Reklamace Maců a iPhonů v jiné zemi EU

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Kulhos | stř čer 08, 2011 12:15 pm

Zdravím,
koncem měsíce se na naurčitou dobu stěhuji do Dublinu (Irsko). Beru si s sebou svům MacBook Pro zakoupený v zimě 2010 v českém iStyle obchodě, a svůj iPhone, na který mám ještě skoro dva roky záruku u T-Mobile.

Problém je, že v Irsku, konkrétně v Dublinu nemá oficiální zastoupení ani T-Mobile, ani iStyle. Co tedy dělat, když se mi jedno z těchto zařízení rozbije a budu ho muset dát do servisu s uplatněním záruky? Máte s tím někdo osobní zkušenosti?

V Dublinu samozřejmě je oficiální zastoupení Applu včetně servisů, z toho soudím, že reklamovat MacBook by neměl být problém. Ale co s iPhonem? Asi mi nezbyde nic jiného, než ho buď osobně zavést, nebo poslat do Čr.

Prosím, jestli s tím mátě někdo zkušenosti, ujištěte mě, že se nemýlím, nebo mi to vyvraťte, díky moc.

Kulhos

Uživatelský avatar toncek | stř čer 08, 2011 12:26 pm

Re: Reklamace Maců a iPhonů v jiné zemi EU

Zeptej se přímov v iStyle, ti by ti měli být schopni dát fundovanou odpověď.
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Barberry.pha | stř čer 08, 2011 12:49 pm

V autorizovane servisu applu nebo apple storu by nemel byt problem reklamovat v prvnim roce zaruky macbook koupeny kdekoliv na svete, jak je na tom iphone nevim ale v prvnim roce by to snad nemel byt taky problem.
Reklamuje se to podle seriove cisla. Dostal jsem ipad s usa a volal si tady v praze do iOpravny, kde mi rekli ze behem prvniho roku zaruky mi ten ipad opravi v ramci zaruky ikdyz od neho nemam zadny papir. Je to autorizovana opravna applu pro prvni rok mezinarodni zaruky. A ze by mi vzali i iphone, a az na druhy rok zaruky ze by pozadovali zarucak.
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi
Moderator fóra
Moderator fóra

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Mac - vše o počítačích, hardware a příslušenství