rony | pon kvě 14, 2012 5:24 pm
tak sa pridam teraz ja.
Vychadzajte z toho, ze modelove portfolio celkom dobre poznam a som majitel mac mini mid. 2009 rozsireny na 8 Gigabajt RAM. Som s nim spokojny, no z povodneho Leoparda som presiel na Snow Leopard a zda sa mi, ze uz mu nekupim Liona.
To ma mierne limituje, asi viete cim vsetkym.
Uvazujem, ze mozno je lepsie kupit radsej novy hw. A tu uz sa mi predstavy rozchadzaju.
Paci sa mi macbook air ale iba 11", kvoli ultraprenosnosti (defakto na urovni iPadu). Lenze tam je vazna dilema i5 procesor vs. i7 a model s vykonnejsim je uz aj pomaly dost drahy :-)
oproti tomu volba zasa mac mini s i7 ak sa nemylim nie je az taka pecka do penazenky :-) tam mi vadi len fakt, ze kupit defakto len to, co uz vlastne mam :-)
este je tu moznost iMac ale leskly displej je pre mna peklo.
bezny macbook nechcem, to nie je prenositelny stroj ako mba.
Podstata je pre mna ist na novsi mac os x, trosku si pridat na vykone a bez nutnosti vysypat niekolko tisic eur aj za pripadnu moznost mat kdesi v sufliku aj skladaci mac, co je ale skor taky rozmar umoznujuci luxus naviac.
Vychadza mi to najekonomickejsie na mac mini, no otazka je, ci robim dobre, ked by som trebars kupil hocaj i5 mba kvoli lionu (konecne nainstalujem xcode a Author bez hackovania) a necham doma stary mac mini kym bude zit?
Neviem si celkom dobre predstavit za akych podmienok by som mohol zhavit i7 mba ako moj desktopovy pocitac (ext. monitor, keyb a myska) ci si vazne nezarobim na nejaku necakanu botu v tejto predstave.
Este popis, co robi. teraz:
je to domaci stroj, nie je pracovny nastroj (nezarabam si nim), takze vyslovene domace pouzitie, pricom iPad riesi vacsinu toho, co moze. iMovie je pre mna asi najproduktivnejsi a najnarocnejsi soft. Nedostatok disku mi riesia NAS. Nepozeram filmy, hudba je na NAS. Mam Apple TV 3, velku domacu tv, popcorn hour na filmy. Mac je take obsluzne zariadenie pre vsetky ostatne zariadenia. Mam blog a tak casto na nom pisem, spracuvam obrazky z fotaku. Mam pomerne rychle internetove pripojenie. Nemam bohuzial gigabit ethernet (ked som to pocital vyslo mi to dost draho pozahadzovat vacsinu techniky). Domov mi uz Windows nedostanete :-) nie je to hate, iba moj slobodny vyber :-) a ten vzdy cloveka stoji nieco viac...
Myslite si, ze je riziko ist do variantu:
a) kup si novy mac mini (ten drahsi a este si priplat za i7), stare mac mini zrus
b) staci mi novy mac mini (ten drahsi), stare mac mini zrus
c) kup si mba 11", ten s 4gb ram a ponechaj si stary mac mini
d) kup si mba 11", a priplat tie nehorazne prachy na i7, zrus stary mac mini alebo mba ho nahradi ako desktop
e) nejaka ina kombinacia?