Bluetooth tethering Macbook Pro -> iPhone 3G ? zlobí.)

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Zahradník | stř črc 22, 2009 9:22 am

Bluetooth tethering Macbook Pro -> iPhone 3G ? zlobí.)

Prosím o radu. V OS X 10.5.7 mi nejde zprovoznit sdílení internetu přes bluetooth. V menu Bluetooth MacBook s iPhonem spáruji. V menu Netvork -> modem -> u položky model jsem zkoušel všechny 4 nabízející se varianty.

A když se poté pomocí iPhonu chci připojit na net tak se mi to na vteřinu připojí a hned zase odpojí.

Tenhle problém mám pouze u Maca, na několika dalších počítačích s MS Windows je vše bez problémů.

Uživatelský avatar toncek | stř črc 22, 2009 10:47 pm

Re: Bluetooth tethering Macbook Pro -> iPhone 3G ? zlobí.)

Nevím jestli jsi tohle četl, ani nevím jestli ti to pomůže :) Jen jsem na to narazil, tak to sem dávám :arrow: http://jaknaapple.info/?p=391

Jak se říká, lepší než drátem do oka. :D
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)
Moderator fóra
Moderator fóra

Zahradník | čtv črc 23, 2009 10:48 am

:arrow: toncek:

Díky za tip!

Tenhle podcast mne přivedl na nápad připojit iPhone na Time Capsuli a internet sdílet z ní. Přes veekend všechny varianty ozkouším a kdyžtak sem hodím nějaké info.

Nevím, proč nefunguje sdílení internetu přes bluetooth. Na netu je spousta zkušeností podobných mým. Že by Apple nepodporovalo bluetooth konektivitu svých dvou produktů? :)

Uživatelský avatar Almi | ned srp 02, 2009 10:45 am

tiež som s tým trochu viac maturoval.
ale nakoniec to išlo.
potrebuješ vytvoriť spojenie ktoré sa volá Bluetooth PAN (v MACu)
vyskúšaj. mne to ide takto Ok
iPhone X space gray 64 GB,
Apple Watch 44mm space gray,
MacBook white 2.1GHz, OS X Lion 10.7.5
iPhone.cz
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)

thera | ned srp 02, 2009 6:09 pm

S MacBookem naprosto bezproblémově, v iP zapnout BT, v MB vpravo nahoře na ikonku BT, dále Browse Files, najít iP, zpárovat, pak jen vpravo nahoře BT-iP-Connect to Network. V Sys. Pref. jsem nic nenastavoval, spojení se vytvoří samo přes (již zmíněné) BT PAN
Host
Host

Zahradník | ned srp 02, 2009 9:05 pm

Almi, thera: Super! Funguje to! S nokií 6300 je sice připojení mnohem konfortnější, ale třeba na tom připojení přes iPhone v Apple ještě zapracují.
Díky moc.

Zahradník | ned srp 02, 2009 9:29 pm

Ve světě MS Windows se mi zdá elegantnějším a praktičtějším připojení skrze bluetooth, protože na PC kvůli tomu nemusíš instalovat žádný extra SW.

V případě MAC tato výhoda odpadá, protože (zatím) jak pro USB tak i pro bluetooth (iPhone) tethering je třeba mít nainstalované iTunes (verzi, která sdílení internetu skrze IP podporuje).

Zahradník | čtv říj 08, 2009 10:23 am

Při používání sdílení internetu skrze bluetooth (na MAC i PC) jsem vypozoroval tento úkaz:

Pokud během připojení někam voláte, po uskutečnění hovoru se vám vypne sdílení internetu a po ukončení hovoru je třeba v menu Nastavení -> Obecně -> Síť -> Sdílení internetu, sdílení opět zapnout.

Zajímavé je, že pokud vám během modemování naopak někdo zavolá a vy hovor přijmete, sdílení se nejenom nevypne, ale funguje paralelně s hovorem.

Uživatelský avatar Petrt | čtv říj 08, 2009 7:47 pm

spojeni se nevypne pri 3G pripojeni. Pokud bude pripojeni pres GPRS, tak se vypne (aspon by to takto melo fungovat).
iPhone Xs Silver Watch s4 Silver SS MacMini 2018 iPad 2018 TV 2015
iPhone expert
iPhone expert

Zahradník | pát říj 09, 2009 11:25 am

Nevím, jestli je to pouze záležitost operátora, ale u Vodafonu to funguje s EDGE.

Ondrej91 | pon lis 29, 2010 9:19 am

Zahradník píše:Almi, thera: Super! Funguje to! S nokií 6300 je sice připojení mnohem konfortnější, ale třeba na tom připojení přes iPhone v Apple ještě zapracují.
Díky moc.

můžu se zeptat, jak si to připojení zprostředkoval? Mám nokii E50 a vůbec mi to nefunguje.. spojení v iSync jsem spustil, ale nasdílet připojení už nedokážu

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Mac OS X a vše kolem něj