Elgato EyeTV - Digitálni TV v Macu a PC

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

xslide | sob dub 03, 2010 5:12 pm

Re: Digitalni TV v Macu

Ještě mě napadá, lze přes aplikaci v iPhonu přepínat dálkově programy? Myslím tím, že když budu někde pryč, a připojím se přes tu aplikaci, jestli mohu měnit sledovaný program?

A taky, jestli jde stejným způsobem na dálku zapnout EYETV v MACu, aby se obraz přenášel na IP?

Upload mám doma velký a download naštěstí skoro všude taky,navíc mě doma běží MAC skoro pořád, takže bych to asi dost využíval.
¨
Díky
Obrázek MacBook Pro 13" 2018, Touch bar
Obrázek iPhone XS Max, black, iOS 12
Obrázek Apple Watch 4, black, 44mm
Moderator fóra
Moderator fóra

ls8 | sob dub 03, 2010 6:02 pm

V aktualni verzi uz jde oboje.
Starý pes fóra :)

xslide | sob dub 03, 2010 6:34 pm

Díky moc, musím říct, že ten tuner vypada dle informací jako bomba. Snad to tak bude i v reálu. :-)
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Petrt | pon dub 05, 2010 10:51 am

2Juramac či jiní majitelé: je v balení nějaká redukce mezi "pidi" konektorem na dodanou anténu a klasickým konektorem co se používá na koaxu (neznám název)? U Averu jsem to měl, ale u tohoto jsem nic v popisu ani na fotce nenašel.
iPhone Xs Silver Watch s4 Silver SS MacMini 2018 iPad 2018 TV 2015
iPhone expert
iPhone expert

xslide | pon dub 05, 2010 11:09 am

Tady je vše, co je v balení. Měla by tam být i ta redukce(myslím, že je to naprostá samozřejmost od výrobce)
Obrázek
Naposledy upravil xslide dne pon dub 05, 2010 12:21 pm, celkově upraveno 2
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar toncek | pon dub 05, 2010 11:39 am

OT:

xslide:

Tohle jde přímo v preview :arrow: tools :arrow: adjust size
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)
Moderator fóra
Moderator fóra

xslide | stř dub 07, 2010 2:03 pm

OT: Díky, dlouho hledám na MAC něco jako malování, ale nic nemůžu najít. V Photoshopu atp. pracovat bohužel neumím.

EDIT:
Tady ještě link přímo na web výrobce, kde jsou veškeré informace.
LINK

EDIT2: Tak tuner už je doma. Vše funguje naprosto dokonale.

Jen mám problém s tím, že mi nefunguje dálkové ovládání. Je potřeba to někde povolit?

A taky mě zajímá, zda se dá dívat přes iPhone aplikaci tak, že na Macbooku nebude zaplé vysílání (to znamená, že program pobeží na pozadí a jen pude přenášet data do IP)
Moderator fóra
Moderator fóra

Juramac | stř dub 07, 2010 2:09 pm

na iPhonu se muzes divat,jen kdyz je aplikace pustena. televize- okno televize, muzes vypnout, ale aplikace musi bezet. To same plati i pro to, kdyz chces nahravat s casovacem. Pocitac muzes uspat, ale pred tim musis aplikaci zapnout, bez aktivniho okna, casovac aplikaci nestartuje.
dalkove ovladani me funguje......zkus vymenit baterky....

xslide | stř dub 07, 2010 2:16 pm

No myslel jsem to tak, že když mám doma zaplý macbook, tak abych se iPhonem mohl připojit, ale doma na PC se nezaplo vysílání (a tím pádem nezačali řvát bedny se zvukem). To, že musí běžet aplikace je mi jasný.

Jinak to funguje jak přes wifi tak přes 3G parádně, jen mě štve to, že se zapíná ten zvuk na PC (což je nepraktický, pokud se nepřipojuju z domu)

Tak ovladač funguje už, ale bohužel na příjmači je senzor jen na jedné straně, a to zrovna na té odvrácené odemě (mám to zapojeno normálně v levém USB v MACbooku) a aby senzor zaznamenal signál, tak musí být ovladač opravdu přesně nasměrován. To je první takový zklamání menší...
Moderator fóra
Moderator fóra

Juramac | stř dub 07, 2010 2:28 pm

to je zvlastni s temi bednami. me se nic nezapina, kdyz to zkousim na iPhonu pres aplikaci EyeTV...... Dalkove ovladani nevim, nepouzivam ho .....Jinak, ja mam spis problem se signalem, kdyz je pod mrakem a nebo, kdyz prsi. To se mi docela casto ztraci a nebo je obraz rozbity a seka se. . A to mam antenu nalepenou na okne . Asi budu muset nekde koupit aktivni, ta pry dava daleko lepsi signal... :)

xslide | stř dub 07, 2010 3:31 pm

Já nevím. Když v MACu úplně vypnu EyeTV, tak ho iPhone najde, napíše ale, že je nutné zapnout aplikaci v PC a když v iPhonu kliknu na OK, tak se v MACu aplikace zapne a naskočí poslední program a začne normálně vysílat vč. zvuku.

Na iPhonu pak mohu normálně přepínat všechny programy apod., jen mě štve, že je vysílaní aktivní i když jej sleduju jen na iPhonu. (hlavní problém když nejsem doma)

Co se týče antény, tak to já jsem zase velmi překvapen. U starého tuneru jsem měl aktivní anténu, a vůbec jsem doma nechytal třeba Očko. Teď s EYETV chytnu všechno naplno v perfektní kvalitě i s pasivní anténou. Citlivost se mi zdá velmi dobrá.
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Beavers | čtv dub 08, 2010 12:43 pm

Tak už mám také TV doma, programy jdou skvěle (u nás zatím multiplex ČT a Prima), ale s teleskopickou anténou se nechytám. Přidaná stojánková anténa ovšem funguje dobře a mám ji přimagnetovanou na radiátoru topení :) Mám výhodu, že mám přímý výhled na Ještěd, i když u digitálního příjmu to není nutné.
Bohužel, nemohu rozchodit dálkové ovládání, nereaguje ani z jedné strany (kde je senzor, nevím, tuner mám vpravo s nálepkou dole a nápisem eyetv nahoře). Ví někdo, co s tím?

Upravil jsem název tématu, tuner je kompatibilní i s PC čili, aby to někoho nemátlo.
Moderator fóra
Moderator fóra

xslide | čtv dub 08, 2010 12:56 pm

Re: Digitálni TV v Macu a PC

No ovladač je na nic. Mě taky skoro nereaguje. Reagoval mi trošku s jinýma baterkama a ovladačem přímo u přímače.

Čidlo je na pravé straně, když se díváš směrem od USB konektoru. Nebo alespoň na tomto jediném místě to trochu šlo.

Tohle teda moc nedořešili. Nebo jestli se nejedná o nějakou výrobní vadu.
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Beavers | čtv dub 08, 2010 1:14 pm

Vpravo, když se budu dívat na USB konektor? Urči to jasněji. Berme to tak, že je tuner s nápisem eyetv nahoře. Je čidlo na straně písmene "e" nebo "v"?
Baterky, k tuneru přibalené, mají plnou kapacitu, měřil jsem je. Zkusil jsem i zcela nové a výsledek žádný. Nereaguje ani z bezprostřední blízkosti, ani z jedné strany. To je divné.
Moderator fóra
Moderator fóra

xslide | čtv dub 08, 2010 1:22 pm

Mě to reagovalo jen na straně, kde je e, tak čidlo bude asi tam.

Každopádně je to divný. Měl jsem několik tunerů a všude to fungovalo a kde bylo čidlo bylo úplně jedno.
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Beavers | čtv dub 08, 2010 1:37 pm

Vznesl jsem na MacZone dotaz. DO prostě nereaguje. Zaráží mě, že o něm není nic v manuálu, zkouším hledat na netu, ale zatím bezúspěšně. :(
Moderator fóra
Moderator fóra

xslide | čtv dub 08, 2010 1:38 pm

Taky jsem nic nenašel. Ani v nastavení programu, manuálu, nikde....je to divný.
Moderator fóra
Moderator fóra

Juramac | čtv dub 08, 2010 2:05 pm

tak jste me dokopali k tomu, abych to DO take zkusil , a ani me nejde, vubec. Ani z bezprostredni blizkosti. Pricinu bych videl v oznaceni DO na zadni strane "Made in China" ..... :) Jsem Vlado zvedavy , co ti odpovedi . Pan Bartu se na to rcite podiva..

Uživatelský avatar Beavers | čtv dub 08, 2010 6:48 pm

Původní příspěvek o nefunkčnosti DO jsem smazal, protože mě něco napadlo. Už jsem to v životě tak několikrát udělal a mnohdy to pomohlo. Rozhodl jsem se, že odinstaluji SW a znovu nainstaluji. Odinstaloval jsem ale něco jiného nikoli SW: Eye TV Netstream, bylo to v ruštině (!?). Pak mě ale napadlo, že to není SW a našel jsem adresář Terra Tec, ve kterém je Home Cinema. Pro jistotu jsem přehodil TV USB tuner do druhého USB portu. Pak jsem v Ovládacích panelech (Win7) vyhledal Programy a funkce a v seznamu našel Terra Tec Home Cinema, z nabídky jsem nevybral Odinstalovat, ale Repair. Znovu jsem zadal registrační číslo a proběhla instalace. Po spuštění programu už DO funguje a to přes celou místnost a ze všech stran. :D Nyní jdu psát panu Bártů, aby už moji připomínku neřešil.
Pozn.: multiplex ČT chytím i na teleskopickou anténu naležato. MP Primy už ne, na to je potřeba anténka s magnetem.
Moderator fóra
Moderator fóra

xslide | čtv dub 08, 2010 7:55 pm

Na MACu je úplně jiná aplikace, takže nevím vůbec jak na to.
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar ygy | čtv dub 08, 2010 9:50 pm

a ako ste na tom s dostupnosťou digitálneho signálu po "svete" ?
lebo ak by som to mal využívať len doma tak to mám lepšie zísť dole do obývačky a pozrieť si to na krásnom 56" displayi :D

Uživatelský avatar Beavers | pát dub 09, 2010 5:34 am

Jelikož to je tuner DVB-T, přijímá jen terrestrické vysílání z vysílače (vysílačů) ve tvé lokalitě. To je základ. Pokud ale budeš mít na střeše výkonnou anténu a bydlíš v blízkosti hranic, kam pronikne signál z okolních států, mělo by jej to zachytit. Tuner je ale opravdu určen jen pro pozemní digitální vysílání. Pro příjem stanic ze zahraničí se musíš poohlédnout po tuneru s DVB-S a přijímat přes satelit.
Moderator fóra
Moderator fóra

Martin49 | pát dub 09, 2010 3:02 pm

Ja bývam v BA a prijímam slovenské a rakúske TV

Uživatelský avatar Beavers | ned dub 11, 2010 8:43 am

Další poznatek k dálkovému ovládání: někdy opravdu nechce reagovat. Stává se to po odpojení jiného USB zařízení (mám zkušenost s externím HDD a iPhone). Někdy i po probuzení z nastaveného spánku NB. V těchto případech stačí TV vypnout (je-li zapnuta) a vytáhnout a znovu zasunout tuner do USB.
Moderator fóra
Moderator fóra

beky02 | čtv dub 15, 2010 3:38 pm

Mám na někoho, kdo ví, dotázek.

Rozhodl jsem se taky koupit ElGato EyeTV k iMacu, ale mám problém se sílou signálu DVB-T. Jsem z Mostu a i když píšou, že je tu pokrytí signálu, tak jsem na pasivní anténu nic nechytil a pochybuji, že by se něco od té doby změnilo.
Proto se nemohu rozhodnout zda jít spíše do ElGato EyeTV DIVERSITY v2 kde jsou 2 tunery s možností lepšího příjmu signálu nebo do verze, do které šel Juramac, ke které budu muset připojit aktivní anténu. Nechce se mi někam vytahovat to monstrum. Tak se chci zeptat, zda má někdo zkušenosti s příjmem slabého signálu pomocí ElGato EyeTV DIVERSITY v2 nebo to jsou jen vyhozené peníze a stačí ta menší a levnější verze s aktivní anténu. Díkas za vaši pomoc.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Beavers | čtv dub 15, 2010 5:05 pm

Obecně: pokud ti doma jde přijímat digitální signál na jakékoli TV s DVB-T tunerem, budeš jej přijímat i na mini verzi této USB TV, protože je poměrně dost citlivá. Jestliže máš ale problémy s příjmem signálu na pokojovou anténu, musíš použít venkovní anténu, případně nějakou pokojovou s napájeným zesilovačem ze sítě (elektrické). Osobně mám zkušenost s tím, že z Ještědu vysílaný multiplex ČT chytím i na tu malinkou teleskopickou anténku, ale MP TV Prima (+ COOL) již na ni nechytím. Používám tedy druhou přiloženou anténu s magnetem, kterým ji mám přicvaknutou na radiátor. Je to jeden kabel navíc a ten budeš mít i při venkovní anténě, pokud bude nutná. K té anténce píšou, že je dobré ji dát na železný povrch - zlepší se tím příjem. Toť moje zkušenosti. Není důležité být blízko vysílače, digitální vysílání se dá chytat i odrazy na rozdíl od analogového příjmu, kdy musí být anténa nasměrovaná na vysílač. Proto by měl signál DVB-T proniknout i do míst, kde byly problémy s příjmem klasickým. Tohle je ale otázka experimentování, protože u velké TV se mi zlepšil příjem DVB-T na pokojovou anténku bez zesilovače tím, že jsem prodloužil (!) její kabel. Anténa byla umístěna na začátku pokoje, když jsem ji přiblížil k oknu s výhledem na vysílač, signál se ztratil. Zde neplatí logika analogového příjmu a stačí o pouhých pár cm posunout anténu a je po signálu (resp. naběhne).
Moderator fóra
Moderator fóra

Juramac | čtv dub 15, 2010 5:15 pm

jen tak mimochodem- vcera jsem zkusil na ten digital napojit kabelem antenu ze spolecne televizni anteny - ANALOGOVE , kterou mame v baraku leta a kazdy ji ma v nasem cinzaku doma ve zdi. A svete div se, prijem paradni, bez ruchu a sumu... :)

Uživatelský avatar Beavers | čtv dub 15, 2010 5:18 pm

Zkoušel jsem také se napojit na naši analogovou přípojku (je v ní současně i DVB-C), ale nenaladil jsem tam nic.
Moderator fóra
Moderator fóra

ls8 | čtv dub 15, 2010 7:24 pm

Juramac píše:jen tak mimochodem- vcera jsem zkusil na ten digital napojit kabelem antenu ze spolecne televizni anteny - ANALOGOVE , kterou mame v baraku leta a kazdy ji ma v nasem cinzaku doma ve zdi. A svete div se, prijem paradni, bez ruchu a sumu... :)

Nic jako analogova a digitalni antena neexistuje. Antena prijimajici analogove vysilani prijima i digitalni, protoze oboje se vysila ve stejnem kmitoctovem pasmu.
It's what you do in the dark that puts you in the light.

xslide | čtv dub 15, 2010 7:28 pm

Beavers píše:Zkoušel jsem také se napojit na naši analogovou přípojku (je v ní současně i DVB-C), ale nenaladil jsem tam nic.

A DVB-C je myslím dokonce satelit ne? Klasické digitální vysílání je DVB-T
Moderator fóra
Moderator fóra

Martin49 | čtv dub 15, 2010 7:44 pm

xslide satelit je DVB-S

xslide | čtv dub 15, 2010 7:45 pm

ok :-) Každopádně DVB-C není normální digitální vysílání, který přijmá tento tuner:-)
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Beavers | čtv dub 15, 2010 8:03 pm

DVB-C je kabelová digitální síť (C jako Cable) a když se podíváš do nastavení tuneru, tak tam je možnost připojení jakéhokoli signálu, tedy analog, cable, satelit, terrestrial. Já mám k velké TV od providera koupený modul Conax, který se zasune do TV a kabelem od přípojky se v něm dekódují digitální stanice, které mám předplaceny. V modulu je zasunuta karta, kterou provider ovládá dálkově, čili mi může přidat programy nebo zablokovat (pokud nejsem solventní).
ls8: myslím, že jsme se nebavili o digitální nebo analogové anténě, ale o příjmu. Juramac měl na mysli STA (společnou televizní anténu), což je přípojka rozvodu po domě a mají zřejmě jen analogový signál, proto ji označil jako analogovou společnou anténu.
Náš dodavatel signálu takto dodává nadále analogový signál (volitelné balíčky stanic dle požadavku odběratele) a zároveň i digitální signál (rovněž volitelný) ve kvalitě HD (!) u některých stanic. U tohoto našeho dodavatele signálu odpadá nutnost mít settopbox, takže mi ostatní televize v bytě přijímají (a stále budou) nadále analogový signál. Hlavní TV přijímač mám FulHD s tunery analog, DVB-T, DVB-C včetně MPEG4 tuneru.
Moderator fóra
Moderator fóra

xslide | čtv dub 15, 2010 8:06 pm

Díky za objasnění.

Ještě se zeptám, rozjel někdo dálkové ovládání na MACu? Psal jsem MiBimu - z Maczone.cz, ale nějak neodpovídá.

Díky
Moderator fóra
Moderator fóra

Juramac | čtv dub 15, 2010 8:16 pm

I ja jsem mu psal a ani me neodpovedel....... Nefunguje. Ale nastesti me to nijak netrapi...

xslide | čtv dub 15, 2010 8:17 pm

Jako mě to taky netrápí, ale jde o princip, že prodávají něco co nefunguje. Samotný DO stojí 600,- Kč. To nám to rovnou mohli vrátit a bylo by to ok. Ale nelíbí se mi platit za něco, co nefunguje.
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Beavers | čtv dub 15, 2010 8:22 pm

xslide píše:Psal jsem MiBimu - z Maczone.cz, ale nějak neodpovídá.

Nemůže odpovídat, je na dovolené v Tramtárii a nemá tam signál, psal mi. Odepisoval na mou připomínku ohledně DO, že se na to podívá po příjezdu, ale mezitím jsem to zprovoznil, tak jsem svou stížnost dementoval. Odpoví vám všem, až bude doma. Vrátí se po 18.4.
Moderator fóra
Moderator fóra

xslide | čtv dub 15, 2010 8:27 pm

Díky za info:-) snad se to nějak vyřeší
Moderator fóra
Moderator fóra

mrzic | čtv dub 15, 2010 8:30 pm

Mam EyeTV stejny jako Juramac a dalkove ovladani mi funguje, tedy jestli se bavite o tom prilozenem ovladaci, co byl u EyeTV. Tuner mam nekdy od 07/2009 a dalkovy ovladac vzdy fungoval. Ale pravdou je, ze jsem ho pouzil jen nekolikrat. EyeTV pouzivam obcas na MacBooku a tak vetsinou prepinam programy na klavesnici.
MacBook Pro 2018 Touch Bar, macOS 10.15
iPhone X, iOS 13
Apple Watch 4 Nike+, watchOS 6
Apple TV4
iPhone expert
iPhone expert

xslide | čtv dub 15, 2010 8:31 pm

No hlavní problém je asi na MACovi