S makrami a s tymi kontigencnymi tabulkami nemam velmi skusenosti, ale s vlastenj skusenosti mozem povedat, ze viacej sa mi pozdava iWork '09. Mal som aj Office 2008 (mam, ale nepouzivam), ale akosi som na neho zabudol po nainstalovani iWorku '09, asi som fakt srdom blizsie k ? alebo neviem.
Keynote je ovela lepsie ako PowerPoint, lepsie sa mi v nom pracuje, po dvoch prezentaciach uz viem naspamät skratky a jednoducho to ide samo a hlavne rychlo.
Pages vie ulozit dokumenty aj ako wordovske doc a nemam problem otvorit aj docx (nemal som zatial problem). Na zaciatku mas na vyber z mnohych predvolenych sablon pre lahsiu pracu atd. Neviem ci je v nich automaticka oprava lebo pouzivam english ako predvoleny jazyk.
Numbers, zatial som ho pouzil len na otvorenie par dokumentov, ale myslim, ze nema problem s nicim.
Aby som nebol k Office zly

tak si myslim, ze je rychlejsi ako na windowse. Aj graficky je pekne urobene cele prostredie, da sa v nom lahko pracovat, nie je tam vela zmien orpoti verzii na win, ale je to prisposobene pre Mac.
Ja osobne preferujem iWork mal som '08 a teraz mam '09 postrehol som par vylepsieni takze som spokojny. Nechcem Ti povedat, ze toto je lepsie toto si kup pretoze prave Tebe to nemusi vyhovovat. ?