otec si před pár dny pořídil iMac.
Já mu tam nahrál pár seriálů s tím, že je na iMacu samozřejmě větší a lepší obrazovka než na jeho starém PC, ale pořád jsem nezjistil, jak k danému AVI videu přidat titulky. Když je přetáhnu do obrazu, nic se neděje. Hledal jsem na googlu a dočetl jsem se o jakémsi programu Perian, který jsem tedy stáhl, spustil, zobrazilo se mi jen jakési šedé okno, a stejně to nešlo. Zkoušel jsem pojmenovat titulky (.srt) stejně jako video (.avi), akorát jsem pořád ještě nezjistil, jak se to dělá (jsem zvyklý z PC, že dám normálně rename, tady jsem našel možnost Make Alias - pomocí toho jsem tedy přejmenoval soubor, ale stejně se nic neděje). Tak jsem googlil dál a našel jsem přehrávač VLC, že přes něj by to mělo nějak jít, akorát tam zas nevím, jak se dostat do nastavení. Rozkliknu tu ikonku VLC dole na té liště, zobrazí se mi okno kde jsou akorát nějaké možnosti playlist a library atd, ale nastavení jsem nenašel. Takže video dám normálně tak, že dám pravé tlačítko a zvolím možnost otevřít ve VLC playeru, tam už se to teda pak přehrává, ale možnosti opět nikde nevidím. Jsem zvyklý na PC a proto je pro mě toto něco úplně jiného