MAC problém s přehráváním filmových DVD

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

ptajda | ned bře 28, 2010 5:04 pm

MAC problém s přehráváním filmových DVD

Dobrý den. Asi před 14 dny jsem si u nový koupil MacBook white. Mám s ním jeden rekněme softwareový problém. Týká se přehrávání zejména vypálených filmových DVD. Když toto DVD vložím do mechaniky, načte se, otevře se DVD player, ale ukáže zprávu "Supported disk not available". Disk pak nejde přehrát. Nepřehraje jej ani VLC. Když ale disk otevřu a na HDD zkopíruji složky z DVD (VIDEO_TS a AUDIO_TS), přehrát to již lze. Pokud přes Boot Camp nabootuji do Win7, jde tam DVD spustit bez problémů. Mechanika i DVD jsou tedy v pořádku. Na Google jsem našel, že by to mohl opravit Repsir Disk permition HD přes Disc utility, ale nepomohlo to. Další rada byla používat MacJanitor, ale ani to nepomohlo. Žádám vás proto o radu. Vypálená DVD jsou DVD-R. Mnohokrát děkuji za urychlenou pomoc při řešení tohoto problému.

Juramac | ned bře 28, 2010 5:16 pm

Re: MAC problém s přehráváním filmových DVD

Pokud ti jdou prehravat obsahy stazene na disk, ale nehraji ti filmy z vypalenych DVD , tak je evidentne problem v tom, jak a cim a na cem jsou ta DVD vypalena, zda byla zbavena ochran , jakym rezimem a programem byla kopirovana apod.

ptajda | ned bře 28, 2010 5:27 pm

Všechna vypálená DVD jsou na stejném typu média a vypálena stejným programem, ale několik takto vypálených DVD funguje (většina však ne).

Uživatelský avatar toncek | ned bře 28, 2010 6:51 pm

Tento problém jsem měl u některých filmových DVD taky, hlavně na DVD RW (plus i mínus), ale nikdy jsem neřešil proč tomu tak je, jelikož mě to až tak netrápilo. :)
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)
Moderator fóra
Moderator fóra

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Programy a hry pro Mac OS X