soumrak píše:Rony tak kdyz vemem zakon investovane energie
ale ved o tom pisem, teraz i4s nahradil i4 v ponuke, v podstate iny telefon nebude (teda i4 bude lacnejsia varianta ako doteraz bol 3gs), takze clovek si pojde proste kupit iPhone. A co kupi, no i4s. Takze co sa deje, no nic sa nedeje. iPhone ako hw nestoji za nic. Az so vsetkym naokolo ma cenu. Ludia, co neinvestovali do apiek su vlastne nezaujimavi, lebo Applu ani developerom nedali zarobit. Fakt, ze si kupili hw je len polovica investicii. Neviem ako to este inak povedat. Apple ide metodou mam v ponuke iPhone, iPad, macbook, mac. Koniec. Ziadne Kometa S, Kometa II S, ziadne tablet 9", tablet 7", tablet 7" EXT. Predava terminal k svojmu dalsiemu biznisu. A prave preto robi taky biznis.
Vyssie som napisal: predavanim hw, davas veliku cast z ceny pristroja dodavatelom - za obrazovky, za pamate, za montaz. Preto konkurenti chrlia model za modelom a nahanaju sa. Lebo tak alebo inak, velku cast tych penazi zhrabnu dodavatelia ich komponentov a im zostane skoro nic, takze musia donutit ludi, aby zahodili svoje telefony a kupili si ich nove nadupane stroje.
Keby mi dnes Apple predstavil iphone, ktory by mi dal najavo, ze moja i4 je do kosa, tak som NESPOKOJNY. Pridal tam toho len tolko, aby som nemusel premyslat, kam nasypem 700 eur. Nenasypem ich NIKAM a urcite nie tento rok. Som spokojny a to ma vlastne NIC nezaujalo z Keynote. Keby som naopak mal 3GS, tak o v novembri ho uz mam. Vzdy premyslajte nad tym, ze v USA aj u nas su obvykle 2rocne zavazky. Ludia nakupili na dva roky i4ky. Takze poslat ich doprdele s novym hw ked im este frcia zavazky je hlupe rozhodnutie. Ja sa to snazim vidiet zo sirsieho uhla.
A nakoniec... aj tak na jar budes spekulovat, ako aj ja, ze nejako spenazim i4 a predsa len si ho kupim. Mozno ano mozno nie. Podobne som vymienal ipad. Mam svoju hlavu a nebojim sa ju pouzivat :-)
Mne to dava zmysel. Apple teraz pochopitelne musel vydat nejaky hw ku prilezitosti vydania ios5. A to je tak vsetko. Dizajn i4 sa osvedcil, a este dlho bude fungovat. Na buduci rok sa pokusia mozno predstavit tensi a lahsi iphone. Pre mna je iphone len terminal akonahle mas aj ipad, tak nan nemas tolko narokov... :-) Za to, ze sa ludia nazhavili nezmyselnymi famami - ako vzdy? No tak to je prave to najcarovnejsie na vsetkom. Zadarmo taka publicita a ono sa to ZAKAZDYM opakuje. ZAKAZDYM. Vlhke ocakavania, miliony zarucenyhc inforacii, ludia maluju obrazky ako to bude vyzerat, snazia sa publikuju. Kedy TV NOVA vo vecernych spravach uviedla, ze HTC vydala novy model smartphonu? :-) Nikdy. Kedy sa pod clankom o vydani Galaxy S II diskutovalo s 500 prispevkami na zive.cz? nikdy. Ale zajtra to bude vsade nablito. Nikto si poriadne ani nespomenie na konkurenciu. Pritom stacilo trosku triezvosti, nechat to prejst a brat prezentaciu Apple ako kazdu inu, cojaviem tlacovku Hondy, ktora predstavuje facelift nejakeho svojho auta.