AVG Link scanner

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Uživatelský avatar admin | úte čer 15, 2010 10:17 am

AVG Link scanner

Zajimavá aplikace pro Mac

http://linkscanner.avg.com/Mac/
Administrator
Administrator

ls8 | úte čer 15, 2010 12:02 pm

Re: AVG Link scanner

Antvirové firmy stále dokola opakují, že na Macu a na Linuxu jsou potřeba antiviry a takovéto "bezpečnostní" doplňky, které ve skutečnosti jen špiclují, na jaké stránky uživatelé chodí, aby jim posléze mohla být nucena ještě lépe cílená reklama. Cílem antivirových firem je samozřejmě vnutit své placené produkty stále se zvětšující skupině uživatelů, kteří používají ne-Windows systémy. Antivirové firmy jsou nešťastné z toho, že jejich trh se zmenšuje působením několika faktorů najednou: zvyšování bezpečnosti v nejnovějších systémech od MS, zdarma dostupný antivirus a antispyware přímo od MS, stále častější přechod uživatelů od MS k Linuxu a zejména k Macům atd.

Bohužel to navíc podporují rádobyodborné servery typu technet.idnes.cz, kde třeba včera vyšel ukázkový bulvární nesmysl Počítače s Linuxem ohrožuje vir, který se šířil bez povšimnutí půl roku.

Buďte v klidu, uživatelé Mac OS X, Linuxu, BSD ani dalších Unix-like systémů opravdu žádný antivirus ani takovéto filtry nepotřebují. A ještě hodně dlouho potřebovat nebudou.
It's what you do in the dark that puts you in the light.
Starý pes fóra :)

Uživatelský avatar dodo_mt | úte čer 15, 2010 5:49 pm

Lukas jedine coho by som sa bal ze mozes byt nositelom vyrusov pre ine PC v sieti... napriklad cez server ktory je v sieti a ostatne PC sa k nemu pripajaju a zdielaju subory napr. cez smabu... V taktomto pripade sa da antivirus pouzit.

Mimo vysie napisaneho mi ani raz nenapadlo nainstalovat alebo hladat antivirusovy program pre mac.

dodo
Apple iPhone 5 32GB White | iOS 8.1 - no JB | Orange
Apple iPad 32GB Wifi White
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Keyboard (Wireless)
Apple Magic Mouse

Apple MacBook 13" | 2008 - dead

ilijusin | stř čer 16, 2010 6:24 am

Tady je celkem zajimava recenze.
Oduvodnuje proc zrovna tento "antivir" ano a jine ne.

Pokud vadi odkaz na "cizi" stranky. Tak muzu ocitovat nektere casti, ale zda se mi to zbytecne...

ls8 | stř čer 16, 2010 8:16 am

Detekci nakažených stránek má v sobě zabudovanou přímo prohlížeč - Firefox, Safari i Chrome.

Tahle "recenze" je dost podivná. Zaprvé se autor asi spletl, když jásá nad tím, že to zabírá "nádherných" 15MB paměti (asi si spletl MB a kB?). To mi naopak přijde jako nepřiměřeně hodně na takovouhle blbůstku. Rezidentní programy obdobné náročnosti mi zabírají řádově jednotky MB, tedy cca třetinu toho, co AVG LinkScanner. V další části se "recenzent" rozplývá nad integrací do systému, to jsem jaksi nepochopil. To, že je Macovský software správně a korektně integrovaný do systému, by snad měla být samozřejmost, ne?

Naopak naprosto vůbec se nevěnují samotné funkčnosti, jen dva screeny stránky s výsledky vyhledávání na Google, to má být jako ono? Právě jeden ze screenů předvádí, že to ukazuje naprosté nesmysly. V článku pak není žádný rozbor toho, proč to některou stránku označilo za bezpečnou a jinou za nebezpečnou, na základě čeho se program tak rozhodl, a jestli se jedná o rozhodnutí správné nebo chybné.

Takže na mě to působí spíš jako PR článek na zakázku.
It's what you do in the dark that puts you in the light.

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Programy a hry pro Mac OS X