rony | sob pro 11, 2010 1:41 pm
toto je tazka alchymia. Musis pochopit, co som napisal: jeden z kompov si zrejme uzurpuje pravo ostatnym kompom hovorit, co kde je v sieti ako sa to vola atd.
"vtedy som zapol manzelkin book" - a potom sa vsetko zazracne objavilo?
Ako z toho von, to tie neviem povedat jasne
Naozaj zalezi aj na poradi zapinania tych strojov: router bezi neustale? NAS (prosim ta skratku NAS pis velkym, nech viem ci je to slovo nas alebo skratka NAS), zapinas kedy?
Vo vseobecnosti by malo platit, ze prvky v sieti, ktore robia funkciu "servera" musia byt zapnute prve. A vzdy, ked "vypadnu" ale koncove pocitace su zapnute, mozes ocakavat blbnutie typu aky pises.
Urob proste toto: vsetko vypnut. Zapnem router, POCKAM. Zapnem NAS, POCKAM!!! (pockam kym viacmenej som si isty tym, ze naozaj je nakopnuty uplne - taky router startuje kludne minutu!, NAS tiez minutu).
A teraz zapni IBA svoj pocitac. Manzelkyn nech je UPLNE vypnuty, UPLNE!!!
Mas pevne IP adresy v domacej sieti? Alebo DHCP alebo co vlastne? Router ti prideluje pevne IP adresy? Chodis cez Wifi, vies kolko je to otazok, proste mozeme desat dni fungovat takto, ze ja budem sypat otazky, ty z nich pochopis desatinu, na dvadsatinu mi dokonca odpovies presne na to, na co sa pytam.
V tvojej predoslej odpovedi si mi prezradil kopec nepodstatnych veci (ze mas hlinikovy macbook, ze mas manzelku, ze ma tiez macbook) ze mas brata, ze ten je windowsak, ze ma optiku. Potom kopec nepochopitelnych formulacii ako
"toto mi robi uz asi 2 mesiace doteraz to fungovalo o.k." - tak ti to doteraz fungovalo alebo to 2 mesiace nefunguje?