Elgato EyeTV - Digitálni TV v Macu a PC

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

ls8 | čtv dub 15, 2010 9:02 pm

Beavers: ani spolecna antena nijak nerozlisuje analogovy a digitalni signal. Mame doma take spolecnou antenu na strese, v dobe kdyz v Praze jeste fungovalo analogove vysilani, chytal jsem ze stejneho spolecneho rozvodu na jedne televizi analogovy signal a v pocitacich digitalni. Dneska uz jen digitalni.
Starý pes fóra :)

beky02 | čtv dub 15, 2010 10:43 pm

Re: Digitálni TV v Macu a PC

Díkas za nějaké info... o příjmu DVB-T také něco vím, jen jsem chtěl zjistit, jestli někdo nemá ten dvoutunerový a nemá s ním zkušenosti. Půjdu tedy do něho a vyzkouším ho... Nejdřív budu honit signál kolem iMacu a když ho nechytnu, tak hodím ven anténu. Bohužel náš barák je nově rekonstruovaný a nějak se zapomělo na centrální rozvod společné antény. Kde pak ti soudruzi... :D
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

ls8 | čtv dub 15, 2010 10:46 pm

Ten dvoutunerovy diversity mam, prijem v rezimu diversity na dve anteny je opravdu podstatne lepsi.

Uživatelský avatar Beavers | čtv dub 15, 2010 10:59 pm

Re:

ls8 píše:Beavers: ani spolecna antena nijak nerozlisuje analogovy a digitalni signal. Mame doma take spolecnou antenu na strese, v dobe kdyz v Praze jeste fungovalo analogove vysilani, chytal jsem ze stejneho spolecneho rozvodu na jedne televizi analogovy signal a v pocitacich digitalni. Dneska uz jen digitalni.

Ty mi nerozumíš, u nás už není společná anténa na střeše, ale do zásuvky nám jde signál TV kabelového rozvodu (analog, digital a internet) a to do jedné "díry". V malé krabičce zastrčené do této zásuvky je rozdělovač TV a internetu. TV zásuvka v sobě má jak analogovou tak digitální složku, čili jeden koaxiál, který mi z ní vede, obsahuje obě složky.
Přes rozbočovače vedu signál do všech místností, kde mám analogové přijímače. Naše kabelovka je velmi neobvyklá, není jako UPC nebo O2, které vám dají k dispozici settopbox a tam naladěný program bude hrát na všech přístrojích odsud napájených.
Moderator fóra
Moderator fóra

ls8 | pát dub 16, 2010 2:23 pm

Kabelovka je samozřejmě něco jiného, tam se používá jiné kmitočtové pásmo.
It's what you do in the dark that puts you in the light.

MiBi-MacZone.CZ | pon dub 19, 2010 8:59 am

After checking to make sure that the batteries are still charged, then you should ensure that you are aiming at the IR receiver on the EyeTV unit.

The remote control "talks" to EyeTV using the small EyeTV Helper application, which is running on your Mac.

Find the EyeTV Helper (located in your hard drive/Library/Application Support/EyeTV folder). Then, start the Activity Monitor (located in Applications/Utilities), and find EyeTV Helper. Quit it. Then, erase EyeTV Helper from your hard drive. Start EyeTV and it will be reinstalled.

If these steps don't help, then you can make a ticket asking for an RMA, to replace your remote control. Include your shipping address and phone number, so we can send you a new one.

MiBi-MacZone.CZ | pon dub 19, 2010 9:02 am

pokud pouzivate Apple remote ovladac pro ovladani Eye TV pod 10.6 , tak zkuste :

After installing Mac OS X 10.6 Snow Leopard, EyeTV users have noticed unusual behavior with the Apple Remote.

While using it with EyeTV, the volume may change at unusual times, or iTunes may launch.

It seems a great many applications that use the Apple Remote are having similar problems under OS X 10.6. That list includes VLC, Hulu Desktop, and Plex.

One current solution to this problem is Candelair, from IOSPIRIT:

http://www.iospirit.com/labs/candelair/

Candelair is a free driver for the Apple Remote, that resolves the problems many users have had with their remote under Mac OS X Snow Leopard, versions 10.6 and 10.6.1.

Juramac | pon dub 19, 2010 9:37 am

BINGO. Po instalaci Candelair slape s EyeTV dalkove ovladani Apple bez problemu, i kdyz "jen" prepinani kanalu a zvuk. Ale staci to. Mozna zacnu poprve tento dalkovy ovladac pouzivat, doted byl v krabici.... :) Pomohl i prvni navod na reinstal EyeTV Helper . s tim zase chodi dodany dalkovy ovladac rovnez bez potizi. Diky pane Bartu, ted uz vse chodi tak, jak ma :)

xslide | pon dub 19, 2010 11:12 am

MiBi-MacZone.CZ píše:After checking to make sure that the batteries are still charged, then you should ensure that you are aiming at the IR receiver on the EyeTV unit.

The remote control "talks" to EyeTV using the small EyeTV Helper application, which is running on your Mac.

Find the EyeTV Helper (located in your hard drive/Library/Application Support/EyeTV folder). Then, start the Activity Monitor (located in Applications/Utilities), and find EyeTV Helper. Quit it. Then, erase EyeTV Helper from your hard drive. Start EyeTV and it will be reinstalled.

If these steps don't help, then you can make a ticket asking for an RMA, to replace your remote control. Include your shipping address and phone number, so we can send you a new one.

Bohužel nepomohlo

EDIT: Tak už to trochu jede, ale jen pří naprosto přesném namíření na TV tuner a jen na krátkou vzdálenost
Obrázek MacBook Pro 13" 2018, Touch bar
Obrázek iPhone XS Max, black, iOS 12
Obrázek Apple Watch 4, black, 44mm
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Beavers | úte dub 20, 2010 9:42 am

Funkce dálkového ovládání, zřejmě jen pro MAC:
http://support.elgato.com/index.php?_m= ... cleid=2709
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Gekko gecko | úte dub 20, 2010 7:23 pm

Re: Elgato EyeTV - Digitálni TV v Macu a PC

:arrow: Beavers
Děkuji ti za smazání příspěvku který s tématem nesouvisel (viz. naše komunikace přes SZ)
Mám v plánu si v létě Stolní MAC pořídit a pokud je tento tuner tak dobrý jak zde čtu je to mů horký favorit na koupi první periferie pro mého nastávajícího miláčka :wink:
iPhone 5S 16GB Silver iOS 9.2
iPhoneHolik
iPhoneHolik

beky02 | stř dub 21, 2010 8:26 am

Tak už mám EyeTV Diversity Dual-Tuner TV Stick a funguje parádně, až na ten signál. Musel jsem připojit velkou anténu.

Mám dotaz. Lze sledovat streamované TV i na jiném počítači (PC-MAC) stejně jako to funguje pro iPhone? Dík za info....
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

ls8 | stř dub 21, 2010 8:32 am

beky02 | stř dub 21, 2010 8:58 am

Díky... Přečetl jsem si to. Zkusím zatím CYTV a uvidím, jak to bude fungovat.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Metalgirl | úte kvě 25, 2010 2:58 pm

Tak jsem si také pořídila toto mikro USB cosik na doporučení Beaverse. Dnes mi to došlo, tak se s tím ještě seznamuji. Ale ta velikost, respektive micro rozměry mě opravdu překvapily. Na obrázku to vypadá mnohem větší, než ve skutečnosti. :mrgreen: Až se divím, že to vůbec může přijímat signál.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

xslide | pon lis 01, 2010 3:02 pm

Nemáte někdo nějaký tip na analogový tuner?

Potřebuji obyčejný analogový tuner pro MAC OS X.

Díval jsem se na Elgato, ale žádný nemají. Jen jeden duální, ale ten umožňuje připojit vždy jen buď kabelovku nebo DVB-T anténu. Kdyby uměl oboje, prodám digitální a nechám si jen duální, ale potřebuji DVB-T i analog.

Díky za rady jestli někdo o něčem víte.
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Beavers | stř led 04, 2012 2:57 pm

U posledního update SW pro tuto TV jsem se docela hodně vyvztekal, než jsem jej odinstaloval a vrátil se k původní verzi z jara 2010. Předchozí instalačky z léta 2011 jsem nikde nenašel, ale ty staré mám uložené. Proč jsem přeinstalovával? S každou novou aktualizací se vždy vyskytla nějaká zásadní vada SW. Od jisté verze se TV spouštěla snad minutu (původně to trvalo pár vteřin), jindy se na playeru objevoval dvojitý název zařízení - čili to byla spíše kosmetická vada. V loňské předposlední verzi se rychlost načítání vrátila na pár vteřin, také zmizel dvojitý popisek. Ovšem poslední verze, úplná katastrofa! Nešly přepínat programy tak, aby nedocházelo k samovolnému přepnutí zpět po pár vteřinách, anebo k tomu, že v obraze přepnutého programu hrály dva zvuky - původního a nového programu. V této fázi nešel zvětšit obraz na celou obrazovku, nešla regulovat hlasitost. Po přeinstalování na starou verzi je už vše zase v pořádku. Jsem zvědav, jaké "novinky" přinese další update. Pokud někdo tuto TV máte, sdělte své zkušenosti. Já ji provozuji na Win7.
Two beer are not too beer. Shakesbeer. Nedostatek sexu způsobuje krátkozrakost.
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Metalgirl | sob bře 31, 2012 11:20 pm

Poslední dobou se mi tato televize chová poněkud divně. Jednou mi přehrává jeden plex podruhé druhý plex a někdy pro jistotu nepřehrává vůbec ani jeden program, prostě nic. Jednou mi přehrává ČTčka, ale zbytek programů si ani neškrtne a píše Scrambled. NO CI preset! a podruhé je to zase naopak, toto mi vypisuje u ČTček a zbytek programů přehrává v pohodě. Přitom do nedávna všechno jelo v pořádku. Máte též někdo podobné zkušenosti pod win s tím terratec home cinema programem? Nevím, jestli to je chyba SW nebo chyba HW a je to na reklamaci. Zkoušela jsem to na více počítačích a navícero anténách. Vždy byl problém při přehrávání.
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Uživatelský avatar Beavers | ned dub 01, 2012 7:05 am

Zkus totéž, co já. Nainstaluj si původní FW. Mně to odstranilo veškeré problémy. Program se spouští velmi rychle, povely klávesnice jsou korektní. Podle mě to bude chybou ve FW. Čím byla novější verze, tím měla víc nedostatků. Ale to už bych se opakoval.
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Metalgirl | ned dub 01, 2012 9:39 am

Vcera jsem nainstalovala verzi 6.14 a problemy porad stejne. Ani nevim, kterou verzi povazujes za korektni. Dle meho to je chyba HW. Vice pc vice anten problem stejny. I jiny SW vyzkouseny.
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

xslide | ned dub 01, 2012 9:54 am

Mně se zase neustále stává, že zapnu SW a napíše to jen No signal u všech programů. Vždy pomůže jen vytáhnout a znovu dát kartu do USB, pak to zase funguje.

Posílal jsem i na reklamaci, dali mi novou ale problém pořád stejný.
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Metalgirl | ned dub 01, 2012 11:23 am

No, mě dělá to samé. No signal. Scrambled or CI preset! či tak nějak, ale pokaždé u jiných programů, někdy to je ČT1, ČT2, ČT24 a ČT4 a někdy zase Prima Family, Prima Cool, Nova Cinema, Nova, Barrandov TV. Prostě jeden celý plex. A někdy prostě se nechytne ani jeden program. Vysunutí a zasunutí nefunguje, jsem už zkoušela.

EDIT: Tak asi telka odešla do věčných lovišť, teď mi už nenaladí vůbec nic. Zkoušen další PC, tentokrát s původním SW, co je na disku, první instalace na systému, nainstalované i ovladače předtím a nic. Píše: Your scan found no valid channels. Hmm, přitom ještě ráno stanice naladila.
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Uživatelský avatar Beavers | ned dub 01, 2012 12:12 pm

U mě stačí vytáhnout z USB např. externí HDD nebo telefon či flešku a mnohdy se přeruší příjem vysílání, obraz ztuhne a zmizí. Zde pomůže také jen vytažení TV z USB a znovuzapojení. Po spuštění funguje dál. Proč to tak dělá, mi není jasné.
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Metalgirl | ned dub 01, 2012 4:56 pm

Ale ja psala, ze me to i tak nejde. Nezabira to.
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Uživatelský avatar Beavers | ned dub 01, 2012 5:42 pm

Já ti rozumím, reagoval jsem spíše na xslide.
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Metalgirl | ned dub 01, 2012 6:16 pm

A mohl bys mi prozradit, kterou tu verzi softu používáš, která je ještě jako poslední OK? Děkuji.
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Uživatelský avatar Beavers | ned dub 01, 2012 6:49 pm

TerraTec Home Cinema:
6.19.00.897 (Elgato Build)
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar jackb | pát úno 22, 2013 11:48 am

existuje free alternativa ku softu? mam USB tuner od Pinacle a na Widlach pozeravam telku cez defaultny WindowsMediaCentre a paradoxne som spokojny.
MacBook Pro late 2010
iPhone SE 128GB
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

ls8 | pát úno 22, 2013 12:30 pm

Neexistuje. Navíc ne všechny tunery fungují na Macu, viz http://www.elgato.com/elgato/int/mainme ... t3.en.html.

Uživatelský avatar jackb | pát úno 22, 2013 3:57 pm

moj je v zozname a pocas instalacie dokonca zobrazi a jejho obrazok. potom vsak nasleduje cast o licencnych udajoch...
je to skoda, telku budem musiet pozerat na widlach, lebo nemam zaujem kupit novy tuner len preto aby som mal na osx aj soft...
MacBook Pro late 2010
iPhone SE 128GB
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

ls8 | pát úno 22, 2013 9:23 pm

Software můžeš koupit samostatně, na webu Elgato.

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
Předchozí

Zpět na Mac - vše o počítačích, hardware a příslušenství