maskov1 | úte lis 09, 2010 9:41 am
Situacia je takato:
naskladnenie operatorov je 8.11, inych firiem 11.11
S manazmentom VF som riesil "stracanie kusov"... potvrdili mi to, ze prebieha vnutorne "vysetrovanie". Mobily sa na predajne vobec nedostanu, ak dostanu tak 5-10 kusov... ostatne kusy (a je ich viac) su rozpredane zmluvnym partnerom (co chapem) ale velke kusy si beru zamestnanci. Dokonca manazer mi povedal, ze uz zistili par predajov ludi z predajne VF, ktory to potom predavali na aukru a ebay.
Sklady su sice zaplnene, no infolinka je odpichnuta (aj eshop) od aktualnych skladovych zasob, pretoze si to skladnici posuvaju a vacsinu sa snazia dostat rovno na predajne. Kde sa dalej postupuje ako som vyssie opisal.
A preco je taka zahadna situacia s 32gb verziou? Jednoducho, apple oficialne na SR a CZ nedodava 32gb verziu. Prednost ma zapad. Konkretne tieto modely su dovezene z FR od nejakeho operatora, ktoreho skladove zasoby presahuju poptavku. Kusy takto dovezene na oko klienta rovnake, rovnaka krabicka, rovnaka zaruka, aj tak apple dodava len 1year world warranty, na zaklade zakonu v danej krajine si uz servis pyta od apple suciastky.
S 16gb verziou je to normalne, ta je k nam dodavana oficialne priam od logistiky applu.
Manazment VF sa prave snazi zistit co sa to sakra deje, pretoze im hrozi po usvedceni, ze prestanu mat vyhody od Applu. Apple totiz v USA/UK predava maximalne 2 kusy na jednu osobu. Predaj po posunuti operatorovi/firme, ktora iPhone predava, musi splnovat radu podmienok, jednou z nich je tato... Pretoze zamestnanci v predajnach (ktory su velmi neochotny, aj ked infolinka ich donuti sa spravat milo...) beru na svoje meno viac modelov. Tym porusuju tuto podmienku od Apple. To ze to predaju dalej a nie su uz majitelmi iPhone je jedno, pretoze tato podmienka sa vztahuje na prvotny nakup. Neplati take, ze z cloveka sa stane distributor... Predaj kupeneho iPhone sa uz rata ako bazarovy a zaruka uz nie je od doby prvej kupy...
Tot vse... takze volajte, volajte, pouzivajte tieto informacie a dotlacte operatorov aby vam jeden kus dali... tych kusov na sklade maju viac, sam Vodafone si drzi skladom zopar kusov na nutnu vymenu, v pripade nesplenie doby na reklamaciu (co je mesiac na CR,SR).. pretoze tento cas sa zacne odpocitavat od datumu zaslania iPhone na reklamacne oddelenie, co trva nejaky cas, potom ich posunutie na autorizovany servis..to zabere kus casu... ked si vsimnu ze maju problem a nestihaju to odovzdat, siahnu na tieto rezervne kusy, ktore maju na sklade... a VF nema vo zvyku dodrzovat vsetky vnutorne smernice... ked pohrozite, ze ste developer, ktory potrebuje X kusov, ze je u VF uz dlho a VIE o vsetkych veciach co som vyssie popisal, VF uz nema inu moznost bud ako vyhoviet, alebo klamat a tym riskuju stratu zakaznika/potencionalnej firmy (kedze je to developer..). Preto sa da ziskat dokonca dva dotovane mobily na jedno tel cislo... ked uz je VF v krize, je ochotny poslat tie "rezervne" kusy, jeden postou a dalsi na predajnu, ze kam to pride skor...pretoze vy to "nutne" potrebujete... ak sa teda stane uz je mobil na poste a aj v predajni, mozete zobrat dva za dotovanu cenu...
uff nejak som sa rozkecal, sry