MAC OSX ve firemní síti

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Pave | sob pro 25, 2010 11:26 am

MAC OSX ve firemní síti

Ahoj,
mám nový iMac a chtěl bych poradit, zda-li pujde zapojit do firemní sítě, která je na linuxu. Konkrétně jde o sdílenou tiskárnu a dokumenty. S dokumenty je trochu potíž. Jsou psané v excelu a v tom dokumentu je vždy odkaz na další dokument, který je ale uložen na tom servrovém počítači. Půjde to propojit aby to fungovalo takto?
Děkuji

Pantani | sob pro 25, 2010 2:06 pm

Re: MAC OSX ve firemní síti

Ahoj, přes co funguje v síti ta tiskárna? CUPS? Pokud jo, tak hádám, žes asi okolo toho nezkoušel hledat... viz např. zde a věřím, že jelikož je CUPS applí systém, mělo by to snad fungovat i pod masoxem.
Co se týče sdílení dat tak aspoň já jsem nepochopil o co ti jde - ptáš se na to, jak nasdílet data pro os x s možným následným problémem propojení dokumentů nebo jen na to propojení těch dvou dokumentů a nasdílet data umíš?
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Pave | ned pro 26, 2010 2:06 pm

Re: MAC OSX ve firemní síti

No máš pravdu nehledal jsem, rovnou jsem zamířil sem. S tou tiskarnou by to neměl být snad problém.
Ohledně toho dokumetu. Jsou to faktury v excelu. V každé faktuře je "aktivní okno", ze kterého automaticky vybírám stálé příjemnce, abych nemusel stále vypisovat to samé. A dokument (s těmi častými adresáty), na který toto aktivní okno faktury odkazuje, je na serveru. Takže jde to abych, když ted nahraji do iMaca ty faktury, byl schopen provázat faktury s těmy dokumenty na serveru na které odkazují jednotlivá aktivní okna na fakturách.
Dofám, že jsem to napsal nějak srozumitelně.

Ps: Ještě mě napadlo, že by se to dalo dát všechno do jednoho počítače jak dokumenty s adresáty tak faktury. A odkaz z faktury na dokument s adresátem by probíhal jen v rámci osx. Doufám, že to pujde, když bych měl na tom macu Office...

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Mac OS X a vše kolem něj