MBP 13- prasklina

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Pave | úte lis 09, 2010 7:07 pm

MBP 13- prasklina

Ahoj,
objevil jsem na svém cca 2 měsíce starém Macbooku Pro prasklinku. Jedná se konkrétně o tu zadní, plastovou, černou část jak se ohybá, když pohybujete displejem. Prasklinka je v levé krajní části cca 1 cm. Není nijak velká, ale je vidět :( Chci se zeptat, má někdo podobou zkušenost a případně jak to řešil?

Uživatelský avatar Colpeas | čtv lis 11, 2010 5:24 am

Re: MBP 13- prasklina

reklamaci na chybu materiálu. Osobně se mi to nestalo, ale pokud tvůj macbook nevykazuje známky nadměrného opotřebování, reklamaci ti uznají.

2012 MacBook Air 13" 1.8GHz | 8GB RAM | 128GB SSD
2010 MacBook Pro 13" 2.4GHz | 8GB RAM | 750GB - odcizen! S/N: W805312VAPT
2006 Mac Pro 8-Core 2,33GHz | 16GB RAM | 256GB SSD + 3TB RAID0 | ATi HD4870 1GB
2005 PowerMac G5 Quad 2,5GHz | 8GB RAM | 1TB RAID0 | Quadro FX4500 512MB
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar toncek | čtv lis 11, 2010 8:34 am

Nedávno jsem si všiml něčeho podobného na mém 15" MBP, jedná se pouze o vlásečnicovou prasklinku ve stejné části a cca o stejné velikosti. Nejdřív jsem si myslel, že je jen poškrábaný, ale víc to připomíná prasklinu. Můj macbook nevypadá nějak nadměrně opotřebován a mám ho skoro dva roky.

Záruka mi končí v lednu, ale zatím jsem nepřemýšlel, že bych takto řešil. Nijak mi to tam nevadí, jelikož to nevidím a funkčnost to taky nijak zásadně neovlivňuje :) Na druhou stranu jsem si taky myslel, že toto na reklamaci není. Pokud by jsi to reklamoval, tak jsem zvědavý na výsledek, případně bych to taky možná zkusil. Řešení tady asi je výměna toho černého plastu, pokud je to možné..
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)
Moderator fóra
Moderator fóra

Pave | pát lis 12, 2010 8:07 am

Sám bych si toho nevšiml... přivedl mě na to kamarád, který má air. Zpočátku také jenom prasklinka, pak se udělala i na druhé straně a během času se obě prodloužily a nakonec to celé prasklo a displej odpadl od těla.
Ptal jsem se ho, kde to řešil a říkal, že přes ceskyservis.cz - posykytují záruční opravy maců.
Ale otázkou je, že jsem to kupoval jinde jestli tím automaticky neztratím záruku u toho prodejce u kterého jsem to kupoval. Co myslíte?
Ten cesky servis je v Praze a prodejce v Liberci, tak proto se mi nechce jezdit až do Liberce.
Technicky si myslím, že ten kus plastu by měl jít vyměnit.

Uživatelský avatar toncek | pát lis 12, 2010 6:25 pm

Aha, tak to u mě je stále stejná cca centimetrová prasklinka, jestli se to dá takto nazvat a nijak se nezvětšuje. Taky si myslím, že by se ten plast měl dát v pohodě vyměnit.

S tou zárukou já osobně nevím, jak jsou nastaveny záruční podmínky. Zkus zavolat svému prodejci a zeptat se ho. Budeš mít jistotu.
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)
Moderator fóra
Moderator fóra

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Mac - vše o počítačích, hardware a příslušenství