iPhoto - jak zabránit duplikování souborů

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

shkenny | pát říj 29, 2010 12:23 pm

iPhoto - jak zabránit duplikování souborů

Mám malý dotaz na uživatele iPhota (iPhoto 09)... mam fotky v iphotu... a kdyz nejakou smazu, tak ji smazu jakoby jenom z toho iphota nahledu, ale na disku fyzicky zustane... to same je s úpravou... Prostě chci, aby když neco upravim, at se upravi ta fotka a basta a ne at je na disku XX kopii... proste to co je v iphotu aby bylo fyzicky na disku (v library adresari) ,.... Nebo jak to praktikujete? Není lepší se na iPhoto vybodnout a použít něco jiného?

EDIT: Tak smazani fotek jsem asi vyresil...
kdyz v iphotu smazu fotku, tak fyzicky v library zustava... nahore "iPhoto" - "Empty iPhoto trash" se fotka smaze fyzicky z library.... zkousel jsem a byla fuc, tak snad to tak funguje...

Nedělej doubleposty. Sloučeno. ls8

ls8 | pát říj 29, 2010 6:25 pm

Re: iPhoto - jak zabránit duplikování souborů

Původní needitované obrázky můžeš jednou za čas smazat.
http://hints.macworld.com/article.php?s ... 1060245869
It's what you do in the dark that puts you in the light.
Starý pes fóra :)

shkenny | pát říj 29, 2010 6:53 pm

Přímo v nastavení iPhoto to není??

Library jsem v nastaveni dal, at se nekopiruje do knihovny, ale zustava tam kde je... takze na plose v adresari.... po uprave fotky se vytvori duplicitni fotka upravena (original v iphotu nejde videt, ale fyzicky zustava na disku, upravena fotka se vytvori v library user/../pitures/iphoto library/modified)
nedavno jsem byl na vylete... par fotek, skoro giga zabiraji, kazdou druhou lehce upravim, velikost naroste o polovinu a navic cast fotek co jsem neupravoval mam v adresari na plose, kde jsou fotky a cast fotek jsou modified a jsou v uplnem jinem adresari.... iphoto je ale zobrazuje dohromady.....

:-/

Docela škoda :-/
Není tu někdo, kdo používá iPhoto?
Má podobný problém nebo ho používá jinak?
Díky

ls8 | pát říj 29, 2010 9:48 pm

iPhoto používám, ale mě zrovna vyhovuje přesně to, čeho ty se chceš zbavit.
It's what you do in the dark that puts you in the light.

shkenny | sob říj 30, 2010 6:23 am

mám docela dost fotek a bojím se, že budu mít na disku jenom fotky, protože když mám fotek cca 20GB a každou lehce upravím, tak mi to rázem naroste na dvojnásobek.... a na co mi je tmavá originál fotka, když ji mam zesvětlenou upravenou, kterou mam v knihovně?
:-/

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Programy a hry pro Mac OS X