Odskusany OS 4.0, skusenosti, otazky, postrehy

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Pravidla fóra
Vytvárajte len vlákna určené na informovanie o novinkách okolo Apple, iOS a podobne. Všetky ostatné témy, neaktuálne alebo vymyslené informácie či žiadosti o pomoc sem nepatria.

Uživatelský avatar ygy | úte dub 13, 2010 4:54 pm

Re: Odskusany OS 4.0, skusenosti, otazky, postrehy

milan ale ide :) teraz je momentálne problém v bete kde mi nechce ísť ani v 3gs :)
Starý pes fóra :)

Paly | úte dub 13, 2010 4:59 pm

Pozadie sa da zmenit len cez Nastavenie - Pozadia cez Fotky to neide
iPhone XS white iOS 13.x,
 iPhone #1 3.1.3
Orange

MacBook Pro retina 2,5 GHz; 8GB RAM
Čítajte pravidlá fóra!

PaDoX | úte dub 13, 2010 4:59 pm

Akoto, že to iným na 3GS ide? Na 3G to zatiaľ nejde na 100%, to viem, lebo mi to nejde. Ale po prvom restore kde si pýtalo prvýkrát PIN pred aktiváciou, viem, že som tam to pozadie s bublinami mal. Po zadaní PIN a aktivácií to proste zmyzlo. Ani vo wallpaperoch nemám tie wallpaperi nové.

Obrázek
Naposledy upravil PaDoX dne úte dub 13, 2010 5:01 pm, celkově upraveno 1

Uživatelský avatar ygy | úte dub 13, 2010 5:01 pm

Paly píše:Pozadie sa da zmenit len cez Nastavenie - Pozadia cez Fotky to neide

WoW dík :D som si hovoril že nejaký bug :P
ale na keynote to myslím predstavovali priamo vo fotkách nie ?

Uživatelský avatar Golf | úte dub 13, 2010 5:06 pm

Zajímavě rozporuplný zkušenosti, až na pár detailů u mě funguje, i změna pozadí. Je to jako ve vláknu o Opeře, taky tam někdo zmiňuje prapodivný zobrazení, u mě bez problému... Čím to?
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

Uživatelský avatar lukas26 | úte dub 13, 2010 5:15 pm

Golf: u 3GS v fw3 jde taky nastavit trojité stisknutí Home Button...
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Golf | úte dub 13, 2010 5:33 pm

Dík. No právě to teď nemám kde porovnat...
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

xslide | úte dub 13, 2010 5:39 pm

PaDoX píše:No ale ty máš 3GS

Obrázek

Já tam mám teda jen možnost nastavit co se bude vyhledávat.
Obrázek MacBook Pro 13" 2018, Touch bar
Obrázek iPhone XS Max, black, iOS 12
Obrázek Apple Watch 4, black, 44mm
Moderator fóra
Moderator fóra

fmoravec | úte dub 13, 2010 7:34 pm

Zatim mi nejde upravit kontakt ci zmeni cas zapnuti bezpecnostiho hesla z 1 minuty na 4 hodiny jinak slape ok. Jen jsem nepochopil na co je multitasking, spise mi otravuje zivot jinak kategorie super, jen by to chelo menit ikony.

pe.kova | úte dub 13, 2010 8:17 pm

Multitasking, ti bude v budoucnu(až vyjde 4.0 oficiálně) sloužit k tomu, že můžeš z jakékoliv aplikace kdykoliv odejít a když se pak vrátíš tak se objevíš na stejném místě kde jsi skončil :-)
Pokud něco potřebujete, zkuste nejdříve použít funkci hledat 8).
iPhone 4 4ever (NOW Available)

Uživatelský avatar caesar | úte dub 13, 2010 8:26 pm

a co kdyz to tak nechci? Treba chci, aby po kazdem zapnuti iCalu se ten ukazal na aktualnim dni - hodine, a ne na naposledy prohlizenem datu. Neni to domyslene.
Senior uživatel
Senior uživatel

xslide | úte dub 13, 2010 8:27 pm

No mě teda applovskej multitasking pěkně štve. Není to prostě multitasking, ale jen nějaká jeho napodobenina :-( navíc mi na pozadí běží te'd asi 30 aplikací. Nevím, proč se neukládají aplikace jen které chci. Takhle je to na nic.
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar dodulo | úte dub 13, 2010 8:30 pm

presne tak! ja som tiez hovoril, ze potom uzivatel bude mat v tom zmätok, ja by som bol za to, ze ked uzivatel aplikaciu opusta a vypne ju 2x HOME tak zostane "bezat" v multitaskingu ostatne by sa zavreli normalne
iPhone 6S gold 64GB iOS 9.3.5 - no jailbreak
iPhone 4S white 16GB iOS 7.1.2 - no jailbreak

Uživatelský avatar Marek | úte dub 13, 2010 8:54 pm

Ja na mieste apple by som spravil multitasking na zaklade backgroundera (ten nechava aplikacie, ktore si uživatel vybere spustene) a v kombinacii niečo ako je v SBSettings, že možeš vypinať bežiace app, alebo ešte jedna app namiesto SBSetting na ktoru si nemožem spomenuž ako sa vola, bolo to prepinanie medzi zapnutimy app niečo ako ked prepinate v safari otvorene listy, čiže aj otvorene app možete vypnuť. Ak by to bolo takto, tak klobúk dole, a jailbreak by som už asi nerobil vobec (aj ked momentalne si už zvykam bez JB)
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5
Moderator fóra
Moderator fóra

xslide | úte dub 13, 2010 8:59 pm

JB by byl dobrý, kdyby nezůstávali na pozadí všechny app. prostě si chci nechat na pozadí jen něco.
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Marek | úte dub 13, 2010 9:03 pm

FW 4.0 nemám, takže to nemožem vyskušať, ale čo viem, tak bohužial ostavaju všetky app. Ale možno si to apple uvedomí, a prida napr. do nastaveni neaku tu vsuvku s multitaskingem a nastaveniami, ktore app budu, a ktore nebudu ukončene. Ak by sa tam toto objavilo, tak vtedy by som ja povedal, že maju asi najlepši multitasking na svete (myslim ze Jobs to tak hovoril nie?) :roll:
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5
Moderator fóra
Moderator fóra

fmoravec | úte dub 13, 2010 9:20 pm

No proste jsem tak trochu zklaman, vymenil jsem 3G za 3GS a diky jednomu clenu z frora jsem odzkousel OS4, kdybych vedel jak to bude slapat tak popravde neudelam ani tu vymenu a ani bych se netesil na OS4.
Apple stale okomentovaval plnohodnotny multitasking tim ze to papa baterku, ale tato napodobenina + push notifikace bych rekl ze tu baterku papa solidne taky, tak ze kdyby udelal rovnou klasickej multitasking tak jsme na tom lepe.
JJ proste Apple vi jak vytahnout z lidi penize. To je jako s notebookama, clovek si koupi drahej notebook kterej vybavou je nic moc za ty prachy a nejlevnejsi orig klavesnice je 1700kc a kdyz chci se prepnout na monitor musim si koupit redukci na DVI za 1063kč no klobouk dolu pred nimi. Ale je pravdou ze bych Mac OS ani iphone nevymel za nic jineho.

Uživatelský avatar vbruno | úte dub 13, 2010 9:22 pm

To je přeci blbost, že Backgrounder je lepší. Možná v jednom z mála ohledů lepší je, je to plnohodnotný multitasking. Ale co se týká správy procesů, spotřeby baterie a performance, myslim, že Apple řešení je geniální.

EDIT:
fmoravec: nechceš se trochu rozepsat o tom co tě tak zklamalo? Podlě mě těžko můžeš posuzovat multitasking od Applu když ještě nejsou k mání aplikace které ho podporují. Jediné co jsi zatím viděl je tzv "Fast Apps switching". Ale povídej.

A ještě si neodpustím poznámku: jak Apple tím že dal do OS4.0 multitasking vytáhl z lidí peníze? :-)
Naposledy upravil vbruno dne úte dub 13, 2010 9:25 pm, celkově upraveno 3
::: iPhone 5S 16GB Space Grey :: iPad 2 32GB 3G :: MacBook Pro 13'' 2011 :: Apple TV 3 :::
iPhone expert
iPhone expert

Juramac | úte dub 13, 2010 9:23 pm

No vidis, nemenil by jsi a pritom brblas.... :wink: takze asi velmi dobre vis, proc by jsi nemenil....

Uživatelský avatar Golf | úte dub 13, 2010 9:27 pm

Systém si sám hlídá paměť, v případě potřeby sám ukončuje aplikace, které jsou "nejstarší", tedy od "konce". A uživatel má sám možnost si zvolit, které ukončí sám. Jak to bude opravdu fungovat ukáže praxe a čas, takže bych momentálně nestřečkoval a nešířil paniku... To je i jeden z důvodů, proč nemá multitasking být funkční na 3G, menší paměť...
Background je v tomto směru geniálně jednoduchý, ale Apple si vybral jinou cestu...
Naposledy upravil Golf dne úte dub 13, 2010 9:32 pm, celkově upraveno 2

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

Uživatelský avatar dodulo | úte dub 13, 2010 9:29 pm

mozno jailbreak nejakym sposobom dokaze to, ze si sami budeme urcovat, ze ktore aplikacie budeme chciet na pozadi a ktore nie, pre mna by to bolo idealne 2 x HOME ( app by zostala na pozadi, resp. v multitaskingu ) a klasicky 1 x HOME by sa aplikacia uplne vypla
iPhone 6S gold 64GB iOS 9.3.5 - no jailbreak
iPhone 4S white 16GB iOS 7.1.2 - no jailbreak

fmoravec | úte dub 13, 2010 9:42 pm

vbruno: Tim že vydal OS4 vytahne z lidi penize tim ze OS4 neni plne podporovana pri Iphony 3G se vsemi funkcemi napriklad. Dale tim ze ac uz nekdo bude chtit novy fimware tusim do Ipod musi zaplatit, sic malou castku tak i tak.

Apple mam rad, ale stve me urcitejma vecma napriklad: Jdi cestou uz Iphona 2G je tomu jiz 3 roky a ten telefon porad neumi to co klasicke HTC s WM ci Android, kterej je pomerne mladej. Vydaj novy OS udelaj kolem toho bum, ale ten novej OS v podstate prida telefonu to co uz by mel umet a jeste to predelaj k obrazu svemu aniz by doladili funkcnost typu PUSH Notifikace osobne si mysli ze je to uplne k nicemu to same multitsking - pokud bude fungovat jen jako PAUZA aplikace tak je to opet k nicemu. Proc nejde telefon pouzivat jako flaska? Proc jiz davno neni mozny moding typu zmena ikony, obrazek na pozadi, barva doku atd. Dnes je to v podstate standart vsech telefonu. Funkcnost jako modem na to se cekalo jak na zazrak a ja jako uzivtel O2 mam stejne smulu.

Aplikace MAIL ve Snow leopard je kompatibilni s exchangem 2007 ale uz nikoliv s 2003 atd. Veci je spusty co bych nasel jedine plus co davam Applu a proc od nej neopustim je spolehlivost, jejich systemy jsou friendly a design. Ale doladovani ruznech chyb je strasne a ocekavani ze by to mohlo fungovat a nakonec to sice funguje ale po "applovsku" to je praste nekdy na zabiti.:-)

Uživatelský avatar Marek | úte dub 13, 2010 9:45 pm

Chcem k tomu len povedat, ze sam som to neodskusal, takze neviem uplne ake to je, len co som vycital napr. tu na foru. A popravde, ak by bol JB na 3Gs a FW 3.1.3, tak aj po lete neviem ci by som siel do FW 4.0. No uvidim este ked to vyjde, potom mozem povedat co a ako. Teras nie
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5
Moderator fóra
Moderator fóra

fmoravec | úte dub 13, 2010 9:46 pm

Spousta lidi tu mluvi o JB a pomoci jeho si system doladim, ale ja nechci JB nemam s nim dobre zkusenosti, jak zacne uzivatel co ma JB s modingem telefonu typu winterboard a ruzne themes tak se telefon spomali docela rapidne, jak tam zacne cpat sbssetings a insomnii atd tak je telefon pomalej, rychle sy vybiji, obcas zamrzne a dokonce u nejake aplikace mi mizel signal tak ze ne diky, je mozne ze jsem s tim mel problemy jenom ja, ale JB jsem provadel asi 100x a vzdy jsem narazil na nejakou tuto chybovou vlastnost to i ta beta chodi lepe nez normalni OS s JB.

Uživatelský avatar Marek | úte dub 13, 2010 9:52 pm

Ja mam tento uz druhy iPhone, ale ja zas s JB mam skusenosti: Na 2G som ho musel mat, a teras na 3Gs zo zaciatku som mal JB, no mal som tam vela veci, skusal som vela veci na iPhone az zacal cely iPhone blbnut a musel som restore na FW 3.1.3 a teras JB nejde... No po druhej stranke mi to nechyba, uz som si zvykol. Kradnute aplikacie nechcem, a JB bysom bral asi len kvoli winterboard a napr. este SBSettings a tak. A s OS 4.0, ak by som ho mal, tak ten multitasking by sa hodil, no kusok keby ho este prepracuju
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar vbruno | úte dub 13, 2010 9:55 pm

fmoravec: Jojo, tve argumenty celkem dávají smysl a máš pravdu. Já si jen nemyslím, že to co jsi vyjmenoval je způsob Applu jak nám dokazovat svou nadřeznost:-) Ve spoustě věcí jde také o to, že chtějí uživateli garantovat určitý výkon a určitou kvalitu služeb (tím mám namysli třeba neúplný multitasking). Samozřejmě toto neplatí např. pro tethering. Ale co od multitaskingu chceš jiného než že se ti aplikace otevře tam kde jsi ji zavřel nebo že uslyšíš zvuk který aplikace pouští jako kdyby běžela? Multitasking nemusí být o tom že aplikace běží, ale o tom že uživatel získává stejné informace jako kdyby běžela.

Nic nemůže být dokonalé a já jsem se dostal prostě do fáze kdy beru iPhone jako jediný pro mě použitelný telefon, který se skvěle ovládá a má nějaké mouchy. Veškeré věci co do něj Apple přidá, byť jsou již dávno běžné jinde, beru jako vylepšení do mého dokonalého telefonu :-) Chápu tvé rozhořčení, ale takový prostě Apple je. Každopádně ať je jaký chce, dělá výrobky precizní a použitelné, co nejpřívětivější pro uživatele.
::: iPhone 5S 16GB Space Grey :: iPad 2 32GB 3G :: MacBook Pro 13'' 2011 :: Apple TV 3 :::
iPhone expert
iPhone expert

xslide | úte dub 13, 2010 9:55 pm

Na OS 4.0 mě taky JB nechybí. Jediný, co by mohlo být, tak funkční tethering. Musel jsem kvůli jeho absenci pořídit USB modem a další net za 150,- měsíčně :-)
Moderator fóra
Moderator fóra

fmoravec | úte dub 13, 2010 10:03 pm

vbruno: Co ych od multitaskingu chtel tak asi takhle: Chtel bych na iphonu si ridit sam ktera aplikace bude bezet na pozadi a ktera ne, vypnot aplikaci z MT je ted docela zdlouhave, chtel bych do IP stahovat hudbu ci video napozadi aniz by e mi prerusilo stahovani, kdyz mam vzdalenou plochu tak a zadam na na nejaky ukol chci videt po prepnuti jeji prubech ne pauzle misto a pak refresh. Chci si zapnout IM+ a chatovat kdyz mi nekdo napise tak mi pipne telefon zobrazi se mi zprava a ja si na ni prepnu a odpovim, nechci cekat na refresh a znovuzalogovani s tim spojene chci aby se aplikace hlasila jako zapla tim ze bzi na pozadi a ne pomoci push a pauzle aplikace.
Tak nejak bych si predstavoval funkcnost multitaskingu, myslim ze toho moc nehci:-)

Uživatelský avatar vbruno | úte dub 13, 2010 10:12 pm

S tim stahováním se domnívám, že to půjde, to je API na dokončení úkonu, ne? Jasně že to co píšeš je pravda, tak by měl multitasking fungovat, jde o to za jak dlouho by se ti při tom zruinovala baterka. IM je spekulativní, pro mě Push + "Fask App switch" stačí. I nyní mi push vyhovuje akorát mě nebaví jak pak aplikace dlouho nabíhá a připojuje se, to teď odpadne.
iPhone expert
iPhone expert

fmoravec | úte dub 13, 2010 10:27 pm

vbruno: Baterka, to je stejne na IP jeden velkej problem nabijim kazdy den vecer a sem tam i obcas presden a to mam vyplou WIFI, BT a PUSH, tak ze jestli to muze byt jeste horsi to nevim:-) Ale dve pozitiva na OS4 vidim a to kategorie a rychlost.
Asi moc volam a mailuju cico.

Uživatelský avatar lukas26 | úte dub 13, 2010 10:42 pm

fmoravec: řekl bych, že to co od těch aplikací očekáváš umět budou, až budou přizpůsobené pro OS 4.0, teď jsou pro fw 3 a tak zůstávají "jen zamrzlé" a je potřeba Refresh...tak jako třeba starý Skype, který se musí znovu přihlásit, ale ten nový, který prezentovali na OS 4.0 už zůstával trvale přihlášen (a tak i při tom, když byl zhozen a nevypnut z multitaskingu, tak se dá na něj dovolat)...takže je to podle mě jen otázkou uzpůsobení těch aplikací, aby tohle uměly... :wink:
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

fmoravec | úte dub 13, 2010 10:51 pm

No uvidime uvidime, zatim snad jako jedina app po dlouhe dobe me nadchla opera fakt supr. Tak snad bude prizpusobeni app natolik dobre aby ten multitasking byl k necemu.
Tak se tu zati mejte.

Uživatelský avatar whisky96 | úte dub 13, 2010 11:26 pm

Paly píše:Ja si nastavit Home button nemozem :) neviem preco, mam tam len Search a viem si upravit ako mi ma triedit vyhladavanie.

2x klik mam na Multitasking, nic ine sa mi spustit neda :)

ale nieco predsa len ide, viac menej omylom som objavil tuto zaujimavu moznost:

ak das seriu kratky klik a dlhy klik, tak sa otvoria Phone Favourites ...

Andreyi | stř dub 14, 2010 7:13 am

No, chtěl jsem do founa tu testovací verzi 4- ky kvůli oficiálnímu multitaskingu, ale nejdu do toho- těch problémů u aplikací je na mě moc- viz navigon. Pokud se baterka vybíjí stejně, pak bude lepší počkat na ofiko v appstoru. Jo, vím, mám JB a co? Pro mě to není omluva pro hovnovýdrž.

Ot: naštvala mě teď ukázka u nexusu one baterie s 3200 mah...
Blbina, přesto pro mě při půldenním každodenním nabíjení pomalu ale jistě zásadní parametr....

jenicekk | stř dub 14, 2010 8:02 am

Jak jset na tom s vydrzi baterie s OS4, ja ted po navratu z os 4 na 3.1.2 pozoruju pekne rychlej uybitek, normalne me zmizelo tak 3-4 procneta pres noc nic nedelani, ted 20 procent....

fmoravec | stř dub 14, 2010 8:15 am

No me IP vydrzi jeden 3/4 az 1 den at mam jaky koliv fimware.

Andreyi | stř dub 14, 2010 8:54 am

No to mě v podstatě taky.... A navečer ho dáš kam? Do nabíječky... Viď? Takže furt to samý....

Uživatelský avatar tvosi | stř dub 14, 2010 9:22 am

o vydzi baterie tu mame jine vlakno :wink:
OT: me baterie vydrzi 2 dny (litam na netu, mam pustenej cca 4 hodinky iPod), na noc ho vypinam
Obrázek iPhone 2G 8GB
Obrázek iPhone 7 128GB Jet Black
Obrázek iPad Mini with Retina 32GB Silver
Obrázek Macbook Pro 13" mid-2009
Moderator fóra
Moderator fóra

jenicekk | stř dub 14, 2010 10:01 am

Napsal jsem to sem protoze to bylo ovlivneno primo os4. Ale ted k dalsi veci, od os 4 mi zustala wifi stale pripojena i kdyz mam iphone treba 30 minut v necinosti, po downgrade na 3.1.2 toto stale pretrvava , muze nekdo potvrdit? Ze se wifi proste neodpoji v zamcenem stavu iphone? To zname ze i po downgrade zustane v systemu nejaka cast kodu?

Uživatelský avatar Golf | stř dub 14, 2010 10:07 am

Jak se tu na této stránce nahoře rozhořela diskuse ohledně multisakingu, tak 30 aplikací se najednou spustit ani nedá, maximálně 12, možná pro větší názornost toho, jak to funguje a co se vlastně děje tohle video, v češtině :wink: :

[youtube]2J6cLciGjt4&feature[/youtube]

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší