Ahoj potreboval by som vedieť ako sa dajú nastaviť klávesové skratky na otváranie aplikácii. Napr.: Chcel by som aby sa mi otvoril Mail.app keď stlačím F5 a pod.
Pokud ti de o to aby si nesundavala ruce z klavesnice, tak cmd+space ti otevre spotlight, staci zadat cast jmena app a otevrit.
Pokud chces opravdu klavesou zkratku. Co jsem se docetl, tak to defaultne nejde. Jde to ale s FREE programem Quicksilver, ktery rozsiruje moznost zkratek na MACu. Osobne nepouzivam, ale tady je nejaky tutorial jak na to.
Ved mas dock, staci 1x stlacit a mas to otvorene. Ja vsetky app zapinam len raz potom su stale zapnute (Safari, iTunes, Mail, OpenOffice, Adium, CyberDuck,...) MacBook nevypinam len zatvorim.
Asi som velmi neporadil co?
iPhone XS white iOS 13.x, iPhone #1 3.1.3 Orange MacBook Pro retina 2,5 GHz; 8GB RAM Čítajte pravidlá fóra!
O klavesovych skratkach som sa vela docital na macblog.sk je tam toho celkom dost.
Da sa vyvolat dock aj bez pouzitia mysi. Zial neviem ako zabudol som lebo to nepouzivam.
No a s tym prepinanim ti neporadim tiez lebo na to som neprisiel, netusim ako to, ze sa to neda prepnut sipkami. Preslo ma to hladanie neriesil som to potom, pouzijem stale mysku.
iPhone XS white iOS 13.x, iPhone #1 3.1.3 Orange MacBook Pro retina 2,5 GHz; 8GB RAM Čítajte pravidlá fóra!
Tak vyskúšal som Quicksilver. Podľa mňa je to len niečo ako Spotlight. Išlo mi o to aby som nemusel pokaždé keď chcem vidieť mail (a iné app.) klikať do docku alebo používať Spotlight. Chcel som aby som ich mohol spustiť/zobraziť len jednou klávesou a preto ma napadlo, že na to môžem využiť klávesy F5,F6,.... ktoré inak nepoužívam.
Cetl jsem, ze to jde. A jsem si jisty, ze to jde. Problem je nasledujici: Quicksilver je app, ktera se musi prostudovat a pochopit, pak musis umet trochu pracovat se scripty apod. Na jednom blogu se pise, ze Quicksilver nove uzivatele lehce odradi, protoze to neni typ app, ktery za vas udela vsechnu praci. Takze verim, ze kdyz prostudujes par tutorialu, tak se dopracujes k cili :]
Áno, už som to našiel. V Quicksilver-i sa dajú nastaviť "custom triggers". Takže stačí nastaviť klávesu a app. A spúštanie potom naozaj funguje jednou klávsesou. Ďakujem všetkým za rady.