Nákup Macbook Pro Retina z USA- rada pri výbere

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

veducki | pon úno 11, 2013 2:30 pm

Nákup Macbook Pro Retina z USA- rada pri výbere

Ahojte .

Prosím odborníkov o radu.Známy odchádza o pár dni do USA ,a uz dlhsiu dobu mam zálusk na Macbook Pro s Retinou displejom,problém je v tom ze sa neviem rozhodnúť(ono by to až taký problém nebol,ak by nebol taky rozdiel v cene medzi 13 a 15"),Macbook potrebujem skor na upravu fotiek a venujem sa amatersky aj strihu videa, a co som čítal recenzie, tak všade píšu, že vhodnejši by bol 15" Retina, kvoli vykonnejsej grafike , ale samozrejme cena je o dost vyssia.Takze teraz neviem,poprosil by som o pomoc a radu.. a este by som mal otazku na tých ktory maju Macbook z USA,je rozdiel medzi kupovanym u Nás a v USA,len v v klavesnicy?a v ročnej medzinarodnej záruke ?kde kupeny z USA bude mat len roćnú zaruku ?? alebo aj OS X Lion je len v eng.jazyku?nema niekto macbook zo statov,aby mi to vedel vysvetlit ?

Dakujem.

P.S: este by som rad vedel,je velky rozdiel medzi 2.3GHz quad-core Intel Core i7 procesorom,a 2.6GHz quad-core Intel Core i7 ,nestacil by aj ta 2.3Ghz.?? za to co by som usetril na procaku,(to len,ak by vo vykone nejak velky rozdiel nebol. ,tak by som dal rozsirit RAM z povodnych 8GB na 16GB,pocul som ze vraj na novych Mac Retinach Pro,vraj by som si RaM rozsirit sam nevedel..neviem kde je pravda..

Dík.
New iPad - 3G 64GB , iPhone 5 - 16GB , iPhone 4S -16GB.
Host
Host

maxmilian | stř úno 13, 2013 2:36 pm

Re: Nákup Macbook Pro Retina z USA- rada pri výbere

Pokud to máš opravude jen na amaterskou upravu tak bych se 13ky nebál. To je pak spíš na tobě jestli to chceš víc přenášet nebo s tim cestovat. Sám bych ale šel do 15ky už je proto že tam můžeš dát těch 16gb ram (u 13ky jen 8 a to mi příde málo když je životnost okolo 3let...). Podíval bych se přími na applestore na refabrikové kusy, případně na nějaký výprodej na bestbuy nebo amazon atd... Zaruka plati rok vždycky. Jen si ještě zkontroluj městskou daň, kupoval sem minulý léto AIR v NY a k ceně se počíta ještě 8 nebo 9 procent daň (líší se podle města, třeba v new jersey je skoro poloviční...)
Host
Host

veducki | stř úno 13, 2013 6:43 pm

Ahoj.. Díki za reakciu,ja by uz mozno isiel ako pises do 15", konkretne uvazuji o tomto modele : http://notebooky.heureka.sk/apple-macbo ... mc975cz-a/ , dufam,ze to postaci a nebudem lutovat,oproti modelu s vyssou konfiguraciou , kde je : Intel Core i7 2.6GHz a 512GB SSD..Kamarat je v state Maryland -konkrétne v Baltimore,tak skusim pozret aky je tam sales tax,myslím ze okolo 6%.

Dík.

P.S: Dost lidi mne presvedcuje aby som Macbook kupil u nás,vraj kvoli SK klavesnici, 2.rocnou zarukou,a takisto OS X Lion bude v Sk nebo Cz jazyku,kdyz to bude kupovany u nás,tak neviem.Jenze rozdiel u nás a v USA vychadza az k 400€.,uz po pripocitaní 6% sales tax , tak teraz neviem,vedel by si mi o tom neco blizsie povedat kde je pravda,ked si kupoval AIR v NY.?
Host
Host

maxmilian | čtv úno 14, 2013 1:23 pm

Mě osobně EN klávesnice vyhovuje víc, už sem si na to zyvknul a když píšu na český tak se mi v tom dělá bordel (i když to nedává moc smysl...). Je to jen věc zvyku a naučil sem se to hned. Takže klávesnice bych se nebál, je nějaká možnost si to tam nechat vypálit ale to je pak nesmysl kupovat tam... Češtinu si tam nastavišíš stejně jako kdyby sis ho koupil tady, v tom není žádný rozdíl. Jediný co si musíš rozmyslet je jak moc potřebuješ klávesnici (na EN se dá zvyknout dobře...) a pak ta záruka.

Já si koupil nějakej vadnej kus (pokazil se mi display) a v rámi roční záruky sem v iOpravně dostal novej kus kterej mi funguje bez problému.

Jinak si nenapsal na co ho budeš vlastně používat ale myslim si že ten rozdil mezi 2.3 a 2.6 nijak extra nepoznáš... jediný co by bylo dobrý je ta RAM na 16 ale tak se to dá vydržel s 8mi... no a místo je na na tobě, mě třeba 256 stačí bohatě (adobe, aperture, 40gb itunes, Logic) a velký knihovny s fotkama sem se naučil si davat na exterák už i kuli tomu že sem takhle naposled přišel o všechno když sem měl všechno na jednom internim disku...

Doporučil bych tendle refabrikovanej :)
http://store.apple.com/us/product/FC975LL/A
Host
Host

veducki | čtv úno 14, 2013 2:18 pm

No ja Macbook Pro potrebujem hlavne na upravu s strih HD videa ,a upravu fotek.Myslis ze by mi to malo postacit ?

Dík.

Este otazka? co presne znamena Refabrikovanej ?
Host
Host

maxmilian | čtv úno 14, 2013 5:50 pm

Sám to nevim ale bude to rizdíl třeba takovej ře to vyrendruje video o 10s dřív než ten slabší a to mi příde že se dá překonat :)

znamená to že si ho někdo koupil a za 14dnů třeba vrátil nebo že byl někde chvíli vystavenej. rozhodně neni nějakej vyšisovanej. apple ho přeinstaluje a znova zabalí. V podstatě je to novej počítač...
Host
Host

veducki | čtv úno 21, 2013 3:24 pm

Ahoj.

Mám este jednu otazku,volal mi známa z USA,ze za celkom vyhodnu cenu vie kupit Macbook Pro 13" s Retinou.,s takou konfiguraciou : i5 2.5GHz/8GB/256GB flash/HD Graphics 4000.. Jedna sa mi o to,ci to výkonove staci,aspon na nejake upravy HD videa,alebo skor upravu fotiek ? ROzmyslal som o 15" modeli,ktory ma vykonnejsiu grafiku,ale ta cena za 13",ktoru by mi mohol z USA zohnat je 1499 USD a to i s Sales Tax, to je v prepocet 1100 Euro,oplatí sa do toho íst, postaci mi to na amatersky strih videa,a upravu fotiek,napr.v Aperture ?a video v Final Cut X pro ?

Dakujem.
Host
Host

dalzap | čtv úno 21, 2013 3:33 pm

Ahoj,

bude to absolutně bez problému zvládat.
Senior uživatel
Senior uživatel

ls8 | čtv úno 21, 2013 3:36 pm

Podle mě výkonem stačí naprosto v pohodě. Jen těch 256GB není zrovna moc.
It's what you do in the dark that puts you in the light.
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)

veducki | čtv úno 21, 2013 7:28 pm

Tak dík za rady,este si to necham do zajtra prejst hlavou,ale najneskor do zajtra vecera mu to musim potvrdit,ci to ma kupit,alebo nie..Ale ked pisete ze to nebude problem,a aj ta integrovana grafika HD4000 to zvladne,na to co potrebujem,tak to som rád,usetrím nejake prasule. :) :Yahoo!:

Dakujem.
Host
Host

veducki | ned úno 24, 2013 5:13 pm

Tak teraz som v rozpakoch,zajtra musím definitívne potvrdit známemu který je v USA,ci ma kupit ten Macbook Pro 13" s Retinou,ako som písal vyssie, koncem buduc.tyzdna totiz odchádza zo štátov.Cena je velmi zaujímava,ale tento článok ma načisto zarazil,ze vraj s tou integrovanou grafikou HD 4000,je dost vážny problém tu píšu, že pri nastavení vyššiho rozlišeni,se spomali systém a je to videt i pri surfovani na webu : http://extraapple.cnews.cz/recenze/macb ... strana/0/3 .

Tak to ma dostalo,už som bol rozhodnutý na 90% pre kúpu,teraz neviem, je to pravda?, ma niekto Macbook Pro 13" s Retinou,muze potvrdit tento problem,jak se pise v recenzi v tomto odkazu ?

Dík.
Host
Host

..MatkO.. | úte úno 26, 2013 7:56 pm

Tak ako, čo si objednal? Tiež sa toho obávam u 13 a zasa 15 by bola asi veľká na každodenné prenášanie. A na novú generáciu sa mi moc čakať nechce.
Apple iPhone 3G 16GB White
Host
Host

veducki | čtv úno 28, 2013 7:39 am

Ano, nakoniec som mu volal aby ho kupil,budem ho mat niekedy na buduci tyzden,no uvidim ci to bude zvladat,na to co chcem,hlavne foto a male upravy videa, niekto pise ze ano,iny ze 13"s integr. HD 4000 ma pri vyssom zatazeni problem kvoli retine-vid prispevok vyssie-odkaz na nejaky test,takze uvidim,jedna sa aj mne kvoli velkosti,kde 13" je na prenasanie urcite najvhodnejsia.

Ahoj.
Host
Host

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Mac - vše o počítačích, hardware a příslušenství