Nesetkali jste se s tímto někdo? Celkově se mi zdá, že počítač běží pomaleji než po čerstvém restartu a to expose se fakt nechutně seká. verze os x = 10.6.7
Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online
smoldik píše:Ttrápí mě to proto, že potom je přechod mezi taby v prohlížeči, používání expose, skypu, či adium trhaný. Zdůrazňuju, že nevyužívám žádný náročný programy, v podstatě mi celej den běží jen Chrome, Adium, Skype, iTunes, Mail.
Nesetkali jste se s tímto někdo? Celkově se mi zdá, že počítač běží pomaleji než po čerstvém restartu a to expose se fakt nechutně seká. verze os x = 10.6.7
macuser píše:Předpokládám, že ls8, Kulhos, iTukan vypináte MacBooku též v průměru jednou za 14 dní, ano?...
uptime
9:08 up 7 days, 15:54, 3 users, load averages: 0.28 0.25 0.23
uptime
9:11 up 22 days, 12:08, 2 users, load averages: 0.04 0.01 0.00
macuser píše:Předpokládám, že ls8, Kulhos, iTukan vypináte MacBooku též v průměru jednou za 14 dní, ano?
iTukan: zjisti si, jakou datovou propustnost má RAM a běžný SSD. Řešit nedostatek RAM koupí drahého disku a nekoupit si 2 GB za 400 Kč či 4GB za 900 Kč je řešení jak z kocourkova.![]()
eRiper píše:smoldik píše:Ttrápí mě to proto, že potom je přechod mezi taby v prohlížeči, používání expose, skypu, či adium trhaný. Zdůrazňuju, že nevyužívám žádný náročný programy, v podstatě mi celej den běží jen Chrome, Adium, Skype, iTunes, Mail.
Ha! Teď si vlastně uvědomuju, že mi to dělá taky, ovšem nemá to nic společného s pamětí. Prostě když sem tam restartuju Maca, tak se jakoby nespustí nějaká služba pomáhající vykreslovat obraz plynule - Exposé se seká (místo plynulého zobrazení plochy je to spíš "nic nic nic plocha", scrollování je sekané, všechno je sekané. Dělá mi to odhadem asi každý čtvrtý boot. Řešení jsem nehledal.
bohem píše:do toho vytvářím .img dvdčka přes iDVD, ( 108 min film) které jsem právě při tom všem spuštěném bezproblému dotvořil. Teplota CPU 91°C, (tj. na macku bezproblémová teplota)
Otazka zni co to znamena prehrivat? Na teplotni pomery desktopoveho CPU se to urcite tak jevit musi.h4wk3y píše:kmarty: takze se v notebookach naschval nechava prehrivat procak, aby se nemusel tolik honit vetracek? :-D
Zpět na Mac - vše o počítačích, hardware a příslušenství
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé