také se připojím s poznatkem s 5.0.1.
iPhone 4S 64GB s T-Mobile microSim (1 rok starou), s 5.0.1 nefunkční - no network, invalid sim, atd. to už znáte. Ale problém jsem měl již při aktivaci s 5.0, kartu to také vůbec nebralo a musel jsem aktivovat s jinou kartou, poté už se to nějak rozchodilo.
Po aktualizaci na 5.0.1 vypadávání sítě, nemožno skoro volat. Výměna sim za novou, bohužel stejného typu u T-Mobile nepomohlo.
Ale dnešní poznatek: kolega se stejným iPhone 4S 64GB a T-mobile kartou ostříhou cca 4 roky starou jede bez problému - také žádná novinka. Ale co se stalo když jsem karty prohodil?
Můj iPhone nefungoval ani s 4 roky starou ostřihoul simkou od T-mobile a jeho iPhone s mojí novou microSim fungoval v pohodě. Takže závěr byl že jsem zavolal na Apple podporu ať mi telefon vymění.
Ještě jeden zajímavý poznatek z mého zázračného iPhonu, když byl na síti a vytahl jsem simku telefon stále ukazoval že je na signálu a tak jsem si zkusil zavolat a ono to začlo zvonit!! I bez simky

Na Apple podpoře to brali úplně v poho, výměna no problem - pošlou kurýra pro starý a pak dalšího s novým, tak snad dorazí brzo. Nicméně mě upozornili abych neaktulizoval na 5.0.1.
Dále jsem také zkoušel Vodafone kartu ostřiženou pár let starou simku a s tou se zdálo že to funguje normálně - bohužel jsem detailně netestoval.
Takže závěrem si myslím, že problém bude jak v některých telefonech (bohužel vadných) tak i v software 5.0.1 v návaznosti na typy simek.
Radek