Dostupnosť iPhone 5 na Slovensku

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Pravidla fóra
Vytvárajte len vlákna určené na informovanie o novinkách okolo Apple, iOS a podobne. Všetky ostatné témy, neaktuálne alebo vymyslené informácie či žiadosti o pomoc sem nepatria.

Uživatelský avatar cicolably | pon říj 08, 2012 10:51 am

Re: Dostupnosť iPhone 5 na Slovensku

ja som si to rozmyslel,počkám kým prejde hype a potom si kúpim za hotové
platiť ,napr. oranžovým 40€ mesačne dva roky + 440€ za 16GB tak to je riadne prestrelené keby ho dali za 1€ ako krachujúci Orange UK :D
a ešte tie ich výhovorky a podvody,oni sú ako štátna firma,nikto nič nevie,nepredáva,nepozná,nevidel ale všetko funguje a každý v práci dobre zarába :D
iPad Mini 16GB
iPhone 5 16GB
Starý pes fóra :)

peter838 | pon říj 08, 2012 1:36 pm

Mne 29. septembra skoncil pausal v Orange, hned z roboty o 15:00 som nabehol do predajne a pytal sa na iPhone 5 a bolo mi povedane ze na predajni sa ziadny nenachadza a musim si ho objednat. Tak sme spisali objednavku a teraz len cakam kedy sa mi ozvu. A zatial nic, len cakam. :x :/
Naposledy upravil peter838 dne úte říj 30, 2012 6:49 pm, celkově upraveno 1
Host
Host

Uživatelský avatar Zemlicka | pon říj 08, 2012 1:53 pm

Peto to sa nacakas...ja mam objednavku spisanu uz od 28.9 od rana :-)
Vela x som tam volal pytal co a ako.Odpoved bola vzdy nemame..nevieme..atd.To su mi ale sluzby :) nevedia ani cca kedy im apple doda nieco.Ako moze taka velka spolocnost nevediet takuto informaciu? to spolu nekomunikuju s dodavatelom? na toto mi kazdy odmietol odpovedat.

Osobne mam Orangeu plne zuby ale som viazany este mesiac.
Za odstupenie od zmluvy aj mesiac pred skoncenim je poplatok 400e.
iPhone 5S
iPad Air
Hackintosh Mavericks (docasne)
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Uživatelský avatar speedman | pon říj 08, 2012 2:17 pm

Tak to sa divím, 28.9. mi po telefonickom rozhovore potvrdili možnosť objednania na predajni a keď som tam prišiel a vystál hodinovú frontu tak si odomňa vypýtali číslo a povedali, že keď sa bude dať objednávať - tak sa mi ozvú. Volajú mi samozrejme dodnes. 1.10. som to teda objednal na inej predajni.
Nevidím a preto nereagujem: smrdaky, leonko.
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Jump3r-ko | pon říj 08, 2012 3:57 pm

Ja som včera objednával z Orange e-shopu iPhone 5 Black 16GB + 3G Paušál 250 a dnes som volal chlapíkovi na infolinku a že nie je známe kedy im dôjde ďalšia zásielka.A keď to nevedia tak to zrejme znamená, že tak skoro to byť nemusí.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar rony | pon říj 08, 2012 4:19 pm

Zemlicka píše:Osobne mam Orangeu plne zuby ale som viazany este mesiac.
Za odstupenie od zmluvy aj mesiac pred skoncenim je poplatok 400e.

Neber to ako urazku, ale preco ako ovce chodi tolko ludi do zavazkov?

Kolkokrat sledujem ludi ako su celi nervozni, konci mi zavazok, musim ist podpisat novy. Ako keby koncom zavazku koncili sluzby. Dokonca si planuju presne na den aky mobil si zoberu a podobne veci a nesmu meskat. Ved ked uz, zavazok skonci, nic sa nedeje. Pockam a ked uz sa tak trham o dalsi, tak mozem KEDYKOVLEK. No stale neviem, co je dobre na tom mat povinny "odber" sluzby na niekolko rokov.

Ja som obrovsky penil ked som zistil, ze Fibernet mi nedokazu dat BEZ upisu na 2 roky. Dokonca ani netusili, ze ci nieco take bez neho vobec je mozne. Pritom s uvodnymi 2 rokmi kedy mi darovali hardwarovy bordel som bol zmiereny.

Zavazok je vyhodny len pre operatorov :)

K veci: vyzera to tak, ze najlepsie je nerobit zo seba blbcov, kaslat na Orange a Apple, nechat to tak mesiac, dva a potom uz kupite i5ku hocikedy hocikde.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar Zemlicka | pon říj 08, 2012 4:51 pm

a ty vies v akej som situacii a preco cinim tak ako cinim? ked nie tak psst.a mas veru pravdu najvyhodnejsie je to pre operatora a vzdy bude.A neberiem si povinne a nervozny som len z toho ze nemaju teraz mt :)

Znáš http://spravodaj.madaj.net/ ?
iPhone 5S
iPad Air
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Uživatelský avatar rony | pon říj 08, 2012 5:03 pm

kym si chces kupit i5, tak urcite nie v zlej :-) ale o to nejde, mna zaujima to premyslanie, ze idem do zavazku. Pritom v drvivej vacsine to znamena, ze si ludia beru desiatky eur mesacne ako poplatky. Netvrdim, ze jedina cesta je platit malo, volat malo, no casto vidim ludi, ktori maju zjavne mensie prijmy ako ja a s lahkostou platia take prachy mesacne za telefon... :-) ja si radsej zaplatim plnu sumu za mobil KED HO NAOZAJ CHCEM :")
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar CiLA | pon říj 08, 2012 5:10 pm

vsetko ma svoje + aj -. Trh s mobilnymi ale aj pevnymi linkami je biznis. Pisalo sa neviem ako to nakoniec dopadlo (EU), ze sa uz nebudu moc robit zavazky na 2 roky. Ako vidim aj v Orange asi s toho ubudlo... Je to svojim sposobom "nepekne" nabalovanie sa. Ale co uz ked bez mobilenho telefonu si uz dnes nepomozeme? Moj priklad: sluzby co som platil pred 2 rokmi za 28.53€ budem dnes za to iste platit 16.99€ a aj tak na mne zarobia :-)
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar rony | pon říj 08, 2012 5:35 pm

jak bez mobilu? ved mobily nepredavaju len cez zavazky. Dufam, ze to len srandujes :-) To sa predsa prave snazim povedat, brat zavazky VYHRADNE kvoli mobilom je podla mna najhorsi mozny dovod.

Akceptujem zavazky vtedy, ked mi svoje sluzby ponuknu nizsie ako bez nich, to si clovek lahko spocita. No dnes to robievate (teda ludia, ktori kupuju mobily dotovane cez zavazok), ze naberiete mesacne pausaly, ktore stoja desiatky eur len aby ten telefon stal cojaviem polovicu plnej ceny.

No je to vsetko ok, je to vzdy rozhodnutie ludi, no nemam rad ak clovek berie zavazky jeden za druhym a v kuse NADAVA na operatora :-) a vyhraza sa odchodom a prve co spravy hned ako moze, uteka podpisat dalsi zavazok :)

Tomuto nerozumiem. Tie dve usetrene stovky nestoja za to a argument, ze by som AJ TAK tie peniaze platil... predstav si ten pocit aky mam ja. Dnes ma naozaj naseru, zajtra uz u nich nie som.

ps: ak sa Orange neposnazi aspon do vianoc mat sklady i5iek, tak urobi zle :))) ale viac sa bojim toho, ze nezostane inak a i5ky budu mat len autorizovani predajci Apple a bohuzial ti si doteraz vzdy k nim pricapli taku sumu, ze sa snad pretekaju s cenami sedeho dovozu do Ruska alebo co.
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

peter838 | pon říj 08, 2012 5:42 pm

No ja som tiez dnes volal na 905 ze ci nieco nevedia, a ako tu uz bolo pisane ze oni o nicom nevedia a netusia kedy im pride dodavka.... a aj na orange stranke je pri iPhone 5 ze: coskoro v predaji... no uvodime ako sa to bude dalej vyvijat.
Host
Host

Uživatelský avatar Sphyn0x | pon říj 08, 2012 6:40 pm

Nejaká informácia pomimo: Kamarátov otec bral do firmy 7 kusov iPhone 5 16GB - čierne.
Keď si takto skoro každá firma zoberie, nečudo, že ju potom nemajú na pultoch.
Naposledy upravil Sphyn0x dne pon říj 08, 2012 9:19 pm, celkově upraveno 1
///M
iPhone expert
iPhone expert

kiruj | pon říj 08, 2012 7:37 pm

To je to o com som hovoril. Prednostne idu firmy. Ked si niekto vezme 7 iphonov na firmu, urcite to nebude zivnostnik z hornej dolnej, ale firma, ktora robi operatorovi vacsi obrat ako bezny uzivatel za celu dobu svojej existencie. Takze ja to chapem, no tiez ma to hneva. Ja mam objednany hotovostny iphone a bolo mi povedane, ze so stastim ku koncu oktobra mi pride.
(taktiez je to ale brane na firmu, cize nieje jasne ci sa ujde aj na predajne k pausalom).

Ja skor prikladam chybu apple, ze nedokaze vyexpedovat vacsie mnozstvo telefonov. Mozno necakali taky zaujem a teraz nestihaju.
PS: mna by este zaujimalo odkial je ten telefon z orange, co tu niekto pisal. S tym zarucnym listom. Pretoze neexistuje, ze by ho niekto z orangeu kupil skor a predaval.
Jedine niekto z firmy. Cize ziadne podvody.
Apple IPhone 3G 16GB White, 4.1 JB R.I.P.
Apple iPhone 4S 16GB Black 6.0.1 R.I.P.
Apple iPhone 5 16GB Black 8.1 R.I.P.
Apple iPhone 6 16GB Gold R.I.P.
Apple iPhone 6 PLUS 16GB Gold

iPad 4 16GB R.I.P.
iPad Air 2 64GB
Macbook Pro 13" mid 2010
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

daimos | úte říj 09, 2012 9:30 am

v Kosiciach je to beznadejne? nemam ani skusat? este k tomu chcem biely
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Uživatelský avatar shimie | úte říj 09, 2012 9:43 am

Na celom Slovensku je to momentalne beznadejne, staci si precitat starsie prispevky.
iPhone X black - 64GB
iPhone 6 - 64GB
iPad Air - 16GB
iMac 27" 3.2GHz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar speedman | úte říj 09, 2012 1:23 pm

Na stránke orange sú všetky iPhony dlhodobo nedostupné :crazy:
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

AndyS | úte říj 09, 2012 3:07 pm

Prosím Vás nepíšte tu sprostosti o beznadejnosti dostupnosti iPhone 5 na Slovensku....dnes mi volala moja manažérka o Orangeu a zajtra si môžem u nej vyzdvihnúť iPhone 5 32GB Black verziu. Tak aká nedostupnosť?! To je normálne že najskôr to dajú VIP zákazníkom a až potom ostatným. Tak to chodí už odjakživa a asi sa to ani nezmení. Skrátka tí čo platia viac majú ho o trochu skôr. A hlavne to zmrvil Apple keď nedodal toľko prístrojov čo mali objednané zákazníci, ale táto pesnička sa opakuje s každým novým modelom. Podľa mňa je to aj Apple marketing kde nechajú ľudí aby sa nevedeli dočkať nového modelu a preto to nepúšťajú naraz.
Host
Host

Jump3r-ko | úte říj 09, 2012 4:13 pm

Tak dnes som bol v Orange-i kvôli chybe so SIMkou a mimo toho som sa opýtal kedy bude dostupný iP 5. Pani za pultom mi povedala že už sú na centrálnom sklade v Banskej Bystrici. Takže ja si myslím (vzhľadom na môj posledný príspevok kde som volal na infolinku) že tí pracovníci v tom majú väčší miš-maš ako my.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

muflon | úte říj 09, 2012 4:47 pm

V eshope uz orange zrušil možnosť objednať si iphony je tam len formulár, ktorý vás upozorní v prípade naskladnenia.

peter838 | úte říj 09, 2012 5:18 pm

Ze by sa to uz blizilo??? Ak by bolo tak ako vravi Jump3r-ko, ze su v sklade v BB, tak to do ZH nebude tak daleko a mohol by som sa dockat coskoro. A ak by bolo aj podla AndyS-ho tak som aj ja som VIP zakaznik, tak by som sa mohol coskoro dockat....
No ale kedze mne sa zatial neozvali tak, mi neostave nic ine len cakat a dufat :-D
Host
Host

Uživatelský avatar 2L8 | úte říj 09, 2012 8:09 pm

AndyS píše:Prosím Vás nepíšte tu sprostosti o beznadejnosti dostupnosti iPhone 5 na Slovensku....dnes mi volala moja manažérka o Orangeu a zajtra si môžem u nej vyzdvihnúť iPhone 5 32GB Black verziu. Tak aká nedostupnosť?! To je normálne že najskôr to dajú VIP zákazníkom a až potom ostatným. Tak to chodí už odjakživa a asi sa to ani nezmení. Skrátka tí čo platia viac majú ho o trochu skôr. A hlavne to zmrvil Apple keď nedodal toľko prístrojov čo mali objednané zákazníci, ale táto pesnička sa opakuje s každým novým modelom. Podľa mňa je to aj Apple marketing kde nechajú ľudí aby sa nevedeli dočkať nového modelu a preto to nepúšťajú naraz.

Tu je ta nespravedlnost, ze iba "vyvoleni" mozu dostat IP5 a bezni smrtelnici nic. Dnes som sa bavil s jednym s O2 a vravel, ze by mali naskladnit uz coskoro, mozno aj na druhy tyzden nove IP5. Zato to este nemaju pretoze ma z prvych zdrojov, ze japoncov stopli vo vyrobe, pretoze ich robili poskriabane ci co, az terau ich pomaly pustaju ... Ak na predajni pri kupe zistia, ze je poskriabany, tak vam ho ani nedaju :) Ked je cisto pred vami otvorena krabica a je nieco zle, tak mu len zamavate ... :)
iPhone 3G, iPhone 5, iPhone 7 iOS 13 bez JB, AirPods
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar rony | úte říj 09, 2012 8:12 pm

ak mate pocit, ze je to nespravodlive, nechodte sa im podlizovat :-) kaslite na to, nepotrebujete to mat prvi a skor.
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Jump3r-ko | úte říj 09, 2012 8:24 pm

Zaujímave je, že ešte poobede bolo pri iP 5 16GB Black v Orange status: "dlhodobo nedostupný" a teraz je "čoskoro v predaji"
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar cicolably | úte říj 09, 2012 8:31 pm

maš asi iný orange :D
iPad Mini 16GB
iPhone 5 16GB

palinhoo | úte říj 09, 2012 9:05 pm

28L moze byt nakolko ked som v telekome 28.9 bral iphone tak bola krabicka uz bez tej folie, cize otvorena ale na iphone folie este boli.
Host
Host

Uživatelský avatar shimie | čtv říj 11, 2012 8:05 am

Slováci iPhone doma nekúpia
zdroj:
http://hnonline.sk/ekonomika/c1-5786352 ... ma-nekupia
Snad to nebude pravda.
iPhone X black - 64GB
iPhone 6 - 64GB
iPad Air - 16GB
iMac 27" 3.2GHz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar avixe | čtv říj 11, 2012 9:12 am

ti co maju 4s by som sa do 5tky vobec nehrabal.. 5tka sa neda normalne drzat, je to pic*vina, take mam nervy nan ze az, musim ho nosit v tom hnusnom obale lebo bez neho sa s tym neda robit, sa smyka, pada, no strasne... ani to nevypada ako iphone uz, ten pocit ze vytiahnes z vrecka luxusny fon sa stratil, uplne plastovy look... keby som si mal teraz vybrat tak jednoznacne 4s black
"audietur et altera pars"
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

AndyS | čtv říj 11, 2012 9:47 am

Dnes donesené a rozbalené priamo pred manažérkou Orangeu ... viď ho znovu zabalené a poslané späť kôli škrabancom !!! :o

Kuknite foto:

ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek

A čaká sa zase nanovo... nevadí hlavne že som si to ošahal a môžem povedať, že je to lepšie ako moja stará 4S-ka.
Keď budem mať nový kus potom to tu hodím.
8)

PS:" Asi tak pre hodinou mi volala s Orangeu že telefón bude vymenený maximálne do týždňa tak som zvedavý?!..."
Naposledy upravil AndyS dne čtv říj 11, 2012 3:26 pm, celkově upraveno 1
Host
Host

Uživatelský avatar Barberry.pha | čtv říj 11, 2012 11:12 am

To Avixe: nezlob se ale budes tady jeste dlouho "brecet" jak je iphone 5 spatny? Tebe snad nekdo nuti ho pouzivat? Tak ho prodej, a kup si iphone 4S a vsichni budeme spokojeni. Uz se nedalo na to nereagovat, jeste podobny post a budevtim rovnou smazan.
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar avixe | čtv říj 11, 2012 11:18 am

mas pravdu, prepacte ze stale brecim, je to super telefon, uz nan nepoviem kriveho slova
"audietur et altera pars"
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar rony | čtv říj 11, 2012 11:28 am

mozes ale nie stale dokola o tom istom :)
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Mato1985 | pát říj 12, 2012 6:25 am

Tak po vcerajsej komunikacii s Orange, prestavam dufat, ze moj objednany i5 32gb bude dostupny tento rok. Nikto nevie, kedy bude a vraj mi ostava len cakat.
Host
Host

Uživatelský avatar amdatlon1 | pát říj 12, 2012 10:53 am

Máte niekto informácie o Telekome, aky je tam stav iPhone 5?
iPhone 6S Space Gray 64GB iOS9(od 10/2015) Telekom
Macbook Pro Retina L 2013(3/14)
iPad Air silver (12/13)32GB
iPhone 6 silver 16GB iOS8
iPhone 5S silver 16GB iOS7(od 11.13-10/14)
IPHONE 4S 16GB (10/11-10/13)
IPHONE 3G 8GB (6/09-10/11)
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar speedman | pát říj 12, 2012 11:09 am

Telekom dostal na začiatku týždňa cca 500 kusov a do obehu dali dnes ráno cca 40.
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

ferickos | pát říj 12, 2012 1:56 pm

volal som pisal som do Telekomu aj mi volali pred par minutami a nic nemaju nic nevedia mam sa informovat dalsi piatok

mapako | pát říj 12, 2012 7:56 pm

Tak dnes mi konecne prisiel z Orange email: zmena stavu objednávky na ODOSLANE! Cize odovzdane kurierovi mal som objednany Iphone 5 32Gb White, objednávku som mal od 28.9. 2012 a dnes sa konecne pohli lady takze asi dostali nejake kusy. Tesim sa na pondelok :)

Jump3r-ko | sob říj 13, 2012 6:46 am

Tak to máš celkom štastie ja som objednával 5.10 a žiaden e-mail. Si si ho zobral k nejakému paušálu?
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Zemlicka | sob říj 13, 2012 9:06 am

No mapako aj ja mam objednavku z 28.9 rano som objednaval hned ako to tam naskocilo na stranke a nic. Ip5 16gb black...:(
iPhone 5S
iPad Air
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

ljub | sob říj 13, 2012 2:10 pm

Nikde nič. Včera som volal do Brna - T-mobile a ževraj majú nejaké kusy, tak som sa potešil, ale našťastie som si tam dnes ráno ešte zavolal a povedali, že nič nemajú, Bratislava ani nehovorím. Čím viac čakám tým viac mám chuť kúpiť si S3 a to som zaujatý Iphňák :D Dám tomu ešte týždeň. Podľa mňa som dosť trpezlivý. Mali by si uvedomiť tam hore, že aj my na slovensku sme zákazníci ako hociktorý nemec. Ach jaj :D

Uživatelský avatar Pr3dator | sob říj 13, 2012 6:04 pm

A myslíš, že v Nemecku je ich dosť?
[Návod] Ako zisťovať aktuálne info o JB
-MacBook Air 13" 2014 - OSX Mavericks
Senior uživatel
Senior uživatel

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší

Zpět na Novinky o iPhone a dalších Apple produktech