Odskusany OS 4.0, skusenosti, otazky, postrehy

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Pravidla fóra
Vytvárajte len vlákna určené na informovanie o novinkách okolo Apple, iOS a podobne. Všetky ostatné témy, neaktuálne alebo vymyslené informácie či žiadosti o pomoc sem nepatria.

Uživatelský avatar Midnight | pát čer 25, 2010 6:05 pm

Re: Odskusany OS 4.0, skusenosti, otazky, postrehy

Mno ... iOS4 pouzivam uz par dni na 3G iPhone ...

:) vecer ked idem spat, mam baterku 100% ... rano sa zobudim... 80% ... v procesoch nieje okrem telefonu otvorene nic ... ani ipod ani safari ... nic ... Wifi vypnute, SSH ani nemam nainstalovane, bluetooth vypnuty ... ok to je prvy problem ...

druhy problem ... telefon je pomaly ... a nie nemam multitasking ani pozadie. vsetko je vypnute na pozadi nebezi nic a ked spustim hru tak seka ...

treti problem ... system pada ... vcera sa mi asi 4x respringol telefon z nicoho nic pri pocuvani hudby ....

s iOS4 niesom ani kus spokojny ...
Macbook Air 2013 i5,128GB SSD, 4GB
iPhone 5S&5S 16-32GB White & White
iPod Classic 160GB Black
iMac 27" i7,2TB,ATI,12GB RAM
iPad Air 32GB Wifi + LTE
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Tea Racer | pát čer 25, 2010 6:24 pm

Zkus reset all settings a pripadne znova restore. Já s iOS4 žadny problem :-) Naopak, vše ok.
...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...

Děkuji, že nežádáte pomoc po soukromých zprávách.
Moderator fóra
Moderator fóra

chaznik | pát čer 25, 2010 8:00 pm

Dělalo mě to taky ale míval jsem přes noc puštěnou wifi.
Udělal jsem restore a vše je v pohodě a to můžu mít puštěný na pozadí třeba Safari s wifi.
Host
Host

ninjar0hlik | pát čer 25, 2010 9:00 pm

Jinak po JB se vám seká projíždění stránek, co? Je to tím, že máte aktivovaný homescreen wallpaper. Mám v redsn0w zaškrtnuto jen multitasking a iPod Touch 2G je stejně rychlej i při 15 aplikacích na pozadí!!

kiruj | pát čer 25, 2010 9:20 pm

Ja som si vypol aj ten multitastking (3G). Ja to nejak nepotrebujem. Jedine na co som vyuzival pri 3.1.3 backgrounder bolo fm radio. Bez toho prezijem.
Inak som s ios4 velmi spokojny. A budem viac, ked zacnu vychadzat updaty apps
Apple IPhone 3G 16GB White, 4.1 JB R.I.P.
Apple iPhone 4S 16GB Black 6.0.1 R.I.P.
Apple iPhone 5 16GB Black 8.1 R.I.P.
Apple iPhone 6 16GB Gold R.I.P.
Apple iPhone 6 PLUS 16GB Gold

iPad 4 16GB R.I.P.
iPad Air 2 64GB
Macbook Pro 13" mid 2010
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

jenicekk | sob čer 26, 2010 10:14 am

Nenasel nekdo kde vypnout ty odlesky v docku? myslim v kterem pliustu to zeditovat?

a velka prosba: tam kde je ulozenej N82AP.plist je jeste jeden dalsi, kterej je ozanecej velmi podobne ( myslim N88AP.plist), muzete ho sem nekdo upnout, ja si ho ted omylem smazal z iPhone, prosim...

Thompson | sob čer 26, 2010 11:09 am

Jde nějak počeštit to Yesterday v smskách?
iPhone 6 16GB Space Grey
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Tea Racer | sob čer 26, 2010 11:23 am

Ano to me taky zarazilo ale je to detail, každy ví co to znamena :-) Asi dalsi update to pak opraví.

Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar ScorpionSX | sob čer 26, 2010 11:30 am

Zaujímavé, že na 3GS sa zobrazí normálne "včera" a áno, mám nastavenú češtinu ako jazyk :) (v slovenčine je to takisto správne)

//EDIT: oprava, v SMSkách to neprehodí názvy dní, takže to "včera" je slovenské včera :) takže v češtine to bude na 3GS asi rovnaké...
    ObrázekObrázekObrázek

Obrázek iPhone 4S 16GB White [iOS 6.1.2]
    Obrázek iPad (2012) WiFi 16GB White [iOS 6.1.2]

"My new computer came with Windows 7. Windows 7 is much more user-friendly than Windows Vista. I don't like that."
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

ninjar0hlik | sob čer 26, 2010 12:27 pm

Mám zajímavý postřeh. Fotografie se mě ve Photos zobrazují kvalitněji i po zoomování, což se mě ve starším FW nestalo.

Thompson | sob čer 26, 2010 1:50 pm

Ví někdo jaká je cesta k logu operátora?
iPhone 6 16GB Space Grey
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Midnight | sob čer 26, 2010 2:43 pm

este som sa chcel spytat ... na 3.1.3 som mal z cydie stahnutu aplikaciu ktora pocitala znaky v SMS a vzdy ked som napisal nieco s diakritikou tak mi to zozralo asi 70 znakov :D proste mal som zapisane 70/160 a ked som napisal do slova pismenko s mekčenom napr č, tak som mal zrazu 140/160 ...

A presne to iste mi robi aj na iOS4 .... ale tam uz tu aplikaciu nemam lebo tam je to uz normal ze pocita znaky ...

// este jedna vec... to akoze sa nedaju posielat MMS na tom systeme ? nikde neviem najst povolenie zapnut MMS .. na 3.1.3 som to mal .. a pri pisani sms som mohol tuknut na ikonku fotaku a vybrat fotku ktoru som cel a poslat ju ... teraz mozem akurat tak prd. :evil:
Macbook Air 2013 i5,128GB SSD, 4GB
iPhone 5S&5S 16-32GB White & White
iPod Classic 160GB Black
iMac 27" i7,2TB,ATI,12GB RAM
iPad Air 32GB Wifi + LTE
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar cicolably | sob čer 26, 2010 3:27 pm

SMSky sa píšu bez diaktriky
robia to všetky telefony
MMS funguju maš ich zapnute v nastaveniach?
iPad Mini 16GB
iPhone 5 16GB
Starý pes fóra :)

mmhardky | sob čer 26, 2010 3:40 pm

Znak s diakritikou zaberie viac, ako bez.

dejwyds | sob čer 26, 2010 4:00 pm

Midnight píše: este jedna vec... to akoze sa nedaju posielat MMS na tom systeme ? nikde neviem najst povolenie zapnut MMS .. na 3.1.3 som to mal .. a pri pisani sms som mohol tuknut na ikonku fotaku a vybrat fotku ktoru som cel a poslat ju ... teraz mozem akurat tak prd. :evil:

stejny problem sem resil taky...v nastavenich zprav chybela polozka mms...bylo
to asi diky tomu ze sem na os4 updatoval...po restore vse OK

kamjatko | sob čer 26, 2010 4:21 pm

Taky jeden postřeh: V Nastavení-Zprávy- je "dvojtlačítko" POČET ZNAKŮ - znamená to snad, že mi to bude počítat znaky u SMS? Jelikož po zapnutí mi to nic nepočítá, tak jde asi o pouhý můj dojem. :-)

No a na závěr, zdá se mi, že všichni ti co mají nějaký problém s čímkoliv na iPhonu, tak mají ve velkem počtu JB. Respektuji tuhle skupinu, ale nerad si přidělávám problémy. Asi jsem z toho už vyrostl :-)
iPhone 3G 4.2.1 CZ NonJB, 8Gb, T-Mobile CZ
NtB Win7(64bit), iTunes 10.6.3.
Host
Host

Uživatelský avatar milan2022 | sob čer 26, 2010 4:24 pm

ano je tam pocitadlo ale zobrazi sa az po napisani druheho riadku spravy :wink:
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar Viktor Čistič | sob čer 26, 2010 8:30 pm

applejabko píše:Mám zajímavý postřeh. Fotografie se mě ve Photos zobrazují kvalitněji i po zoomování, což se mě ve starším FW nestalo.

I mně se zdá ... A přidám taky ještě jeden postřeh. Po updatu na iOS4 a uvedení do původního stavu, tj. kompletní synchronizaci do poslední MP3, poslední fotky a poslední aplikace, mám cca o 1Gb více paměti, než s verzí 3.1.3. Spíše bych čekal opak ...
 iPhone 6S Plus Space Gray 128 Gb, iOS 11.3, No JB
 iPad Pro 10,5” 512 Gb Wi-Fi + Cellular, iOS 11.3, No JB
 MacBook Pro 15" 2017, 3.1 GHz Core i7, 16 Gb RAM, 2 Tb SSD, High Sierra 10.13.4
 Apple TV
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Levon | ned čer 27, 2010 1:28 pm

S mojím iPhonem 3G si nový iOS prostě nějak nerozumí. Udělal jsem už i restore přes DFU a předtím vymazal všechny nastavení...Nemám zaplý ani multitasking ani wallpaper. Přesto mi SBSettings běžně ukazuje jen 25MB volné RAM, aniž bych měl cokoliv spuštěné. Po Free up memory to vyskočí třeba na 35, ale i to je pořád neskutečně málo oproti dříve
Host
Host

killerGBU | ned čer 27, 2010 2:29 pm

já mám i se safari na pozadí 31 MB. Dle mého názotu zachzí iOS4 s RAM lépe než 3.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Metalgirl | ned čer 27, 2010 4:39 pm

Mám takový dotaz na ty, co mají iPod Touch. Fungují vám také polohové služby? Někdo psal, že v GM verzi to fungovalo, ale že pak ve vydaném OS 4 pro veřejnost to pak zase nejelo. Dnes jsem totiž zjistila, že podle wifi mi jde určit mou stávající polohu a dokonce to funguje i v hrách, což v předchozích verzích OS nikdy nefungovalo. Tak se ptám, jestli s tím má ještě někdo zkušenost.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Hnykda | ned čer 27, 2010 4:41 pm

To Levon: Nezapomeň, že stav volné paměti je jen veličina, na tom vůbec nezáleží. Podstatné je to jak systém s pamětí dokáže nakládat. Příklad: PC1 s rozštelovaným OS s RAM 4GB může klidně jet pomaleji než PC2 s 2 GB RAM a novým OS i přesto, že PC1 4GB ukazují volné 2GB volné a PC2 s 2GB ukazují jen 500 MB volné...
To platí pro většinu co si na toto stěžují. Samozřejmě to může opticky sugerovat "horší systém" když žere více paměti. Není tomu tak, spíš se soustřeďte na samostatné fungování, to už je věc druhá

Uživatelský avatar dodulo | ned čer 27, 2010 6:06 pm

neviem ci som si to vsimol az teraz alebo som objavil Ameriku, ale na iPhone 3G s iOS 4.0 ked vo fotaku tapnete na displej tak sa objavi lista, s ktorou sa da zoomovat :D, nepamatam, ze by to bolo vo fw 3.X resp. neprisiel som na to :), iPhone je plny prekvapeni :)

Obrázek
iPhone 6S gold 64GB iOS 9.3.5 - no jailbreak
iPhone 4S white 16GB iOS 7.1.2 - no jailbreak

Uživatelský avatar Levon | ned čer 27, 2010 7:13 pm

Jenže hlavní problém je v tom, že plno aplikací, hlavně her se kouše a často dokonce spadnou...Což je podle mě právě nedostatkem RAM. A dříve to bývalo daleko lepší
Host
Host

Uživatelský avatar Tea Racer | ned čer 27, 2010 7:14 pm

2 dodulo: Ano o tom se tu psalo, stejne jako o geolokacích co umi již. Me spis štve proč nedal Apple do klavesnice jeste tabulátor, a nevyřesil treba doručenky, v novém FW je vždy mnoho veci pro nic :(
Jeslti nekdo máte seznam více než 100 vylepšení tak to sem hodte, at tu každy nepise co má v IP noveho :-)
Jinak dle včerejsiho testu, co jsem testoval GPS tak vydrz baterie s GPS se zvyšila asi o jednu hodinu! ze nejakych 3 až 3,5h na 4,5h :-) paráda...

2 Levon: Ne, to je prave nekompatibilou s iOS4, bohuzel mnoho tvůrců aplikací se na to vykaslalo :(

Moderator fóra
Moderator fóra

Hnykda | ned čer 27, 2010 8:45 pm

Přesně tak, je to v podpoře od vývojářů, je v jejich zájmu aby jim to šlapalo tak jak má, proto také vychází velký počet updatů na aplikace.

Uživatelský avatar tvosi | ned čer 27, 2010 10:17 pm

to neni uplne pravda, na 3Gecku jsou problemy s aplikacemi...napriklad Bejeweled mam uz pro iOS4 a hra se behem hrani casto posekava :wink: na 3Gs vse ok a bezi to svizne :wink:
Obrázek iPhone 2G 8GB
Obrázek iPhone 7 128GB Jet Black
Obrázek iPad Mini with Retina 32GB Silver
Obrázek Macbook Pro 13" mid-2009
Moderator fóra
Moderator fóra

Hnykda | pon čer 28, 2010 11:04 am

Samozřejmě se najdou takové věci. Stejně tak jako problémy na jistých modelech... To nevylučuji. Ale stejně to musí být chyba vývojářů když to na 3Gs jde a na 3G ne...

Uživatelský avatar 2L8 | pon čer 28, 2010 6:45 pm

Tak po dlhom čase som po do dovolenke nastúpil na fórum a veľmi má potešilo, že je vonku oficiálny iOS 4.0. Náhodu som ho normálne cez DFU mod, bez shift a restore. A všetko ide korektne. Jedine čo som si všimol, že keď píšem niekedy neukazuje text, až keď dopisem slovo, keď rýchlejšie píšem, tak sa zobrazí. Veď by to malo ísť hladko. :/ ešte urobím vymaz v IP. A ešte jednu vec som spozoroval. Keď mám zapnuty internet, tak ukazatel internetu svieti, ale niekedy mi vypadne signál. To sa deje niekedy, ked mám iba zapnuty internet. Ale dialo sa mi to aj s inými OS. Inak spokojnosť.
iPhone 3G, iPhone 5, iPhone 7 iOS 13 bez JB, AirPods
iPhone expert
iPhone expert

kooochy | pon čer 28, 2010 6:49 pm

Nainstaloval jsem si ios 4 na 3 g a taky musim rict ze se rychlost vyrazne snizila naces vzdy pomohl na urcitou dobu tvrdy restatr iphone. Je mi jasne ze se to neda resit takhle dale a restartovat telefon vzdy kdyz je spomaleny tka jsem po precteni for a vyhledavani prisel na par napadu jak rychlost vyresit.

Nejvetsi problem co jsem zaregistroval je Safari po opusteni stale ubira pulku z volne free ram maximalni volna ramka by mela byt neco kolem 30 mb po spusteni a opusteni safari zustava na 16 mb a kdyz pak spustite nejakou aplikaci klesne na 9 mb proto se zacina telefon zasekavat.

a ted k reseni
1. moznosti je po ukonceni safari zrusit vsechny nactene stranky i tu posledni aby jste meli pouze stranku beze jmenapamet vam zustane po ukonceni safari kolem 26 mb volneho

2. moznost stahnout si na app store aplikaci s nazvem memory sweep (zdarma) a vzdy po odchodu ze safari pomoci aplikace uvolnit na free maximum memory

v obou pripadech se rychlost telefonu zvysi jen je to docasne reseni nez spustite znovu safari takze nez prijde nejaky novy fix od applu tak se to snad bude dat prezit..

killerGBU | pon čer 28, 2010 7:04 pm

já jsem zvyklý vypínat safari a ipod z Ram už verze 3.0. Mám JB, takže SBsettings snadno a pohodlně. Jednou za čas udělám respring (většinou přes spuštěním navigace). než dojdu k autu, tak mám krásných 46 MB RAM :))
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Jelen50 | pon čer 28, 2010 7:34 pm

Tak mně se dneska stala zajímavá věc. Když jsem odemknul iPhone, tak mně začal divně pištět pomohlo až když jsem zmáčknul 2x home button stalo se mně to asi 5x pak jsem restartoval iPhone. Taky mně občas blbne iPod když mně dohraje písnička a pak se vrátím do iPoda, tak se mně ta písnička zobrazuje jako puštěná, i když už dávno dohrála. Má někdo stejný problém?
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar 2L8 | pon čer 28, 2010 9:51 pm

To spomalenie písania som spozoroval iba pri Safari. Inak všade reaguje pri písaní IP rýchlo nach zasa domrvili Safari.
iPhone expert
iPhone expert

byeen | pon čer 28, 2010 11:16 pm

tema o iphone 4 bola zavreta, tak sa spytam tu majitelov iPhone 4 dotaz, aku mate vydrz baterie ? Dokazete to porovnat so starsimi modelmi ? Je vydrz o dost lepsia, alebo je to primerane rovnake ? vdaka...
MB Pro mid 2010 13" C2D 2.4 GHz, 8GB RAM
iPad Black Wifi, 3rd, 32GB
iPhone 5 white, 64GB
Sponzor 2014
Sponzor 2014

Uživatelský avatar 2L8 | úte čer 29, 2010 10:56 am

Batéria je väčšia oproti starým modelom, ale zasa musíš s tým rátať, že to ma výkonnejší procesor a displ. Tak by som povedal, že to bude rovnaké. Možno o niečo lepšie.
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar Sphyn0x | úte čer 29, 2010 11:43 am

Ja by som sa chcel opýtať, či sa nedá zmeniť názov iPodu. Na predošlej verzií OS bolo len iPod, teraz tam mám Spustiť iPod.
///M
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar caesar | úte čer 29, 2010 11:44 am

2L8 píše:Batéria je väčšia oproti starým modelom, ale zasa musíš s tým rátať, že to ma výkonnejší procesor a displ. Tak by som povedal, že to bude rovnaké. Možno o niečo lepšie.

myslim, ze tva odpoved mu vubec nic nedala. Ptal se uzivatelu iPhone 4
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar 2L8 | úte čer 29, 2010 1:31 pm

caesar: ano ale tak na internete mas plno recenzii a videi a z toho mozes vydedukovat o co sa jedna ... :roll: Ak mas problem s mojou odpovedou, tak mi to rovno napis. A nerob zbytocne OT.

K veci: urcite je to to iste s urovnou baterie. Ked si zoberieme vykon noveho IP a "zvacsenie baterie, tak si myslim, ze to bude to iste.

OS 4 sa mi akosi zacal nemilo nepacit. Safari domrvili. mohli by to uz coskoro updatnut, lebo to je hroza, ale inak sa to este da. Je to urcite o nieco pokrok oproti 3.1.3
Naposledy upravil 2L8 dne úte čer 29, 2010 1:34 pm, celkově upraveno 1
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar House_MD | úte čer 29, 2010 1:33 pm

mě se zdá, že na iOS 4 dělali něco s klávesnicí - mám strašně moc překlepů...
Zdá se to někomu taky, nebo už mám přestat pít?
Nejhorší je, když je chudoba způsobena neschopností a leností.

Uživatelský avatar jackherrer | úte čer 29, 2010 1:37 pm

me se taky zdalo.. zkus jit do zprav a kliknout na edit(upravit) cca v mistech signalu proste kousek nad tim editem aby ses primo dotykem nedotykal toho editu a uvidis jak se to zmeni/reaguje na klik uplne jinde nez by melo... nebo spis tam kde je oznaceni na jaky sme pripojeny siti(wifi, edge, 3G, gprs)
edit: tak mi to dela i na 3.1.3... mozna zvaz tu absenci alkoholu :D
I will maintain an attitude of open-mindedness.
Moderator fóra
Moderator fóra

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší

Zpět na Novinky o iPhone a dalších Apple produktech