Nastavení sdílení internetu pro iPhone

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Uživatelský avatar phaeton_esc | ned led 09, 2011 3:59 pm

Nastavení sdílení internetu pro iPhone

Vím že už tu několik podobným témat je, ale nic z toho mi nepomohlo vyřešit můj problém.

Potřebuji nasdílet přes Airport kabelový internet který je zabezpečen pomocí 802.1X

Když nastavím sdílení v System Preferences tak se Mac sice tváří že sdílí, ale iPhone nic nevidí a není se k čemu připojit.
Když v Network Preferences vytvořím novou síť (Create Network), tak se sice iPhone připojí, ale funguje jenom Remote.app na ovládání iTunes, internet ne.

Situace je stejná ať mám/nemám zapnuté WEP šifrování. Potřeboval bych tedy nějaký "zaručený" návod jak to zprovoznit, router nepřipadá v úvahu (je to proti kolejnímu řádu, vím že by šlo mít skryté SSID ale prostě nechci)

Mám Macbook White, OSX 10.6.6, iPhone 3G 4.2.1 (bez JB), Airport je Broadcom BCM43xx 1.0 (5.10.131.36.1)

Předem díky za rady
Hack Pro, 10.9.x
iPad 3 WiFi 32GB (iOS 7)
iPhone 4 32GB (iOS 7)

na PM odpovídám podle nálady
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Kaunaz | stř led 12, 2011 2:27 pm

Re: Nastavení sdílení internetu pro iPhone

System Preferences => Internet & Wireless=> Sharing

Vybrat Internet Sharing
Tam nastavit Share your connection from: Ethernet a u To computers using: zaskrtnou AirPort.
Potom kliknout na tlačítko AirPort Options.. a nastavit Network Name, Channel, pripadne WEP a kliknout na OK.
Pak uz jen staci zaskrnout Internet Sharing. System se zepta jestli chces opravru sdileni zapnout. Staci dat jen Start.
AirPort pak vytvori sit s nazvem ktery je nastaveny v AirPort Options.

Tohle nastaveni mi zatim fungovalo s jakymkoliv pripojenim.
Je ale fakt, ze jsem nikdy nebyl na siti s 802.1X.
iPhone X
iPod nano 3G | iPad 4 Cellular | MacBook Pro 13" Retina
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Mac OS X a vše kolem něj