View ve finderu: as icon

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Uživatelský avatar violista | stř pro 15, 2010 11:55 am

View ve finderu: as icon

Ahoj, dlouho jsem používal ve finderu cover flow a teď jsem se rozhodl přejít pouze na as icon. Jelikož nemám rád velikost oken přes celý displej a icony zase nemám rád malé, narazil jsem na problémy. Nikde jsem nenarazil, kde by se dalo nastavit, aby se složky zarovnávaly v okně aniž bych musel mít posuvníky do stran. Třeba v Library jsou v řádku vedle sebe po šesti a já bych rád, aby byli jenom po pěti. Jde to někde nastavit, nejlépe hromadně pro ostatní okna, abych nemusel dělat každý zvlášť. Vůbec jde někde nastavit jak to chci všude? Velikost icon 116x116, zarovnání po pěti a ještě by se hodilo zarovnávání do mřížky, aby to tam nebylo rozsázení křivě a mělo to nějakou simetričnost. Jsem na to koukal jakou dobu, ale takové natavení jsem nenašel. Příjdou mi to docela důležitá nastavení, aspoň to zarovnávání do mřížky.
Děkuji
iPod Touch 5G blue
iPad Mini
iPhone 1st. generace...fw 3.1.2 (bohužel už jenom ve vytrínce)
Literatura: Jak myslí Steve Jobs

facebook
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

ls8 | stř pro 15, 2010 12:02 pm

Re: View ve finderu: as icon

Klik na pravé tlačítko myši, Show View Options.

Zaškrtni Always open in icon view, a dole pak klikni na Use as Defaults. Počet sloupců bude vždy podle aktuální velikosti okna tak, aby se vyplnila celá jeho šířka.

Pokud dáš řazení podle názvu souboru (Arrange by: Name), automaticky se také ikonky srovnají do mřížky. Pokud chceš pouze zarovnávat, ale neřadit, pak dej Arrange by: Snap to Grid.

Obrázek
It's what you do in the dark that puts you in the light.
Starý pes fóra :)

Uživatelský avatar violista | stř pro 15, 2010 12:10 pm

To jsem taky zkoušel. Udělal jsem si takhle složku s Aplikacema, srovnal jsem si to, nastavil velikost, zaškrtnul, potdvril zarovnávání a nic se nezměnilo. Ostatní složky jsou pořád po více sloupcích.
iPod Touch 5G blue
iPad Mini

facebook
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

ls8 | stř pro 15, 2010 12:23 pm

Na některé složky neplatí volba "Use as default" a musí se to pro ně nastavit zvlášť. Taky to zkouším a nevidím v tom žádnou logiku.
It's what you do in the dark that puts you in the light.

Uživatelský avatar violista | stř pro 15, 2010 12:28 pm

Tak už to asi mam: je to tak jak jsi psal,a korát, ta kde se to neudělalo automaticky, stačí v daném okně, u mě třeba Library kliknout pravym na volný místo, dále Arrange by a vybrat jak to chci seřadit a ono se to už seřadí. Do mřížky se to zarovnává pokud si vyberu v Always open in icon view Arrange by: grid. Moc nechápu proč to nejde taky rovnou v Arrange by v daném okně, ale budiž. Příjde mi to trochu chaotické. Možná proto, že Always open in icon view, pokud dám grid, tak si to můžu přímo v okně dát Name a bude to v mřížce a podle abecedy. Pokud se nerozvine diskuze, klidně lock. Děkuji.
iPod Touch 5G blue
iPad Mini

facebook
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Mac OS X a vše kolem něj