iPhone 4S - postřehy, zkušenosti, otázky

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Pravidla fóra
Vytvárajte len vlákna určené na informovanie o novinkách okolo Apple, iOS a podobne. Všetky ostatné témy, neaktuálne alebo vymyslené informácie či žiadosti o pomoc sem nepatria.

MaxT | pon říj 31, 2011 7:40 pm

Re: iPhone 4s - postřehy, zkušenosti, otázky

http://osxdaily.com/2011/10/28/iphone-4 ... -services/

Ještě jednou. Použijte toto pak respring, restart a baterka je O.K.
100% funguje.

Už dlouho čtu, že dnešní baterie nemají paměťový efekt atd. atd.
Jak tedy vysvětlit že když alespoň 2X vybiju a pak do plna nabiju tak se vždy výdrž zlepší. Nová baterka je vždy lepší tak po 5 cyklech. Zažil jsem to u N8, SGS, SGS 2, i u starších iphonů.
iPhone 6+ 128GB
iPhone 5s 64GB
iPad Air 3G 64GB
MacBook Pro Retina
Thunderbolt display
Host
Host

tribula | pon říj 31, 2011 7:45 pm

Idem skusit ten respring.. teda nastavit AJ, potom SJ, potom vypnut zapnut? som zvedavi... Lokalizacne sluzby mam zakazane uz davno..

Inak vsimol som si tiez, ze pri zapnuti tel, a zadani PIN trva celkom dlho kym sa tel odomkne, ako keby dlhsie hladal siet. Ale to je iba taka malickost.
Host
Host

Uživatelský avatar Hape | pon říj 31, 2011 7:48 pm

No jak to tak vypadá, první z X problému je vyřešen, teď jen všichni napište, jak teď baterka zázračně vydrží 3 dny :-), škoda,že nás na to soudruzi z Apple zapomněli na Eventu upozornit......:-)
iPhone 4S, 16GB White, T-Mobile CZ, iOS 6
Senior uživatel
Senior uživatel

MaxT | pon říj 31, 2011 8:09 pm

Lokalizační služby jsem měl také zakázány. I přesto jsou v nastavení o level níže určité služby zapnuty. Ty je potřeba vypnout.
iPhone 6+ 128GB
iPhone 5s 64GB
iPad Air 3G 64GB
MacBook Pro Retina
Thunderbolt display
Host
Host

tribula | pon říj 31, 2011 8:10 pm

jj, viem o nich. Uz som ich vypinal pri ios5 beta. Vtedy sa tiez radilo byt odhlaseny z cloudu, gamescentra a pod...
Host
Host

Uživatelský avatar murder | pon říj 31, 2011 8:13 pm

Paměťový efekt starých baterií a "zajetí" baterie na normální provozní kapacitu jsou dvě různé věci, baterie ani tak nepotřebují to úpln é vybití, ono vlastně li-on a li-pol baterie úplné vybití ničí, ale potřebují dlouhé nepřerušené nabíjení (nebo i krátké, ale správným proudem což dodávané nabíječky neumí), pro "naučení" se schopnosti uložit co nejvíce energie. Stejně tak jsem roztahoval li-pol baterie u letadla z původních 10 minut ve vzduchu jsem se dostal na 20-25 minut letu za srovnatelných podmínek, prostě se musí baterie správně prohřát a usadit, aby pojmula plnou kapacitu.
Aha takže najednou žádný problém s baterkou není, jen je chyba, že se do telefonu cpou "obnovená" data. Jasně může být problém přijít o některá data, ale to se dá vyřešit i jinak. pamatuji dobu, kdy jsem měl nokii 7110 4x v servisu a pak vždy jako blb nahrál zálohu tel. seznamu a telefon nechodil. Až když jsem nadatloval 300 čísel růčo, jsem zjistil, že nebyl problém v telefonu, ale v záloze....

Nehaním, neobhajuji, klidně diskutujte, ale přečtěte si tohle vlákno ještě jednou a tady vznikala hysterie s výsledkem, že se jedná o šmejd, což si myslím, že nejedná....
Obrázek
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Uživatelský avatar Hape | pon říj 31, 2011 8:23 pm

To Murder: Představ si,.že si koupíš LCD televizi, zhruba ve stejné cenové relaci jako iP4S, což není vůbec nereálné. A pak zjistíš, že ta televize má nastavený pouze NTSC, ale už Ti nedáva možnost PAL,SECAM (kdo by taky tyto přežitky dnes chtěl, že?). Představ si, že ta samá televize, ti z ničeho nic uprostřed krimizpráv :-) přestane hrát, protože bude přepínat z "nějakého" do "nějakého" režimu. Představ si, že zjistíš, že se tato LCD po 20 minutách třeba nahřeje tak, že ji bezpečnostní prvky vypnou. Představ si, že najdeš na netu, že musíš 2x TV vypnout, pak do 10-ti vteřin zapnout, otevřít okno, znovu ho zavřít, otočit televizi o 180° a pak vydrží hrát 30 minut. Krom toho už jen nebude možné dát ji moc hlasitě, protože bude drnčet atd,atd. Chtěl by si takovou LCD ?
Senior uživatel
Senior uživatel

tribula | pon říj 31, 2011 8:33 pm

Ono nejde o to ze by 4s bol zly nekvalitny phon... To rozhodne nie!!! Je tam znacny pokrok oproti 4. Iba ma ako kazde novonarodenie dieta iste nedostatky. A na tie sme sa tu snazili poukazat.
Ano priznavam ze znacnu mieru na tom ma aj neustale obnovovanie zo zalohy z jedneho do druheho iphonu, resp z jednej verzie ios do druhej. Zial pokial ma uzivatel v iphone nejake data naviazane na aplikacie druhych stran, ina cesta v podstate neexistuje. Aspon o nej neviem.
Je ale fakt, ze ziadny iny OS nie je dovedeny pri backupe a restore do takej dokonalosti ako prave IOS.
Host
Host

Jirkus | pon říj 31, 2011 8:37 pm

iPhone 4s - postřehy, zkušenosti, otázky

Důvodem zahřívání telefonu (jeho gsm části) a velké úbytky baterie může být ten, že Apple testuje a stahuje si z telefonu nějaká data.

Baterka je pro daný procesor slabá a žádné větší zlepšení bych nečekal. Útěchou vám budiž to, že iPhone není jedinný smartfon s tímto "problémem".

Nevypinatelné 3G bude záležitost Siri, protože ta musí ryclhle posílat vaše zvukové vzorky na Apple servery a celkově ta komunikace bude asi dost náročná na rychlost přenosu dat. Jsem docela zvědavý, jestli Apple nakonec to přepínání 3G/EDGE povolí.

Chtěl jsem upgradovat na 4s hlavně kvůli foťáku, ale raději si za 5000,- koupím maý kompakt Canon s mnohem kvalitnějším obrazovým výstupem.

A IPhone možná až příští rok ...
Naposledy upravil Jirkus dne pon říj 31, 2011 8:41 pm, celkově upraveno 1
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar Hape | pon říj 31, 2011 8:41 pm

Jirkus: Konečně rozumný a ne bohapustý názor, takhle to prostě je. iP 4S mi přijde jako narychlo vydané iZařízení před smrtí SJ. Myslím, že po celosvětových ohlasech by příliš spokojen jako perfekcionalista nebyl !
Senior uživatel
Senior uživatel

Mari.Shinzon | pon říj 31, 2011 8:45 pm

tak oni dělali na 4S 16 měsíců, ale je to uspěchané..

Uživatelský avatar samson010 | pon říj 31, 2011 8:46 pm

Hape myslim ze to prehanas s tymi prirovnaniami, pockajme si co bude dalej ked sa to otestuje atd, pamatam si ako tu kazdy pisal aky je ip 4 nepodarok atd atd a ja sa z neho tesim este doteraz skoro kazdy den, taktiez potreboval vtedy apple spravit novu verziu iOS a podobne, treba cakat
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar Hape | pon říj 31, 2011 8:51 pm

samson010: Vzpomínáš jak tady lidi snili o jakési virtuální klavesnici tehdy ještě očekávaného iP5? Jak se dohadovali jaký bude nový iP5? A ona je to 4-ka, se stejným vzhledem a kupou problémů, vždyť je to ostuda Apple. Ten se vždy pyšnil jednoduchostí, spolehlivostí, vyladěností atd.......kde to je ? A co je na mém přirovnání nereálného? Víš, co se dá koupit za 16-20 litrů ?

To Mari schinzon: O to větší je to ostuda !!!!!!
Senior uživatel
Senior uživatel

Mari.Shinzon | pon říj 31, 2011 8:56 pm

Hape: Jestli jsi Ty věřil těm blábolům o laserové klávesnici, tak to je Tvoje mínus:D Upřímně, co jsi čekal od iPhone 4S? Vždyť je to špička mezi smartphony, akorát má stejný vzhled. A pokud je vzhled úspěšný, tak proč ho každý rok měnit. Takže bych to nenazval ostudou. A pokud Ti vadí, že nemáš iPhone 4S a musíš tu kazit všem diskuzi... tak je mi Tě líto. Akorát se navážíš do 4Ska. btw, co je na 4Sce nespolehlivé, nejednoduché nebo dokonce nevyladěné? Panebože, mobil je venku 2-3 týdny, tak jsou nějaké problémy jasné.
Já mám iPhone 4s a jsem nadšen a spokojen. Ano, baterie není nejsilnější, ale jeden den vydrží a ještě jsem nezkoušel odkaz na to, co tu dávali někteří uživatelé. A že se zahřívá? A kde? :) Hraju na něm několik hodin hry, volám, jsem na netu a za boha se mi nezahřeje.. Ale to bude asi mnou, protože iPhone 4S je špatný a narychlo vydaný, viď :)

Uživatelský avatar _Boss_ | pon říj 31, 2011 8:58 pm

Hape prosimte bez se vydychat ven na vzduch, nejak ti to sezeni u pocitace nedela dobre...
Have you tried turning it off and on again?
[ iPhone 2G 16GB @ FW 3.0 ]
[ iPad wifi 16GB @ FW 4.2 ]
[ iPhone 4S 32GB @ FW 7.0.6 ]
Host
Host

Uživatelský avatar Hape | pon říj 31, 2011 9:01 pm

Boss: Já jsem v pohodě, jen reálně popisují co nevidí zaslepenci, kteří hned koupili 4S :-) Řekni jedinou připomínku a argument, kde nemám pravdu a můžeme se bavit !
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar _Boss_ | pon říj 31, 2011 9:07 pm

Vypichl bych jednu vetu v kazdem tvem postu a muzeme tu flamovat do rana. Ale nehodlam se pridavat do plevele v tomhle a okolnich vlaknech. Svuj postreh si napsal, zkusenost ani otazky nemas a vsecko ostatni je v tomto topicu OT. Tak bud te lasky a mlc uz. Pripominas mi tenhle obrazek...
Have you tried turning it off and on again?
[ iPhone 2G 16GB @ FW 3.0 ]
[ iPad wifi 16GB @ FW 4.2 ]
[ iPhone 4S 32GB @ FW 7.0.6 ]
Host
Host

MaxT | pon říj 31, 2011 9:11 pm

Mám pocit, že celá tato diskuse je o lidech hledajících důvody proč 4S nekoupit.
Poté co se mi snad podařilo vyřešit problém s baterií jsem maximálně spokojen a neříkám to jen proto že jej vlastním.
Co se zahřívání a odesílání dat týče, toto se právě dá vypnout v tom hlubším nastavení GPS.
Jinak signál je neporovnatelně lepší, fotky a video také. Telefon je zejména v aplikacích využívajících web mnohem rychlejší. Siri funguje tak, jak jen při současných omezeních a mé chabé angličtině může.
iPhone 6+ 128GB
iPhone 5s 64GB
iPad Air 3G 64GB
MacBook Pro Retina
Thunderbolt display
Host
Host

Bartsin | pon říj 31, 2011 9:13 pm

OT: neni to nic proti Tvym argumentum. Nejsem zaslepenej. 4S nemam. Ale "kupa problemu" je opravdu trosku prehnany. A nejuspesnejsi laucnh v historii jako ostuda? Tomu by se kluci v Cupertinu asi jen zasmali...
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Hape | pon říj 31, 2011 9:37 pm

To_Boss_ and others: Buďte kluci v klidu, jen jsem psal své názory, to se nesmí. Jinak měl jsem iP 3G, 3GS a teď 4-ku, toť vše. Jen vím, že 4S přeskočím velkým obloukem! A tímto se loučím a nechávám zde prostor pro další plodnou diskuzi, jak z baterky vymáčknout co nejvíce :-)
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar amdatlon1 | pon říj 31, 2011 9:47 pm

Murder no kúp si nový iPhone 4S a potom zisti že po 15 minut použivania strašne je horúci, to na i3G nebolo
iPhone 6S Space Gray 64GB iOS9(od 10/2015) Telekom
Macbook Pro Retina L 2013(3/14)
iPad Air silver (12/13)32GB
iPhone 6 silver 16GB iOS8
iPhone 5S silver 16GB iOS7(od 11.13-10/14)
IPHONE 4S 16GB (10/11-10/13)
IPHONE 3G 8GB (6/09-10/11)
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar murder | pon říj 31, 2011 9:48 pm

Opravdu velké OT, odpověď nečekám, oni to stejně modi promáznou
Hape píše:To Murder: Představ si,.že si koupíš LCD televizi, zhruba ve stejné cenové relaci jako iP4S, což není vůbec nereálné. A pak zjistíš, že ta televize má nastavený pouze NTSC, ale už Ti nedáva možnost PAL,SECAM (kdo by taky tyto přežitky dnes chtěl, že?). Představ si, že ta samá televize, ti z ničeho nic uprostřed krimizpráv :-) přestane hrát, protože bude přepínat z "nějakého" do "nějakého" režimu. Představ si, že zjistíš, že se tato LCD po 20 minutách třeba nahřeje tak, že ji bezpečnostní prvky vypnou. Představ si, že najdeš na netu, že musíš 2x TV vypnout, pak do 10-ti vteřin zapnout, otevřít okno, znovu ho zavřít, otočit televizi o 180° a pak vydrží hrát 30 minut. Krom toho už jen nebude možné dát ji moc hlasitě, protože bude drnčet atd,atd. Chtěl by si takovou LCD ?

Můžeš mi napsat do SZ kde píšu a obhajuji nějakou nefunkčnost iPhonu? Nějak to s tou zaslepeností vidím trošku jinak.
O přehřívání nikdo nepotvrdil, že se mu telefon kvůli teplu vypnul, bylo napsáno, že hřeje víc než iP4. Ptám se vadí to něčemu? Odpověď je NEVADÍ (až tady bude někdo s jinou reálnou zkušeností OK, je problém, ale zatím nikde nikdo takový není)
Proč musí podobné krkolomné věci jak ty píšeš podstupovat jen ti co obnovují ze zálohy? Odpověď protože se jim v té záloze něco kope s novým jiným železem, může to být třeba jiná applikace, minulost JB v oné záloze, ne nechci flame, jestli je JB takový nebo makový, prostě opět nikdo to přesně neví co se v té obnově nelíbí novému iP.
Tvé přirovnání o chybějícím PAL, SECAM je také hloupé, myslím že směruje na chybějící vypínání 3G, ale to je hloupost, iP4s má možnost volby všech GSM sítí, jen to rozhodnutí přes kterou síť pojede nechal na sobě, jako i jiných telefonů a ne na uživateli, ale stejně dobře funguje i na síti 2 generace.
Když použiji tvé přirovnání, ukaž mi prosím automobilku, která vyrábí auto s turbem, které může řidič vypnout a představ si, že auto je o mnoho, ale opravdu o mnoho dražší.... Blbost co?
Tvé přirovnání je neskutečně demagogické, ale to poznali již i jiní diskutující.
Tímto prosím nechme hloupých hádek a pišme sem vlastní zkušenosti z používání iPhone 4s, ale prosím ty reálné opravdu "hmatatelné". Sám se rozhoduji o koupení nového 4s, ale tohle vlákno je zatím fakt o ničem, nedalo mi vůbec nic a zatím jsem rozhodnutý pro, ale na slepo bez zkušeností.

EDIT: prosím opět co to je strašně? Je teplejší než 3G? Nejde udržet v ruce? Vypnul se na přehřátí? První případ je vlastnost, druhý případ OK asi vada, třetí případ jasná vada, reklamuj ho. STRAŠNE HORÚCI není sdělení, každý má jinou citlivost na teplé.
Naposledy upravil murder dne pon říj 31, 2011 9:53 pm, celkově upraveno 2
Obrázek
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Uživatelský avatar Sphyn0x | pon říj 31, 2011 9:50 pm

Keď už sa tak veľmi zahrieva, aspoň budem mať v zime postarané o teplo rúk :D
///M
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar Hape | pon říj 31, 2011 9:57 pm

To Murder: Mé názory jsou realistické a to je rozdíl, ať si klidně iP rozhoduje zda použije 2G nebo 3G síť, ale nesmí uživateli padnout na držku a přerušit mu hovor !!! Nesnaž se mi tady obhájit zmetek za skoro 20 klacků !!!. Kdyby to byl Samsung nebo Nokia, rozprášíte ho na cucky. Ale iP 4S to je něco. A věř, že jsem zažil přechod z 3G na 3GS, ale tehdy to bylo o nešem jiném, rychlost neskutečně větší atd . Nedělej ze mě blbce, vidím sám jak si Apple nasral na hlavu. Vidí to všichni ve světě, na všech fórech, jen "Murder" je drsoň a vše mu vyhovuje !
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar tvosi | pon říj 31, 2011 10:00 pm

Hape: zatim se mi teda jeste nestalo, aby mi iP4s prerusil hovor, to o iP4 rict nemuzu..jinak jste dost OT !
Obrázek iPhone 2G 8GB
Obrázek iPhone 7 128GB Jet Black
Obrázek iPad Mini with Retina 32GB Silver
Obrázek Macbook Pro 13" mid-2009
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Barberry.pha | pon říj 31, 2011 10:01 pm

POZNÁMKA MODERÁTORA:

To Hape: prestan uz tady spamovat svymi posty ve kterych akorat pises a obhajujes, asi jenom sam pro sebe, proc sis nekoupil ip4S. Na tvoje posty se akorat nabaluji dalsi OT posty.

I na strankach apple se doporucuje u baterii, pokud jsou nepravidelne nabijene, jedno za mesic nechat iphone vybit pod 20% a nabit na 100% (dokud se na baterce naukaze zasuvka) resilo se to uz nekolikrat.

Pokud mate problem s padajici baterkou, vyzkousejte tady toto, hard reset a pripadne restore a bez obnovy, kazdy ve svych iphonech pouzivate neco jineho a kazdemu z vas ten iphone muze vybijet neco jineho, nekomu vice nekomu mene.

Baterka byla u vsech zarizenich problem, nekomu vydrzi tolik, jinemu tolik, mate ten pristroj dva dny a delate tady zavery? Pokud iphone rano vytahnu s nabijecky, pres den ho pouzivam a vecer mam porad kolik 40% je to na dnesni pomery slusna vydrz.

Jinak jak tady nekdo psal, kdyz prisla ip4 tak se resil signal, zluty displej, problemy s focenim, mam ip4 kupovanou prvni den prodeje v CR a zadne podobne veci jsem nezaznamenal. Vzdy se najde nejaky procento pristroju ktere nejsou 100% a cim vice se jich vyrobi, tim vice pristroju to bude, byt by to bylo 1%.

VAROVÁNÍ MODERÁTORA:

A poprosil bych aby se tady vyjadrovali ti kteri ip4S maji a ti kteri maji treba zajem, vsechny ostatni posty "proc jsem si ho nekoupil" a podobneho razeni budou rovnou mazany!!! A kazdy si muze zalozit svuj topic napr o vydrzi baterie v ip4S
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Hape | pon říj 31, 2011 10:08 pm

To barberry.pha: Kdybych chtěl a byl o kvalitě iP4S hluboce přesvědčen je u mne doma . Ale tak sorry, že jsem zde vnesl ducha nežádoucího, vlastně, když to vezmu kolem a kolem je iP 4S v současné době bezchybný a nejvýkonnější smarthphone. Myslel jsem, že chcete něco řešit, ale pokud si tady chcete foukat bolístky, proč mi 4S vydrží jen půl dne, pak sorry, už nebudu narušovat svými "OT" názory.
Senior uživatel
Senior uživatel

DJDoom | pon říj 31, 2011 10:11 pm

Myslím, že to každý čtenář tohoto threadu ocení, Hape :).

Není moc problém zavzpomínat na vydání 4ky, kdy všichni brečeli, jak je špatná anténa. Psala o tom nejedna seriózní webová stránka, řešilo se to snad i na iDNESu. Ostuda, trapas, Apple už není Apple, psalo se.. Řeklo se leccos. Měsíc po tom už o anténě iPhonu neštěkl ani pes a 4ka byla nejlépe prodávaným telefonem.

Fakt, že Apple vydal "jen" 4Sku bych tady vůbec nevytahoval. Je to blbost lidí samotných. Apple nedal JEDINÝ náznak toho, jak bude 5ka vypadat - jen a pouze zmlsaní lidi si vymysleli projektor, 3D displej, virtuální klávesnici a jíne blbosti. Za to, že vás Apple zklamal můžete jen vy sami - ne Apple.
Když na netu shlédnu preview nové, ještě nevydané Octavie, která má 6 kol, raketomety ve dveřích a kulomet na střeše, mám právo být nasraný, když bude v reálu mít kola 4 a stroj na vraždění to taky nebude? Nemám, protože to byl pouze výmysl šílených fandů.

Nebudu ani zmiňovat, že tady lidi píšou "zkušenosti" po snad 12ti hodinách používání. Co tak vím, tak dnešní Li-ion baterie se po pár nabitích "dostanou do formy" a jejich výdrž se zlepší.

Howgh a no offence, jen mi vadí, že tady Hape nadává, remcá a prudí, přestože 4S nejspíš ani nedržel v ruce :).
Host
Host

Uživatelský avatar Barberry.pha | pon říj 31, 2011 10:12 pm

TO Hape: jedine tvoje reseni za cely den bylo vsechny presvedcovat o tom jak si moc rad ze mas ip4 a kolik si usetril penez, tak bud rad a nech ostatni svemu stesti, vetsina tvych postu nebyla vubec k reseni ...
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi
Moderator fóra
Moderator fóra

MaxT | pon říj 31, 2011 10:20 pm

To Hape: podotýkám, že jsem zde byl první kdo upozornil na nemožnost vypnout 3G a dost mne to štve. Stejně tak jsem byl jeden z prvních kdo si stěžoval na baterii a přisuzoval jsem nízkou výdrž právě tomuto.
Po 3 nabitích a výše popsaných úpravách v nastavení mohu konstatovat toto:

Využití : 2H 51M
Pohotovost: 11H 34M
Baterie: 69 %

iP4 mi padal takřka neustále. 4S používám od noci ze čtvrtka na pátek a zatím nespad.
Co více dotat? Jsou to mé zkušenosti z praxe. Podotýkám, že iP4 mám stále a dnes jsem 4S mohl prodat za plnou cenu kolegovi poněvadž u operátorů jsou údajně pouze 16GB a on chce 64GB. Je li špatný a obhajuji jej jen proto že jsem byl tak hloupý a koupil jej, proč jsem ho neprodal? Asi budu iOvce že?
iPhone 6+ 128GB
iPhone 5s 64GB
iPad Air 3G 64GB
MacBook Pro Retina
Thunderbolt display
Host
Host

Uživatelský avatar Hape | pon říj 31, 2011 10:27 pm

Prosím zrušte tedy všechny posty s problémy iP4s, popřípadě kontaktujte i kolegy ve světe, vždyť vůbec problémy nejsou a já už končím, nehodlám Vám zde toto hořko-sladké téma narušovat. Jen se neopovažtě zde napsat, že na iP 4S něco nefunguje, je to jen nedorozumění :-) Ahoj všem !
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar murder | pon říj 31, 2011 10:36 pm

MaxT dekuji za potvrzeni, me domnenky. Ono to malokdy byva tak horke jak to vypada. Jeste pockam jak je to s teplotou, ale to spis vidim na citlive ruce, nebo chybu jednoho kusu a objednam 64 GB.
Obrázek
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

MaxT | pon říj 31, 2011 10:45 pm

Neni za co. Ted jsem si opet overil u jineho pristroje v rodine ze problem je v systemovem nastaveni GPS ktere se objevilo az v 5 kovem OS. Odesila to data a hlavni je vypnout nastaveni lokace. I kdyz jsou polohovky globalne vyple, toto je na pozadi stale zapnute.
iPhone 6+ 128GB
iPhone 5s 64GB
iPad Air 3G 64GB
MacBook Pro Retina
Thunderbolt display
Host
Host

tribula | pon říj 31, 2011 10:55 pm

Tak mozem zatial predbezne potvrdit ze ten respring asi pomohol...
telefonu aj pri aktivnom pouzivani (whatsapp) ubiehaju % velmi pozvolne.
Toto sa uz naozaj podoba na 4ku.
Uvidime ako to bude rano po plnom nocnom nabiti.

Ono nejde o to ze tu nadavame na to co sme si kupili. Len sa naozaj snazime dat svoje prve postrehy z pouzivania 4s.
4s je super phon, ktory posunul moznosti 4 zasa o kus dalej. Aj ked je pravda ze je to medzigeneracny najmensi krocik.

Som spokojny a neplanujem navrat spat k 4-ke. Uz len dufat, ze novsie verzie IOS vyriesia drobne nedostatky, na ktore tu od vcera poukazujem :)
Host
Host

tribula | pon říj 31, 2011 11:03 pm

MaxT: Ja by som nepovedal ze je hlavny problem v nastaveniach tej skrytej systemovej lokalizacie. Ono to tiez nie vzdy a kazdemu pomaha.
Ja by som problem naozaj vidiel v obnove dat z predosleho telefonu. Tieto problemy boli obdobne pri vydani IOS5.
Host
Host

Jirkus | pon říj 31, 2011 11:13 pm

iPhone 4s - postřehy, zkušenosti, otázky

OT: Hape, i když mám na IP4s podobný pohled jako ty, nemyslím si, že je nutné za každou cenu přesvědčovat druhé o svém názoru.

Svou jistě dobrou vůli jsi už projevil, tak dej druhým možnost, aby se rozhodlli podle svého.

I kdyby dělali nějakou chybu, urputným přesvědčováním je spíš znechutíš a vůbec jim nepomůžeš ... :)
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar hp500 | pon říj 31, 2011 11:16 pm

@Jirkus: súhlasím

@tribula:
Ja som obnovoval zo zálohy a žiaden problém. Akurát som si vypol tie veci v lokalizácií, ale nie len jednu...
viac tuna:

http://gizmodo.com/5854933/how-to-save- ... py-battery

Ale ja nemôžem hovoriť o problémoch s batériou, mne príde porovnateľná s iP4, možno máličko menšia výdrž, ale to pripisujem dvom jadrám.
Host
Host

tribula | pon říj 31, 2011 11:31 pm

hp500: to je to zaujimave na tom ze kazdemu sa to sprava inak.

uz som to tu spominal viackrat... obdobne problemy som mal pri prechode na mojom iphone 4 na ios5. nemali ste to aj vy? toto ale uz asi patri do ineho postu ;)
Host
Host

Uživatelský avatar shimie | pon říj 31, 2011 11:40 pm

Okrem slabsej baterky, som nezaznamenal ani jeden z problemov ktore sa tu popisuju. Po vypnuti tych troch lokalizacii, sa mi klesanie baterky celkom ustalio. Ipone sa trochu zohreje pri nabijani, co je uplne normalne, ziadne prehrievanie, ani vacsie zohrievanie pri pouzivani zariadenia nemam. Vibrovanie takisto bezproblemove, dokonca sa mi zda tichsie ako pri stvorke. Hovor mi nespadol ani jeden, na stvorke sa to stavalo casto, skrz vypadok signalu. Signal na 4sku je paradny. IPhone 4s - internet - youtube je svizny a rychly. Absencia vypnutia 3G mi vobec nevadi. Zatial spokojnost a verim ze dalsi ios update, spravi 4sko este lepsie. Z niektorych prispevkov mam pocit ze, sa tu nasilu hladaju nedostatky. Mozno niekto nevie stravit fakt, ze ma starsi iP a niekto novy a snazi sa tu nove 4sko vsetkym znechutit.

Edit:
Etse som zabudol na spominany problem s vyzvananim a ani tam nevidim, aspon u mna ziadny problem. Reproduktor je trochu hlasnejsi, ale podla mna je tym ze je novy a nie je v nom, ani na mriezke ziadna spina a prach. Z vlastnej skusenosti viem, ze po vycisteni mriezky malou kefkou, alebo stetcom sa hlasitost dost zlepsi. Inak hlasitost mam a vzdy som mal nastavenu na polovicu, a aj to sa mi zda niekedy moc nahlas. Na maxime to plesti tak isto na 4ke, ako na 4sku.
Naposledy upravil shimie dne úte lis 01, 2011 12:09 am, celkově upraveno 2
iPhone X black - 64GB
iPhone 6 - 64GB
iPad Air - 16GB
iMac 27" 3.2GHz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Colpeas | pon říj 31, 2011 11:45 pm

Taky to tak vidím. Hele, nikdy jsem neměl potřebu 3G sítě vypínat, na to že baterka mizí tryskovým tempem jsem si už zvyknul ze svého iP3G, které den přežije jen pokud si během dne někde sosne trochu šťávy, nebo leží celý den ve standby a při nabíjení se zahřívá jako přímotop.

Neříkám, že mi to nevadí, ale zvyknul jsem si. Počkám si pár týdnů a pak (snad) objednám 4S, doufejme už bez závad. A když se bude vybíjet, tak co. Stejnak většinou nosím v batohu MacBook a USB kabel... :)

2012 MacBook Air 13" 1.8GHz | 8GB RAM | 128GB SSD
2010 MacBook Pro 13" 2.4GHz | 8GB RAM | 750GB - odcizen! S/N: W805312VAPT
2006 Mac Pro 8-Core 2,33GHz | 16GB RAM | 256GB SSD + 3TB RAID0 | ATi HD4870 1GB
2005 PowerMac G5 Quad 2,5GHz | 8GB RAM | 1TB RAID0 | Quadro FX4500 512MB
iPhone expert
iPhone expert

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší

Zpět na Novinky o iPhone a dalších Apple produktech