Beavers | čtv dub 15, 2010 5:05 pm
Obecně: pokud ti doma jde přijímat digitální signál na jakékoli TV s DVB-T tunerem, budeš jej přijímat i na mini verzi této USB TV, protože je poměrně dost citlivá. Jestliže máš ale problémy s příjmem signálu na pokojovou anténu, musíš použít venkovní anténu, případně nějakou pokojovou s napájeným zesilovačem ze sítě (elektrické). Osobně mám zkušenost s tím, že z Ještědu vysílaný multiplex ČT chytím i na tu malinkou teleskopickou anténku, ale MP TV Prima (+ COOL) již na ni nechytím. Používám tedy druhou přiloženou anténu s magnetem, kterým ji mám přicvaknutou na radiátor. Je to jeden kabel navíc a ten budeš mít i při venkovní anténě, pokud bude nutná. K té anténce píšou, že je dobré ji dát na železný povrch - zlepší se tím příjem. Toť moje zkušenosti. Není důležité být blízko vysílače, digitální vysílání se dá chytat i odrazy na rozdíl od analogového příjmu, kdy musí být anténa nasměrovaná na vysílač. Proto by měl signál DVB-T proniknout i do míst, kde byly problémy s příjmem klasickým. Tohle je ale otázka experimentování, protože u velké TV se mi zlepšil příjem DVB-T na pokojovou anténku bez zesilovače tím, že jsem prodloužil (!) její kabel. Anténa byla umístěna na začátku pokoje, když jsem ji přiblížil k oknu s výhledem na vysílač, signál se ztratil. Zde neplatí logika analogového příjmu a stačí o pouhých pár cm posunout anténu a je po signálu (resp. naběhne).