iMac: Jak přidat titulky k videu?

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

nod161 | sob črc 10, 2010 7:07 pm

iMac: Jak přidat titulky k videu?

Zdravím všechny,
otec si před pár dny pořídil iMac.
Já mu tam nahrál pár seriálů s tím, že je na iMacu samozřejmě větší a lepší obrazovka než na jeho starém PC, ale pořád jsem nezjistil, jak k danému AVI videu přidat titulky. Když je přetáhnu do obrazu, nic se neděje. Hledal jsem na googlu a dočetl jsem se o jakémsi programu Perian, který jsem tedy stáhl, spustil, zobrazilo se mi jen jakési šedé okno, a stejně to nešlo. Zkoušel jsem pojmenovat titulky (.srt) stejně jako video (.avi), akorát jsem pořád ještě nezjistil, jak se to dělá (jsem zvyklý z PC, že dám normálně rename, tady jsem našel možnost Make Alias - pomocí toho jsem tedy přejmenoval soubor, ale stejně se nic neděje). Tak jsem googlil dál a našel jsem přehrávač VLC, že přes něj by to mělo nějak jít, akorát tam zas nevím, jak se dostat do nastavení. Rozkliknu tu ikonku VLC dole na té liště, zobrazí se mi okno kde jsou akorát nějaké možnosti playlist a library atd, ale nastavení jsem nenašel. Takže video dám normálně tak, že dám pravé tlačítko a zvolím možnost otevřít ve VLC playeru, tam už se to teda pak přehrává, ale možnosti opět nikde nevidím. Jsem zvyklý na PC a proto je pro mě toto něco úplně jiného :) Tak díky kdyžtak za případnou pomoc.
Host
Host

Uživatelský avatar rony | sob črc 10, 2010 7:09 pm

Re: iMac: Jak přidat titulky k videu?

skus prehravac s menom Movist

je rozhodne jediny z tych pouzitelnejsich na pozeranie filmov s titulkami. staci iba movist, netreba ziadne kodeky nic take.

pomohlo?
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

nod161 | sob črc 10, 2010 8:24 pm

Pomohlo, díky moc :wink:

Petrt: Taky díky :wink:
Naposledy upravil nod161 dne sob črc 10, 2010 9:33 pm, celkově upraveno 1
Host
Host

Uživatelský avatar Petrt | sob črc 10, 2010 8:45 pm

Pokud chceš přejmenovat soubor, tak ve Finderu (alis průzkumník) stiskni na *.srt souboru enter a nebo na nej jednou klikni - zbytek již znáš z Windows.
Já mám v systému Perian (jen nainstalovaný, ani jsem v něm nic neměnil) a na všechna videa používám Movist. Tebou dělaný "make alias" je imho vytvoření zástupce.
iPhone Xs Silver Watch s4 Silver SS MacMini 2018 iPad 2018 TV 2015
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar violista | pát črc 23, 2010 11:32 pm

Já mám trochu jiný problémm ale nechtěl jsem kvůli němu zakládat nové téma, když je tady toto. Používám VLC. Mě zase nefungují titulky tehdy, pokud přejmenuju film (film i titulky se jmenují stejně), abych neměl v názvu nějaký čísla apod. jak se to stáhlo. Titulky jsou s příponou sub a Default encoding mám nastavený na Eastern European (Windows 1250), jinak se mi místo písmen s diakritikou objevovali jiné znaky. Nevíte prosím někdo co s tím?
iPod Touch 5G blue
iPad Mini
iPhone 1st. generace...fw 3.1.2 (bohužel už jenom ve vytrínce)
Literatura: Jak myslí Steve Jobs

facebook
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar rony | sob črc 24, 2010 12:05 am

niektore titulky nie su vo windows-1250 ale v iso-8859-2, co znamena PAR pismen zle zobrazenych. ak je to to, na co sa pytas. Obcas sa najde prekladatel titulkov, ktory pouziva menej obvykle kodovanie ako vsetci ostatni a niektore prehravace s tym nemusia pocitat, informaciu o kodovani totiz titulky neobsahuju, takze musis si v takom pripade zmenit kodovanie.

najlepsie je brat titulky zo serioznejsich zdrojov.
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar violista | sob črc 24, 2010 10:20 am

Obávám se, že teď jsem to nepochopil :mrgreen: když se mi stažený díl a titulky jmenují uplně stejně, např: ITCROWD-S01E03-Fifty-Fifty a já to chci přejmenovat oboje jenom na Fifty-Fifty, tak že potom ty titulky do toho nepůjdou vložit kvůli změněnému kódování? Tím že změním název změním iformaci kódu v titulkách?
iPod Touch 5G blue
iPad Mini

facebook
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar rony | sob črc 24, 2010 12:01 pm

aha, uz chapem, ze ty nerozumies o com vobec pisem :)

daj si niekde vysvetlit co je kodovanie windows-1250 a iso-8859-2 ja na to nebudem mat nervy :)

a napisal som, ze tvoje zmrsene pismenka s hackamo a ciarkami mozu byt v tomto alebo aj v inom.

moja rada vyskusaj film v Movist.

samozrejme premenovat subory si mozes ako len chces, to s tym samozrejme nesuvisi! a nezmeni sa tym kodovanie :)

akurat si uvedom, ze medzera je tiez znak a mozno vlc rozpoznava velke male pismena, bohvie :)

skus movist je prijemnejsi ako vlc ;)
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar violista | sob črc 24, 2010 2:53 pm

No já se v tomto opravdu nevyznám a co jaké kódování znamená nevím. Stáhl jsem Movist a používám místo VLC a super. Děkuji za tip.
iPod Touch 5G blue
iPad Mini

facebook
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

footadam | úte srp 03, 2010 11:28 pm

Mám také problém s titulky. Používám Movist ale české titulky se zobrazují bez českých znaků, tedy bez diakritiky. Kde mám co nastavit aby to šlapalo tak, jak má?

Děkuji :)

ls8 | úte srp 03, 2010 11:38 pm

Preferences - Subtitle - Text Encoding - Central European (Windows Latin 2)

A nebo titulky nejdřív převést do UTF8.
It's what you do in the dark that puts you in the light.
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)

footadam | stř srp 04, 2010 1:31 pm

Díky moc, vše funguje skvěle :)

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Mac OS X a vše kolem něj