Jak na Macu dostat foto z iphone 3GS?

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

cedavera | sob srp 28, 2010 6:15 pm

Jak na Macu dostat foto z iphone 3GS?

Ahoj mel bych takovy dotaz. Mam macbook se snow leopardem 10.6.4 a iphone 3GS s FW4.0.2 a samo aktualni verzi iTunes.

Mam nastavenou v itunes slozku kam by se mi meli synchronizovat. NIcmene, kdyz dam pak na iphone restore, tak se mi fotky neprenesou .... a kdyz se podivam do te slozky tak tam nejsou, je tam jen nejaka databaze nebo co :( Nevite co s tim? Poradite? Vim, ze ve win se iphone otevrel jako foto zarizeni a tak sli fota nakopirovat. Nicmene mac mi tohle nenabizi, nebo alespon nevim jak. Jsem cerstvim uzivatelem apple.

Diky za pomoc

Uživatelský avatar Girm | sob srp 28, 2010 6:18 pm

Re: Jak na Macu dostat foto z iphone 3GS?

pouzij iPhoto
Host
Host

cedavera | sob srp 28, 2010 6:40 pm

dekuji za radu to by slo. Jenze ted jsem zjistil, ze kdyz dam obnovit zalohu tak asi nemam tu spravnou, protoze tam fotky nemam :( Daji se vzndat nejak s te databaze?

Juramac | sob srp 28, 2010 6:55 pm

Fotky v Macu ukladej v iPhoto. Tam si udelej slozku s fotkami, ktere chces dat do iPhonu, nazvi ji treba "iPhone" a pak, v iTunes, v zalozce Photos zvol synchronizaci "s iPhoto" tam v nabidce zaskrtni onu slozku "iPhoto" a dej sync. Fotky , ktere jsi pretahal do teto slozky v iPhotu, se ti nactou do iPhonu.
Opacnym smerem - program iPhoto , otevri predvolby - preferences - General-rozeviraci nabidka connecting camera opens a zvol iPhoto. Pak se ti vzdy pri pripojeni iPhonu, pokud v nem mas nove fotky a nebo video , otevre automaticky iPhoto a muzes fotky a nebo videa takto stahnout do pocitace.

cedavera | sob srp 28, 2010 7:11 pm

ok diky za rady, vse nastaveno. a co ted s tema fotkama co by meli byt v te databazi?

Juramac | sob srp 28, 2010 7:16 pm

nerozumim ti, jaka databaze ? Pokud mas ty fotky nekde v pocitaci ve formatu .jpeg , tak je proste pretahej do iPhoto , tam si je rozdel do slozek a ty ,co chces mit v iPhonu, tak je dej do slozky "iPhone", kterou pak synchronizujes v iTunes.

Edit. - jake RESTORE ? Ty mackas v iTunes restore ??? To se pak nediv. pro synchronizaci se v iTunes macka SYNC

cedavera | sob srp 28, 2010 7:26 pm

ne ne ... zase tak natvrdly nejsem ;) jde o to, ze jsem si vybral v itunes slozku, kam se meli synchronizovat fotky z iphone, ale je tam jen nejaka "photo database", ale zadny soubor v .jpg ... :( Coz nechapu kam se podeli. A kdyz jsem si dal obnovit predeslou zaluhu iphone, tak se mi tam taky neprevedli ty fotky .... coz fakt nechapu

Juramac | sob srp 28, 2010 7:39 pm

aha. Tak jinak. V itunes se zadne fotky nikde neukladaji,tam se nastavuje cil. A ten cil je u macu jen iPhoto a nebo Apperture, (pokud je v macu instalovany) . Nikam jinam se fotky neukladaji. Pokud v programu iPhoto udelas nastaveni, jak jsem ti psal - program iPhoto , otevri predvolby - preferences - General-rozeviraci nabidka connecting camera opens a zvol iPhoto, tak se ti vzdy pri pripojeni iPhonu, pokud v nem mas nove fotky a nebo video , otevre automaticky iPhoto a muzes fotky a nebo videa takto stahnout do pocitace. Takze pokud jsi toto neudelal, tak fotky v pocitaci nikde nemas, jsou stale v iPhonu. Fotky se stahuji do macu prave jen pouzitim iPhoto, ale ne synchronizaci v iTunes.Ta se pouziva jen pro opacny smer z pocitace do iPhonu, jak jsem ti take psal.

cedavera | sob srp 28, 2010 8:06 pm

aha, takze kdyz jsem udelal restore tak vlastne ty fotky nejsou nikde co?:( Jinak to nastaveni uz mam diky ....

Juramac | sob srp 28, 2010 8:10 pm

No, obavam se, ze pokud jsi udelal restore, tak ty fotky , ktere jsi mel v iPhonu, jsou pryc...... I kdyz, pokud jsi udelal pred restorem backup, tak mozna nekde jsou, ale v tom ti neporadim, tak daleko jsem se jeste nedostal :)

cedavera | ned srp 29, 2010 3:10 pm

No tak to jsem v .... p**i :-( Ach jo ... no co se dá dělat? Každopádně díky za info a snad se mi to už bude zálohovat :-)

stZ | čtv zář 09, 2010 1:54 pm

Pokud udelas backup, budou tam i fotky,
iPad 1 Wi-Fi 32 GB , 5.1.1 iOS JB
iPad 3 Wi-Fi 64 GB , 8.4.0 iOS JB
iPad Air 2 Wi-Fi 64 GB, 8.4.0 iOS JB
iPhone 6s Plus 128GB Space Grey
MB Pro, MB White
AW Sport 42mm
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

cedavera | čtv zář 09, 2010 3:26 pm

nejsou ...

shauriq | čtv zář 09, 2010 4:02 pm

nechapete ho co chce.. fotky v compu ve formatu: 1.jpg, 2.jpg nemas.. iphoto ma prave tu debilni (nebo genialni?) vlastnost ze ulozi vsechny fotky do jednoho souboru.. prave ty databaze o ktery mluvis.. ihoto nefunguje jako ve win.. kdy mas v slozce programu podslozky s jednotlivymi fotkami
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Juramac | čtv zář 09, 2010 4:10 pm

Ale samozrejme, ze ho chapeme, ale on o ty fotky proste prisel tim, ze udelal reset bez backup a ne klasicky sync. Jinak, iPhoto take uklada do pod slozek, jen je potreba si ty slozky nejdrive vytvorit a pak je muzes syncovat, s cim chces. Je to tak prehlednejsi a vyrazne jednodussi. Ale chapu, ze lide zvykli na jinou strukturu a nebo jinou praci z win ,jsou pak trochu zmateni, a nadavaji, protoze jsou zvykli na neco jineho. Ze stejnych duvodu nadava spousta lidi i na iTunes...... Ale problem neni v iTunes a nebo v iPhotu , ale v tom, ze udelal reset bez backupu a ty fotky prost smazal.....

cedavera | čtv zář 09, 2010 4:26 pm

tak nějak, ale tak to už je fuk, fota jsou stejně v p****i, ale co se dá dělat_ Půl roku je v koši. Nicméně nejde nastavit, aby se v iPhoto automaticky prehravali nové fotky do předurčené složky? Musím je pořád sám přesouvat ručně? :(

Juramac | čtv zář 09, 2010 4:40 pm

To nejde, z jednoducheho duvodu, program nemuze vedet, ze zrovna ty fotky, ktere chces, chces umistit do te ci one podslozky. Slozky jsou prave proto, aby jsi z library, kde mas vsechny fotky umistene podle data, mohl do techto slozek dat rucne - tedy ty fotky rucne vytridil.Pak jsou fotky daleko prehlednejsi, nez kdyz je pozdeji hledas v library..... Ale nedavas je tam samozrejme ,jako kopie, do tech slozek si davas jen hlavicky-odkazy tech fotek z library...... Jeste mne napadlo , ty nemas nikde zadne zalohy disku treba z mesice a nebo dal ? Nedelas si zadne zalohy ? Pokud ano, tak tam by jsi krome jineho mel mit i ty fotky, pokud ale zalohy nedelas, pak mas bohuzel smolika.

cedavera | čtv zář 09, 2010 4:56 pm

jako až takhle si zálohy nedělám :-( A jak to myslite s tim backup? Já myslel, ze to dělá iTunes samo nebo ne?????

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Mac OS X a vše kolem něj