Trošku oživím vlákno.
dnes jsem tuto hračku koupil, i když ne sobě, ale manželce pod stromeček. Můj 3 roky starý Air mi na mou práci stále bohatě stačí, dokud neumře, nemám potřebu jej měnit, ale manželka nikdy žádný macbook neměla, jen iPady. Na její potřeby ji bude stačit a hlavně jí udělá pod stromečkem obrovskou radost
Mé první dojmy jsou veskrze positivní. Fantastický display, možná až přehnaně jasné barvy, klávesnice - ta je prostě úplně jiná, nesrovnatelně lepší, než u Air , trackad je také úplně jiný - větší a subjektivně lepší. Rychlost je také velmi dobrá, baterku jsem zatím nijak nezkoumal. Ale věřím, že těch avizovaných 7-8 hodin dá. Kritizovaný jeden USB-C na všechno jsem vyřešil kabelem s redukcí na standartní USB , který jsem dostal od prodejce zdarma, jako dárek. Manželka jej využije k připojení fotáku na stažení fotek z foťáku a občas na zálohu na externí disk. K ničemu jinému se nikdy připojovat nebude, takže tento "problém" se mne, respektuve mé manželky netýká. Takže z mé strany maximální spokojenost a cena 31.400,- (bez DPH) je myslím přijatelná. Ale cenu opravdu neřeším, jen jsem rád využil momentální nabídky.