Osobně mi zůstal po starém notebooku batoh Dicota PacBack Campus:

S tímto batohem jsem vcelku spokojený za relativně příznivou cenu toho nabízí až až. Mám ho přes 3 roky a pořád "drží po kupě", v permanenci je prakticky denně. Vyhovuje mi na něm v porovnání s jinými batohy relativně velký vnitřní prostor, takže tam nacpu celkem dost věcí (book + příslušenství, osobní věci na weekend a valím za přítelkyní

Mám ho v plánu používat dál s macem, akorát kapsa na book je dost velká a macbook v ní dost lítá, takže přemýšlím, že bych koupil nějaké neoprenové pouzdro - jedno z těch levnějších.
Ovšem chci si koupit i nějakou brašnu (přece jenom pořád chodit pomalu s krosnou na zádech se mi nechce

Designově se mi líbí věci od Crumpleru. Konkrétně mě zaujal model Clear Runway.

Vypadá, že se do něho vejde taky dost věcí. Máte někdo zkušenosti s touto brašnou případně jinou od crumpleru?
Tato stojí cca 2100 Kč, takže přemýšlím i nad levnější Crumpler Silver Dig (cca 1200 Kč). Tu má kamarád a je pravda, že nedisponuje tolika vnitřními kapsami jako Clear Runway a celkově tam toho místa moc není. Je to tak na book+svačinu (nepostradatelná část výbavy

Samozřejmě bližší informace naleznete na oficiálním webu crumpleru. Kdo má zájem, určitě si vyhledá