Problem se spankovym rezimem?

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Alejandro | pon lis 14, 2011 8:56 pm

Problem se spankovym rezimem?

Zdravim:) Mam asi jeden rok MacBook Pro 13. Zacalo mi jaksi blbnou spani pocitace, tak jsem se rozhodl, ze napisu, jestli nahodou nekdo nevite, jak problem vyresit. Kdyz zaklapnu notebook, pri otevreni bezne naskoci ze spankoveho rezimu, rozsviti se display atd atd. Zacalo mi to ale blbnou tim zpusobem, ze obcas po otevreni je display stale zhasnuty a mac nereaguje. kdyz to zkusim znovu stale nic. Zvlastni je, ze blikajici dioda pri tomto problemu dela neco jineho, nez by mela. tzn kdyz mac zaklapnu, dioda sviti (neblika), kdyz otevru, tak bud zhasne anebo se intenzita rozsviceni snizi. Pocitac je tedy zapnuty, ale jakoby v jakesi hybernaci, display cerny a bez funkce. Vyresim to tak, ze podrzim dlouze startovaci tlacitko, macbook vyhasne uplne a po chvilce to zase normalne zapnu. Obcas mi to nabehne s otevrenymi okny, tak jak jsem mel (jako kdyby po vybiti baterie - kdyz to zapamatuje posledni aktivitu) a nekdy to rozjede znova klasicke prihlaseni. Nepravidelne. Je to divny a nevim, co s tim. Je to dost unavujici po zaklapnuti, takhle pocitac znova startovat a navic me to dost desi. Stava se to docela i casto. Mozna, ze casteji, kdyz mam baterii pod 50%. Je to tim? Nemeli jste nekdo podobny problem???
Díky moc za odpoveď.
S pozdravem,
Alejandro

NecroImmortalis | úte lis 15, 2011 8:13 am

Re: Problem se spankovym rezimem?

Nevím jestli to s tím bude souviset i u tebe, ale na MacBooku Unibody 13" 2009 to blblo kvůli zapnutému sdílení internetu. Ta chyba je v Lionu už od vývojářské verze a nikdo s tím nic nejspíše nedělal. Chovalo se to dost podobně jak popisuješ. Notebook se neprobouzel a občas ani nevypínal. Od vypnutého sdílení vše v pohodě. Tedy alespoň u mě a pár kamarádů.

wolf | úte lis 15, 2011 10:28 am

zkoušels reinstalaci? je taky celkem možný, že se stala nějaká chyba - nestalo se ti někdy třeba, že jsi ho zavřel a hned otevřel? v tom režimu kdy jde do spánku a ty ho zas otevřeš vznikají chyby, který se dají vyřešit právě reinstalem systému. Taky je možný, že to je problém jak píše Necroimmortalis..Já bych osobně zkusil přehrát systém a pokud by to nezmizelo tak bych to řešil..
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

payin | úte lis 15, 2011 5:13 pm

Dnes vysell update pro macbook pro Neco ohledne zamrzani jestli ti to pomuze.
iP5 64GB ● iP4 16GB ● iPad mini 64GB cellular ● MB Air 13' ● iMac 21' ● Apple TV 3 ● Time Capsule 2TB ● Airport Express
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Alejandro | stř lis 23, 2011 6:45 pm

Diky moc za zpravy! Provedl jsem obyc aktualizaci systemu a vypnul sdileni. Uz se zdalo, ze je vse v poradku, ale bohuzel se mi vypadek stal nekolikrat znovu. Take jsem si vsiml, ze mam u baterie upozrneni Service Battery, coz me vubec neuklidnuje, treba to muze taky byt tim. Mel s timto upozornenim nekdo zkusenost? A jak presne mam postupovat pri reinstalaci (je to muj prvni osx)???

Diky

S pozdravem,

Alejandro (still like apple!!! :P)

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Mac - vše o počítačích, hardware a příslušenství