DPH
Naposledy upravil Zahradník dne sob dub 11, 2009 9:18 pm, celkově upraveno 1

Honzam | sob dub 11, 2009 9:13 pm

Ja dal do macbooka SSD OCZ Vertex 120GB. Cena je cca 11 000. Jsem s nim spokojen. Rychlost oproti puvodnimu disku je velka. Nabihani macbooka a aplikaci je hodne znat. Macbook nabehne behm pul minuty oproti minute a pul s puvodnim diskem...
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar pajap | ned dub 12, 2009 2:33 am

Tak jsem si udelal radost a poridil MacBook Pro. 20 mesicu stary za 29tis. Zatim si pomlaskavam.... :D :D
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Uživatelský avatar toncek | ned dub 12, 2009 10:25 pm

Jirkus píše:A co třeba otázka redukce DVI->VGA, abych nemusel kupovat extra šlahoun? :)

To nejde. Už to tady myslím i ls8 někde psal. Musíš si koupit 2 redukce MDP -> DVI, a MDP -> VGA. Samozřejmě pokud chceš..

Já koupil jen na VGA (kvůli projektorům) no a k monitoru to taky připojím.
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)
Moderator fóra
Moderator fóra

pe.kova | úte dub 14, 2009 7:24 pm

jde tedy k macbooku připojit i lcd? nebo potřebuju tuhle redukci?
Pokud něco potřebujete, zkuste nejdříve použít funkci hledat 8).
iPhone 4 4ever (NOW Available)

Uživatelský avatar terry | úte dub 14, 2009 7:25 pm

Ano, k MacBooku jde samozřejmě připojit LCD, ale pokaždé budeš nějakou redukci potřebovat. Vždy z Mini Display Port. Poté si vybereš, jakou koncovku chceš. HDMI, VGA, DVI.
iPhone 4 16GB iOS 5 beta | MacBook Air 13" C2D 1.86 GHz, , 4GB RAM, 128GB SSD

Kredatus | čtv dub 16, 2009 8:21 pm

Dobry deň, prepáčte že to píšem tu, ale moje otázky sa tykaju macbooku a zakladať novú tému som pokladal za zbytočnosť. S počítačmi Apple a MAC OS nemám žiadne skusenosti a preto berte ohľad na moje amatérske otázky ... :D
Rozhodol som sa pre kúpu laptopu s 13.3" displejom a rozhodujem sa medzi DELL STUDIO XPS 13 a Macbookom aluminium ... O výkon mi ani tak nejde, lebo mám výkonné stolné PC, ale vyžadujem notebook s kvalitným dielenskym spracovaním, dobrou vydrzou na baterku, a chcem aby sa to neprehrievalo a aby nebol veľmi hlucny ... veľa známych ma prehovára aby som zobral ten DELL, lebo hovoria, že je to jedna z najkvalitnejších značiek u notebookov vôbec a má skvelý servis Next business day (oprava do 24 hod. U zákazníka)... Od macbooku ma odhovaraju a vravia, že je to predražene marketingové h*vno .... ja som skôr naklonený tomu macbooku, lebo je vyrobený z jedného kusu hliníka, pričom DELL je vyrobený hlavne z leskleho plastu... Ale mám určite pochybnosti či to bude dobrá kúpa :( ... Ako je to SO zárukou ? Totižto pri DELLI sa v pripade reklamácie nemusím nikde trepat a technik mi Notebook príde opraviť priamo domov .... Ako je to u APPLE ? poskytujú rovnakú službu ako DELL ? Alebo to musím normálne zreklamovat ako nejaký šmejd tipu ASUS/ACER ? Ako je to so servisnymi strediskami na Slovensku ? Máme tu nejaké, alebo sa to posiela niekde do zahraničia ? Ďalej čo sa týka toho MAC OS, tak ako je to s kompatibilitou HW ? napríklad napojim na to hocijakú tlačiareň / myš čo mám doma ? Lebo všimol som si, že na krabiciach býva označenie, že kompatibilne alebo certifikovane pre Windows, ale o MACU tam nieje ani zmienka ... Takže bude to fungovať ? Ďalej čo sa týka toho mini display portu ... Čo to je za blbosť ? Toto mi asi najviac prekáža na tom macbooku , lebo mám FULL HD LCD s HDMI a prepojenie TV-NOTEBOOK by som rád využil .... niekto tu spomínal redukciu na HDMI, koľko taký kablik stojí ?

pharlap | čtv dub 16, 2009 9:21 pm

Řešil jsem podobné dilema před několika měsíci.. jít do MacOS - v podobe notebooku ci stolniho PC od Apple.. nebo jit do nejakyho klasika Win PC. Nakonec.. at se mi libilo prostredi Apple sebevic, i v ramci jeho ergonomiky atd atd. sem sel do klasika widlí, tím pádem Win PC. V ramci pomeru cena a vykon mi to prislo jako jedine mozne reseni. A tenhle comp bych od Apple i s LCD 22´ monitorem sakum prdum za 11k neporidil ani nahodou!
System je stabilni, k mym ucelum dostacujici, navic, nemam tolik casu travit u compu strihanim videa a desingem grafiky. Od Apple mam akorat iP. a iPod nano 3rd gen. a MacBook ci iMac Vam vsem doopravdy zavidim, ale proste tolik korun.. To je prostě vražda :(

Zahradník | čtv dub 16, 2009 9:45 pm

To máš jako s autama. Někdo si koupí Mercedes a někdo třeba Škodu.
Obě jsou to auta a obě jezdí ... :)

Značky vozů jsem vybral náhodně, pro názornost. Škodovky pokládám za kvalitní auta a Mercedes nepokládám za předražen? marketingov? h*vno.

Uživatelský avatar Martyn | čtv dub 16, 2009 9:53 pm

V česku sou ceny všude ceny přehnaný... dneska sem zkoumal rozdíl mezi cenama MB u nás a v Americe - MB (white) + rozšíření na 4GB + parallels..
V Americe tohle vyjde v přepočtu na 24 tisíc a v Česku na 34 tisíc... myslim, že 10k už je velkej rozdíl na to, že v česku se průměrně vydělává míň...
MacBook Pro (2008)
iPhone expert
iPhone expert

pali777 | pát dub 17, 2009 8:50 am

Nechapem len jednu vec...

Keby som chcel kupit MBP cez slovensky Apple Store tak si ho nemozem vobec upravovat.
US Apple Store ti umozni vybrat si HD, Display atd atd, a Slovaci nic. Kde to zijem kua:)

pali

Unreal Supik | pát kvě 22, 2009 9:03 pm

ja jsem byl vzdycky na pc, hodne sem si zvyk (zas tak dlouho jsem to nepouzival, pac je mi 13, ale co :)) pred nedavnem jsem si koupil MacBook 13" 2.4 GHz a ze zacatku jsem byl trochu rozpacitej, ale po chvili jsem si zvykla uz jsem zastance hesla "once you go Mac, you will never go back" ;) takze rozhodne doporucuju koupit

pe.kova | pon čer 22, 2009 12:03 pm

díky všem teď se rozhoduju. Na internetu jsem si našel inzerát kde člověk prodává Macbook (hliníkový) v těchto parametrech:

Kód: Vybrat vše
Procesor:
Intel Core 2 Duo 2,00GHz
3 MB L2 Cache
1066 MHz FSB

Operační paměť:
2 GB DD3 RAM

Pevný disk:
160GB Serial ATA 5400 ot./min

Displej:
13,3" WXGA TFT lesklý
Rozlišení 1280 x 800 pixelů
LED podsvícení

Grafická karta:
NVIDIA GeForce 9400M
256 MB DD3

Komunikace:
WiFi AirPort Extreme 802.11 a/ b/ g/ draft n
BlueTooth V2.1 + EDR

Rozhraní:
1 x USB 2.0
1 x MiniDisplay Port
1 x Reproduktor/ sluchátka/ line-out
1 x Konektor DC pro AC adaptér

Napájení:
Li-Pol baterie
Výdrž až 5 hodin

Software:
Mac OS X v10.5 Leopard

Je to pro začátek dostačující?

Děkuji
Pokud něco potřebujete, zkuste nejdříve použít funkci hledat 8).
iPhone 4 4ever (NOW Available)

Zahradník | pon čer 22, 2009 12:07 pm

Ano, je dostačující. :)

ls8 | pon čer 22, 2009 12:18 pm

Dostacujici na co? Samozrejme zalezi na tom, co na nem chces delat a jak ho chces pouzivat.

Je to model z konce 2008. Oproti soucasnemu nejlevnejsimu modelu nema podsvicenou klavesnici, nema slot na SD karty, nema firewire, ma o neco mensi baterii a vyrazne horsi displej. Kolik za nej chce?

Pokud je to MacBook, mel by mit 2xUSB. V popisu je uvedeno jen 1xUSB, coz by ukazovalo na MacBook Air.
It's what you do in the dark that puts you in the light.

mike0007CZ | pon čer 22, 2009 12:46 pm

Nemá tam ani uvedenou DVD mechaniku, nicméně MB Air se vyrábí pouze s procesory 1,6, 1,86 a 2,13GHz.
iPhone 4S 16GB WiFi, iPad Mini 32GB WiFi, iOS 7.0.4
MacBook ALU 2.4/4/320, OS X 10.9
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Uživatelský avatar joxerveliky | ned čer 28, 2009 11:02 am

toncek píše: Jedna z věcí co mi stále vadí a nejsem schopný to stále strávit (není to ovšem chyba systému) jsou sprasené kancelářské balíky. Ať si říká, kdo chce co chce tak prostě office od microsoftu je opravdu výborný software. Bohužel to neplatí na macu. [/size]

Ahoj!....já musím bohužel oponovat. Je to jako se vším ostatním když přecházíte z win na mac. Kancelářský balík iWork se ovládá poněkud jinak než MicrosoftOffice. Pokud jsi zvyklej na word, tak je jasný že budeš brblat, protože pages fungují maličko jinak. Když ovšem pochopíš princip (navíc na stránkách apple jsou kompletní video návody pro práci s veškerým apple softwarem), tak zjistíš, že iWork je naprosto geniální! Věci, které jsem vytvořil třeba pomocí Pages, bych nikdy ve Wordu nedokázal vytvořit (mluvím hlavně o grafickém provedení) Kdokoliv z mých přátel zahlédne, nějaký výtvor z pages (dopis, závěrečnou práci, vizitky,pozvánky, inzerát, nebo jen napsanou báseň do rámečku na žeď...)tak jen kroutí nechápavě hlavou a ptá se, jak jsem to dokázal udělat a co používám za speciální grafický nástroj a kolik dnů jsem tím strávil času?...já jen s úsměvem odpovídám, že to je děláno základním kancelářským balíkem od applu a dělal jsem to hodinu (protože jsem punťa a mám rád věci dokonalé) :)!
Naopak když v práci pracuji ve wordu, tak po něm chci kolikrát alespoň podobné veci jako si dovoluji v Pages, a byl jsem již tolikrát vytočen, že už to ani nepočítám.
Ostatní programy jsou naprosto stejně dokonalé, ikdyž je tolik nepoužívám, co jsem ale viděl za prezentace vytvořené v Keynote,...no to bych si nikdy nedovolil v powerpointu ani zkusit dělat.
Takže já myslím, že je to zase jen o tom zvyku a chtivost se něco nového naučit.
Ještě ke kompatibilitě Pages a Wordu na kterou se hodně naráží:
Jednak word není kompatibilní ani sám se sebou (tolikrát jsem byl rozhozen z rozhozeného dokumentu, napsaném v jiné verzi wordu, než v jaké byl prezentován). Ale Pages nabízí možnost exportovat dílo rovnou do *.doc, nicméně některé výtvory word nezvládne otevřít a tak již vše exportuji (jak jinak než nativně) do pdf. Kde nedochází k žádnému zkreslení (někdy blbnou odstíny barev) a dílo (třeba seminární práce) vypadá naprosto dokonale.

Kdo se ale nedokáže s iWorkem poprat, tak si může pořídit microsoft office pro macOsX, který se chová naprosto stejně, jako we win, akorát je graficky mnohem mnohem zdařilejší.
Mac Mini Late 2012 Core i5, OSX 10.9.5
iPhone 4s 64GB, JB iOS 9.0.2
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Zahradník | ned čer 28, 2009 11:38 am

joxerveliky:

Přál bych si, aby to tak bylo... :wink:

Uživatelský avatar toncek | ned čer 28, 2009 3:53 pm

joxerveliky:

Máš pravdu v tom, že je to nejspíš o zvyku, ale abych se přiznal ani za toho půl roku jsem se nedokopal k tomu, abych si s Pages pohrál a zkusil si s tím pracovat. Protože s textovým editorem nepracuji nijak často (pouze když potřebuju). No a ve většině případů to dopádá tak, že většinu věcí dělám na poslední chvíli a nemám čas si s tím hrát, nebo zjišťovat, proč se to nechová, tak jak já chci. Proto když mám nyní něco napsat, většinou to dopadá tak, že pustím paralles a v něm Word, protože office pro mac, mi přijde stejně "kvalitní" jako iTunes pro Win :)
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)
Moderator fóra
Moderator fóra

Zahradník | ned čer 28, 2009 5:54 pm

Nejde o to že by iWork nebo OpenOffice byly v něčem výrazně horší nebo lepší než MS Office.

Jde o to že MS Office je "standard", který používá drtivá většina, a to je určující (bohužel).

Uživatelský avatar joxerveliky | pon čer 29, 2009 7:16 pm

Toncek: No jo....to známe, na poslední chvíli :-)
To je jasný, že v takovémto případě tě nestandardní chování zaskočí, a raději sáhne člověk po jistotě....
Jinak ale opravdu doporučuji kouknout na videa, co nabízí apple v podpoře pro vyuku iWorku, a potom se pokusit něco vytvořit. Výsledky opravdu stojí za to.
Jinak... nejnovější office pro mac šlape naprosto perfektně.

Jirkus: přání se ti splnilo :wink: ...už je to tak :D ....ale teď vážně, každému hold bude vyhovovat vždy něco jinačího. Ale tomu, že drtivá většina používá MSOffice, se není proč divit (vždyť word se vyučuje i na školách! a fixuje se pevně do hlavy již těm nejmenším dětem). Navíc, ono taky té většině většinou nikdy nepřišel pod ruku jinačí editor, takže ani nemají srovnání.
Jinak bych ještě rád podotkl, že pro apple existuje spousta textových editorů. Mě třeba také velmi oslovil textový editor "writeroom" který je určen hlavně pro spisovatele, staší si vygooglovat pár obrázků a hned vám bude jasné proč. Existuje také verze pro iPhone, která je prý 100% kompatibilní s verzí pro mac.
Mac Mini Late 2012 Core i5, OSX 10.9.5
iPhone 4s 64GB, JB iOS 9.0.2
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

wallis77 | sob črc 04, 2009 9:25 pm

Ahoj. Já mám již od uvedení iphone 3g a ještě nikdy jsem nebyl spokojen s telefonem jako jsem u mého "bělouše". Už teď vím, že od jiné firmy si telefon nekoupím.

Docela váhám i nad koupí macbooka. Chci ho používat jako každodenní pomůcku ve škole, tak i jako plnohodnotné pc. Myslíte si, že by mi stačila 13'' maca a přikoupit k němu monitor?

-A můžou se tam nahrávat jakékoliv windows, nebo tam musí být visty jako u dnešních nových nb? A když se zapne mac, tak mi to hodí hlášku, co chci spustit, zdali leoparda, nebo winy? (stejně jako když je v pc 2x win)?

A poslední otravnej dotaz. Jelikož jsem student, nejsem zrovna nejbohatší a proto bych chtěl dávat na maca nelegální programy? Jak je to s nimi? Dají se sehnat na internetu a hlavně, dají se nějak "cracknout" nebo "očůrat", abych mohl mít nelegální program spuštěn na macu? Nebo to mají hodně chráněný a zkrátka pokud si nějaký program nekoupím, nebudu ho mít..

Omlouvám se za pro vás určitě hloupé a triviální dotazy, ale nikde jsem to na internetu nenašel a to jsem toho přečetl hodně.

Děkuji mnohokrát za pomoc!

ert | stř črc 08, 2009 11:52 am

ano vše lze, jen se připrav na to,že mb váží asi 2,5kg

Uživatelský avatar terry | stř črc 08, 2009 5:15 pm

Jako na hmotnost bych se moc neohlížel, navíc je oproti jiným modelům lehký ) Navíc ert je proti přenosným počítačům všeobecně :)

A jak už ert řekl, na všechny tvé otázky se dá odpovědět ano.

ert | stř črc 08, 2009 6:48 pm

přenosným těžkým ! proti tabletům a netbookům ne :P

matoduri | čtv črc 16, 2009 6:04 pm

hmmm zaujímavý thread, pred mesiacom som si vyhodil z hlavy, že kúpim MB, no teraz...ajajaj :D dilema je zase tu :D od septembra nastupujem na VŠ, odbor medzinárodný manažment...a zvažujem kúpu notebooku/macbooku :) bol som už takmer rozhodnutý pre HP Pavillion (nejaký z vyšších modelov okolo 800 eur), potom som kúpil iPhone, zavítal som sem, v práci som sa nudil, browsoval som intenzívne fórum :D a zase niesom pre nič rozhodnutý...každopádne, finančný limit mám niečo okolo 1000 eur a tak sa chcem spýtať, či by ste MB odporučili pre študenta VŠ...rozmýšľam nad variantou MB white, ktorý teraz dosť zlacnem a konfiguráciu má porovnateľnú s hliníkovými modelmi :)

ert | čtv črc 16, 2009 7:33 pm

matnýho hliníkáče bych na podzim možná i doporučil, plasták nevim estli změnili materiá na zač roku,ale všecny starší mají rozpadavej plast

Julek | stř črc 29, 2009 7:26 am

mě se prosím nic nerozpadá a to můj MB jede Každý den 12 hodin ... je o tom jak se k tomu chováte ...

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek
Administrator
Administrator

Uživatelský avatar h4wk3y | stř črc 29, 2009 12:05 pm

ale hosi, meli byste uznat, ze ty plastove macbooky radi praskaji...
mam kamarada, ktery ma White verzi, chova se k nemu naprosto dokonale a ma ho taky popraskany...
proste unibody je fakt raj...
Posilene dlouhe dobe zpet u iPhonu - iP5 16GB White, odblok s R-SIM 8+
Macbook Pro 13'' 2.26 GHz
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar h4wk3y | stř črc 29, 2009 12:29 pm

jasne.. nejspis jsem spatne zvolil uvodni frazi...

jinak teda...
vim take o dost pridadech, kteri zachazeji s MacBookem vyborne a maji jej popraskany (samozrejme tim myslim byvalou plastovou verzi MacBooku)
Posilene dlouhe dobe zpet u iPhonu - iP5 16GB White, odblok s R-SIM 8+
Macbook Pro 13'' 2.26 GHz
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar dodo_mt | stř črc 29, 2009 12:32 pm

Ja som o tom tiez cital ze plastove praskali aj ked s nimi bolo zaobchadzane velmi dobre. Apple to riesil bezplatnou vymenou myslim ze aj po zarucnej dobe.

dodo
Apple Magic Mouse

matoduri | stř črc 29, 2009 8:55 pm

dokelu...škoda, že sú tie macy také drahé, už dlho o nich snívam...ale naši mi to odmietajú financovať tak sa budem musieť uspokojiť s niečím lacnejším od inej značky :D ale môj ďalší komp, ktorý kúpim už za vlastné bude určite od jabĺčka :D

Uživatelský avatar terry | ned srp 02, 2009 12:20 pm

I já jsem, bohužel, měl tu zkušenost, že mi bílý plastový MacBook prasknul. A to jsem s ním opravdu nedělal nic strašného.. prostě jsem jen jednou přejel přes hranu top case a "křup" a plast prasknul.. nicméně jsem s tím zašel do servisu, kde mi ho v záruce vyměnili. Když jsem si ho vyzvedl, s top case byla vyměněna i klávesnice a touchpad, takže na prodej to bylo skvěle připraveno :)

Uživatelský avatar Petrt | úte srp 18, 2009 8:17 pm

matoduri: mne to povidej. Zvykl jsem si na iphone a primitivnost a intuivnost ovladani apple produktu me ocarovala. Ted jeste prodat stavajici 12" hracku a hura do 13" MBP :-D
iPhone Xs Silver Watch s4 Silver SS MacMini 2018 iPad 2018 TV 2015
iPhone expert
iPhone expert

Julek | stř srp 19, 2009 1:13 pm

neudelas chybu :)

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek
Administrator
Administrator

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší

Zpět na Mac - vše o počítačích, hardware a příslušenství