Prehliadac obrazkov

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

spinmaster | pon led 10, 2011 7:44 am

Prehliadac obrazkov

viem ze tato tema je otrepana a pyta sa na nu kazdy kto prechadza z Win na Mac.. cital som uz vela ra, vyskusal vela programov, ale ziadny mi nevyhovoval
najcastejsia rada bola ze mam vyuzivat preview priamo od applu, ale en je nepouzitelny
mam na jednom externom disku velke mnozstvo roznych fotografii, je toho okolo 500GB
moje poziadavky su, napisem to zjednodusene nalavo adresare v ktorych mozem browsit, napravo nahlady... ked kliknem na fotku, tak sa mi otvori a medzernikom alebo sipkami prezeram.
na PC tuto pracu zastalo acdsee, ale na Mac je len beta, ale je nepouzitelne pomala
a nechce sa mi vsetko davat niekde importovat, robit kniznice, len pozerat
dakujem za rady ;)
btw, nepotrebujem upravovat fotky, len prehliadat

ls8 | pon led 10, 2011 8:47 am

Re: Prehliadac obrazkov

It's what you do in the dark that puts you in the light.
Starý pes fóra :)

Uživatelský avatar rony | pon led 10, 2011 9:24 am

no, ten vstavany v OS X takto nejako funguje :-)

zlozka s obrazkami:

pribehnes na subor, stlacis medzernik a potom sipkami hore dole posuvas sa po suboroch a ten nahlad sa podla toho meni.

Iste, ak ti to teda vadi, tak este tu mas betu XNVIEW, ale netusim ako funguje, moc som ju este nestihol skumat. Ja som ale moc nehladal prezerac ako slusny free konvertovac.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

spinmaster | pon led 10, 2011 12:18 pm

ls8: dik, ten som skusal, ale nepodarilo sa mi ho prinutit nech ukazuje zlozky, aj nahlady
rony: ten XNVIEW vyzera dobre zatial, teraz som v praci na Win tak nemozem vyskusat, az ked pridem domov.. najviac by mi vyhovoval acdsee, uvidim ked skonci beta vo february, ci sa potom zrychli

ls8 | pon led 10, 2011 12:20 pm

Xee funguje trochu jinak. Otevřeš v něm první fotku v adresáři, a postupně pojíždíš celý adresář.
It's what you do in the dark that puts you in the light.

spinmaster | pon led 10, 2011 12:29 pm

nakolko mam na tom disku niekolko stoviek podadresarov tak potrebujem trosku iny styl...
Obrázek
ale dakujem za ochotu
bud sa budem musiet preorientovat alebo pockat

Uživatelský avatar rony | pon led 10, 2011 2:22 pm

Asi by ta iPhoto neuspokojilo ako manazer obrazkov? Co jeho vacsi brat Apperture (ten nepoznam).
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

spinmaster | pon led 10, 2011 3:10 pm

priznam sa ze iPhoto som neskusal.. praveze nepotrebujem nic narocne, nepotrebujem v tom robit ziadne upravy.. proste ako to mam na disku tak to chcem pozerat... kamarat mi hovoril ze aperture si to vsetko potrebuje nejako "natahat", a az potom ich prezera... neviem si predstavit zakazdym ked to spustim tam davat nieco, este k tomu ked je toho tak vela... ako je na tom iPhoto?

Uživatelský avatar rony | pon led 10, 2011 3:18 pm

iPhoto tiez musis "natahat" fotky do neho. Ide teda o to, ci sa chces vzdat toho, ze to mas v zlozkach na disku alebo prijmes, ze sa potom fotky nachadzaju v iphoto databaze. Ono ich vies rychlo dostat z nej von (potiahnes album/fotky von do zlozky). iPhoto je skor taky prezerac fotiek ako nieco extra zlozite.

Chapem velmi dobre, ze by si chcel nieco, co by ti ulahcilo pozeranie fotiek :-) ja osobne to robim prave tym "medzerovnikom" s tym, ze vo Finderi si otvaram zlozky, ktore chcem rychlo prezriet. Tam MOZNO ten xnview ale od neho zasa ja chcem prave to, co mi umozni ten medzerovnik :-)

iPhoto ma inu logiku, orientuje sa na triedenie do albumov, mozes mat aj zlozky s albumami (cize dvojurovnove manualne triedenie) ale vie aj Eventy, Osoby, Miesta a to by sa ti mozno zapacilo. Vyskusaj si ho, mas ho predsa k pocitacu pribaleny :-)
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

spinmaster | pon led 10, 2011 3:54 pm

len sa bojim toho dat tam tych 500gb fotiek, co mi na to povie ;)
skusim tu medzernikovu fintu najskor ;)
este jedna vec.. iPhoto co robi s fotkami ktore importujem?? uklada ich niekde este? alebo ich len "prebehne" aby ich videlo?

Uživatelský avatar rony | pon led 10, 2011 9:21 pm

zda sa mi, ze si ich vklada cele do svojej databazy :-) aspon podla velkosti toho suboru :)
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar iTukan | pon led 10, 2011 9:29 pm

iPhoto > Preferences > Advanced > odskrtni si "Copy items to the iPhoto Library" :wink:

Jinak do databaze samozrejme neco ulozi, napr. Faces...
 MBPR 16"  iPhone 11 Pro  iPad Pro 11"  iPad Mini 2 4G  ATV 4K  AW4 
Moderator fóra
Moderator fóra

spinmaster | pon led 10, 2011 11:46 pm

dik, to iPhoto vyzera dost pouzitelne ;)
inak skusil som aj ViewNX 2 a je to dobra alternativa acdsee...

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Programy a hry pro Mac OS X