Odskusany OS 4.0, skusenosti, otazky, postrehy

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Pravidla fóra
Vytvárajte len vlákna určené na informovanie o novinkách okolo Apple, iOS a podobne. Všetky ostatné témy, neaktuálne alebo vymyslené informácie či žiadosti o pomoc sem nepatria.

martz | čtv čer 17, 2010 7:29 pm

Re: Odskusany OS 4.0, skusenosti, otazky, postrehy

aktivoval jsem si na iphonu 3G wallpaper na pozadi a tedka mě nejde vypnout :X nevíte pls jak ho vypnout ? díky :)

Uživatelský avatar dave.xtreme | čtv čer 17, 2010 7:54 pm

OT: Právě vyšel redsn0w 0.9.5b5 i pro Windows
iPod Touch 4G white 64GB 6.1.3 JB
Game Center: WoMDave
FaceTime: dave@creeprovinky.cz
Tvůrce pořadu Creeprovinky na Indian Play
Host
Host

marsoft | čtv čer 17, 2010 10:09 pm

nainstaloval jsem v pohode novy iOS, spustilo se, dal jsem obnovit data ze zalohy, ale kdyz se to dokoncilo, tak vsechny aplikace jsou fuc, vsechny mp3 jsou fuc, vsechny videa jsou fuc. Kdyz dam sync, tak mi to aplikace znovu nahraje, mp3 taky, videa taky, dokonce jen ty aplikace, ktere jsem mel puvodne v iphone nahrane, ALE bojim se, ze prijdu o vsechna data aplikaci, ktera jsem tam mel - to by byl prusvih jak neco - cely treninkovy denik za tento rok, vsechna data o utratach penez apod. Pisu ze PRIJDU, protoze se ty aplikace uz asi hodinu nahravaji do iPhonu, ale fakt se bojim bojim...jde to nejak nahrat zpet to co jsem mel puvodne? zalohu jsem provedl, ale nevim jak to nahrat zpatky a jestli se mi to nahraje na novej os a nebo se vrati zpet na starej os...diky za pomoc :-)
Host
Host

Uživatelský avatar caesar | čtv čer 17, 2010 10:10 pm

data z aplikaci ti po obnove zustanou
Senior uživatel
Senior uživatel

marsoft | čtv čer 17, 2010 10:14 pm

takze az se nahraji aplikace, mp3 atakdale, tak bude vse pri starem? i s daty aplikaci? myslim, ze to bude trvat celou noc - 3,5gb aplikaci, 12gb mp3, videa, fotky, ... uff :-)
Host
Host

pharelkoo | čtv čer 17, 2010 10:32 pm

Môžem sa spýtať mám ipt2g a dal som od 4 už je aj JB a v cydii som nenašiel winterboard prečo je to tak ?
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar dodulo | čtv čer 17, 2010 10:36 pm

neviem, ale winterboard aj tak nefunguje na iOS4.0
iPhone 6S gold 64GB iOS 9.3.5 - no jailbreak
iPhone 4S white 16GB iOS 7.1.2 - no jailbreak
Starý pes fóra :)

pharelkoo | čtv čer 17, 2010 10:40 pm

Tiež pravda
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

d3x_Dark | čtv čer 17, 2010 10:48 pm

Hmmm.... Nejde mi nainstalovat iOS4 GM do iPhone 3G (bez JB) přes Shift + Check For Updates, píše to Error 3002. Trošku jsem googlil a zjistil jsem, že to jde, pokud člověk použije Shift + Restore, ale tak nějak si nejsem jistej, jestli tim nepřijdu o data... Mam docela dost custom věcí v kontaktech (který nejdou právě kvůli tomu zazálohovat), dost zpráv, kterejch bych se nechtěl zbavit a dat v aplikacích... Zůstane tam tohle všechno? Sorry, jestli se to na tomhle fóru dá zjistit v jinym threadu, mam pocit, že Restore by měl všechno z předchozí zálohy zachovat, dokonce mam pocit, že mě to jednou potkalo, když se mi iPhone kompletně zasek, ale nejsem si jistej, jak to je při změně FW. Jaký s tim máte zkušenosti?

marsoft | čtv čer 17, 2010 11:06 pm

d3x_Dark píše:Hmmm.... Nejde mi nainstalovat iOS4 GM do iPhone 3G (bez JB) přes Shift + Check For Updates, píše to Error 3002. Trošku jsem googlil a zjistil jsem, že to jde, pokud člověk použije Shift + Restore, ale tak nějak si nejsem jistej, jestli tim nepřijdu o data...

Viz moje zdesena zprava o par prispevku vyse...mohu potvrdit, ze ikdyz se po nahrati iOS4 GM neobnovi aplikace, tak po jejich opetovnym nahrani do mobilu data z nich zustanou. Jediny o co clovek prijde je puvodni rozlozeni ikon (obnovi se dle abecedy) a jeste jsem prisel o nastaveni melodii u jednotlivych kontaktu. Jinak vse jede jak ma a kdyz mi pri nahravani aplikaci prisla na ICQ zprava, tak se hned sama, jeste behem synchronizace objevila jako push notifikace z BeejiveIM...takze don't worry :-)
Host
Host

Jelen50 | čtv čer 17, 2010 11:08 pm

Zkoušel někdo nahrát iOS 4 GM do 3GS na XP? Funguje to, nebo to zase hází chybu 3001?
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar dodulo | čtv čer 17, 2010 11:11 pm

mimochodom ten slubovany sync na pozadi sa konat nebude? resp. viem, ze sa hovorilo o tom, ze by to malo prist s novym iTunes, ale to je uz tu a ziadna synchronizacia na pozadi sa nekona :(
iPhone 6S gold 64GB iOS 9.3.5 - no jailbreak
iPhone 4S white 16GB iOS 7.1.2 - no jailbreak

d3x_Dark | čtv čer 17, 2010 11:14 pm

marsoft píše:Viz moje zdesena zprava o par prispevku vyse...mohu potvrdit, ze ikdyz se po nahrati iOS4 GM neobnovi aplikace, tak po jejich opetovnym nahrani do mobilu data z nich zustanou. Jediny o co clovek prijde je puvodni rozlozeni ikon (obnovi se dle abecedy) a jeste jsem prisel o nastaveni melodii u jednotlivych kontaktu. Jinak vse jede jak ma a kdyz mi pri nahravani aplikaci prisla na ICQ zprava, tak se hned sama, jeste behem synchronizace objevila jako push notifikace z BeejiveIM...takze don't worry :-)

Stejně se bojim! :) Co kontakty? Jak řikam, nemam je nikde zálohovaný. Tobě se obnovily z přímý zálohy, nebo prostě z tý obecný zálohy iPhonu, kterou si iTunes dělá automaticky?

Uživatelský avatar dwick | čtv čer 17, 2010 11:21 pm

Muzete nekdo s iOS4 vyzkouset jestli ta baterka z locksrceenu zustala, nebo to byl pouhy bug a je opraven?

http://www.redmondpie.com/iphone-os-4.0-to-feature-flashlight-mode-video/

Zobrazit video na http://youtu.be/LkB1X9_7Qb4
Kód do fóra: [youtube]LkB1X9_7Qb4[/youtube]

Návod na vkladanie videa do príspevkov
Life sucks. And then you die.

d3x_Dark | čtv čer 17, 2010 11:34 pm

ok, tak jdu to zkusit... Nemam co dělat celou noc, tak jí můžu strávit tim, že budu dávat iPhone do funkčního stavu :) Pak napíšu dojmy, protože nejspíš nebudu jedinej, kdo se s timhle problémem setkal... Pro jistotu jsem si zálohoval kontakty přes jednu app, tak snad o to nejdůležitější nepřijdu.

marsoft | čtv čer 17, 2010 11:53 pm

taky na ten sync na pozadi nemohu prijit...at jsem googlil jak chtel, tak nic...skoda...
Host
Host

marsoft | čtv čer 17, 2010 11:54 pm

d3x_Dark píše:Stejně se bojim! :) Co kontakty? Jak řikam, nemam je nikde zálohovaný. Tobě se obnovily z přímý zálohy, nebo prostě z tý obecný zálohy iPhonu, kterou si iTunes dělá automaticky?

Kontakty se mi synchronizuji pres exchange s gmailem a jak jsem uz psal - bez jedineho problemu. Stejne tak v kalendari ulozene udalosti pres gmail v pohode...
Host
Host

d3x_Dark | pát čer 18, 2010 12:18 am

No, já jsem teď v půlce synchronizace po Restoru a všechno vypadá OK. iOS4 tam nejspíš je, protože na homescreenu vidim T-Mobile CZ a 3.1.2 psal jenom T-Mobile a chvíli jsem iOS4 viděl, než jsem začal restorovat z backupu. Teď mi přišla SMS při tý synchronizaci a ten telefon zná jméno odesílatele, takže kontakty nejspíš přežily bez újmy...

Nicméně trvá to neskutečně dlouho. Už to běží skoro hodinu a pořád to ještě kopíruje mp3jky... To aby si fakt člověk radši počkal na oficiální update, kterej trvá pár minut :)

marsoft | pát čer 18, 2010 12:25 am

novy poznatek z iOS4 - v nastaveni nove pribyla moznost automatickeho nastavovani casu pres internet - vec ktera mi chybela od dob stareho Siemensu :-)
Funguje vam synchronizace poznamek pres gmail? Musi se to nejak aktivovat? V gmailu se mi objevil novy stitek "Notes", ale stale se tam ty poznamky nechteji nacist. IMAP by mel byt nastaveny spravne - stahuji pres nej postu...
Host
Host

Uživatelský avatar dwick | pát čer 18, 2010 12:29 am

Odskusany OS 4.0, skusenosti, otazky, postrehy

marsoft: muzes plz vyzkouset tu flashlight o ktere jsem psal vys?

d3x_Dark | pát čer 18, 2010 12:57 am

dwick: Pro iPhone 3G s iOS4 GM flashlitght nefunguje. Mačkal jsem power jak zběsilej a nedělalo to nic, zkoušel jsem i kombinaci s home a to akorát udělalo screenshot, jak jsem čekal... Je to škoda, to by byla dobrá featurka...

Jinak na iPhone 3G se mi povedlo tenhle update nainstalovat (Přes Shift+Restore, jak jsem řešil předtim s errorem 3002), zatim jsem nepocejtil skoro žádný problémy, ba naopak. Animace ikon jsou svižnější, folders jsou skvělý, některý systémový aplikace se spouštěj mnohem rychlejš (camera, calc, maps atd.), dá se nastavit hlasitost BT sluchátek i na telefonu (to mi hrozně chybělo a to mam BT sluchátka teprve asi tejden :)), Je tam pár novejch animací třeba v mapách a tak a Places je taky skvělej nápad (i když trošku opožděnej, když má iPhone GPS tagging už tak dlouho). Safari mi přijde taky lehce svižnější, ale to se mi možná jenom zdá, nemam přímý srovnání s 3.1.3...

Jediný problémy: Přišel jsem o všechny fotky z Camera Roll a aplikace náročný na paměť maj trošku problémy s plynulostí, ale je to zanedbatelný... Trošku mě taky štve, že někde je rychlý spouštění aplikace dost nucený. Nevim, jestli je to muj pocit, třeba se mi to jenom zdá, ale dřív se při spouštění aplikace nejdřív objevila třeba bílá obraovka a pak se na ní začala objevovat grafika a data, teď se objeví základní grafika tý aplikace a pak se dlouho loadujou data. Možná jste si toho taky někdo všim...

marsoft | pát čer 18, 2010 1:33 am

zkusel jsem tu "flashlight" featuru na 3GS, ale take mi to (bohuzel) nejede...:-(
Host
Host

Uživatelský avatar caesar | pát čer 18, 2010 6:14 am

muzete uz prestat s tim OT ohledne toho jak updatovat system co se obnovi, co neobnovi, jak to provest aby zustala data atd...? Tohle vlakno je o zkusenostech s iOS 4.
Senior uživatel
Senior uživatel

ramon | pát čer 18, 2010 6:45 am

dwick: mam 3GS, na beta#5 mi 'flashlight' sel, u GM uz ne, takze to byl vazne jen bug
Host
Host

d3x_Dark | pát čer 18, 2010 6:57 am

caesar píše:muzete uz prestat s tim OT ohledne toho jak updatovat system co se obnovi, co neobnovi, jak to provest aby zustala data atd...? Tohle vlakno je o zkusenostech s iOS 4.

1. neni tu thread, kterej by se tohohle týkal a šlo mi o rychlou odpověď a vzhledem k tomu, že to byla "otázka" k OS4.0, tak v tom offtopic nevidim

2. Hned jak jsem ho nainstaloval, nahodil jsem sem 3 dlouhý odstavce postřehů

3. Problém je vyřešenej a už to neřešim, tak nevim, proč se v tom znova hrabeš, když ti to tak vadí...

Jinak abych se držel tématu, tak ještě dodam, že mi blbne nahrávání screenshotů na Facebook přes FB app (fotky jdou normálně, s trojkou šly i screeny) a taky se mi stalo, že jsem připojil iPhone k PC a ukázal, že je plně nabitej a nenabíjel, ale to může bejt problém hubu (nemam připojený napájení) nebo kabelu.

No a odpočítávání znaků v SMS mi nepřijde nějak extra dotažený, protože to akorát píše x/160 a člověk pokud by třeba napsal SMS o pěti zprávách, tak musí vynásobit 160x5, aby se trefil do magickýho čísla, ale je to lepší než nic a předtim jsme taky měli to nic a bohatě nám to stačilo...

Toť asi zatim vše, víc jsem toho nevykoumal, hrál jsem si hlavně s Folders :)

Uživatelský avatar pistak | pát čer 18, 2010 8:27 am

Tak v novom iOS 4 mi už nejde zmeniť logo operátora podľa toho návodu. Škoda, hádam sa to vyrieši.

Ale zato už mám v O2-SK zdieľanie internetu.
iPhone guru
iPhone guru

Uživatelský avatar Carabei | pát čer 18, 2010 9:11 am

Možná mám další zaznamenané vylepšení oproti OS3, v Safari při delším scrollování dojde k akceleraci scrollování. Teda je možné, že to bylo i na OS3, ale nějak si to tam nepamatuju, nevíte někdo?
MacBook Pro Retina 15 10.10
iPhone 6 8.1.2, Etymotic hf5
iPad mini Retina 32GB 8.1.2

Uživatelský avatar pistak | pát čer 18, 2010 9:14 am

No to tam nebolo, a aj som si myslel že to tam pribudne, lebo vždy kým som sa dostal dole tak to trvalo. Teraz to je o niečo rýchlejšie. Ja som si to predtým nevšimol, tak zrejme to tam dodali teraz.
iPhone guru
iPhone guru

Uživatelský avatar couplu | pát čer 18, 2010 11:43 am

Přišel někdo už na to, jak použít multitask při synchronizaci s iTunes? Děkuji
iPhone 4S 16GB
iPod Shuffle 1 512MB
iPod Nano 6 8GB -> iWatch
MacBook Air 11,6" 64GB, model 2010
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Speedy4 | pát čer 18, 2010 1:33 pm

Mám iPhone 3G, OS 3.1.2 a když se snažím nahrát iOS 4.0 GM tak mi tm stále skáče chyba 3002, ať dám Update nebo Restore. Nevíte někdo co s tím?:)

pe.kova | pát čer 18, 2010 1:42 pm

ty máš určitě WIN XP, že?
instaluj to jen na WIN Vista, nebo 7, případně Mac
Pokud něco potřebujete, zkuste nejdříve použít funkci hledat 8).
iPhone 4 4ever (NOW Available)

Speedy4 | pát čer 18, 2010 1:43 pm

Jo mám XP. Ok díky za radu:)

ninjar0hlik | pát čer 18, 2010 2:59 pm

Lidi mám takovou zajímavost. Na firmwaru 3.0 se mi (i když jsem byl připojen na Wifi) zobrazila hláška "Vaši polohu nelze zobrazit"...Po včerejším upgradu na 4.0GM se mi v aplikaci Mapy zobrazila po připojení na Wifi moje přibližná lokalita... A dnes se mi stalo něco neobvyklého. Při průjezdu městem mi to zobrazovalo přibližnou polohu, i když jsem nebyl připojen na Wifi!!! Také potom jsem šel domů a normálně viděl moji přibližnou lokalitu. Nemůže to být tak, že iPod skenuje Wifiny, nějakou najde, zjistí IP adresu a podle IP adresy lokalitu, která se mě zobrazí v iPodu?

Proto prosím všechny uživatele iPodu Touch s iOS 4 GM aby to testli!!

qyom | pát čer 18, 2010 3:12 pm

applejabko: potvrdzujem

Uživatelský avatar 2L8 | pát čer 18, 2010 3:26 pm

Ale to si mal zapnute teda Wi-Fi, nie 3G siet, vsak? :) Ak by to bolo tak, tak to je fakt super!

dwick: sorac, sekol som sa :D
Naposledy upravil 2L8 dne pát čer 18, 2010 5:08 pm, celkově upraveno 1
iPhone 3G, iPhone 5, iPhone 7 iOS 13 bez JB, AirPods
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar dwick | pát čer 18, 2010 3:28 pm

2L8: iPod Touch nema GSM modul

ninjar0hlik | pát čer 18, 2010 3:46 pm

Nechápu vůbec jak je to možné. Asi je to tak jak jsem psal.

Uživatelský avatar dave.xtreme | pát čer 18, 2010 4:02 pm

To samé, už nepotřebuju GPS...
iPod Touch 4G white 64GB 6.1.3 JB
Game Center: WoMDave
FaceTime: dave@creeprovinky.cz
Tvůrce pořadu Creeprovinky na Indian Play
Host
Host

pharelkoo | pát čer 18, 2010 4:43 pm

a ja mam tiez ipod touch 4.0 a mne to ukazuje furt ze nemozno urcit polohu.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

ninjar0hlik | pát čer 18, 2010 4:52 pm

Zapni si polohové služby Nastavení-Obecné-Polohové služby

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší

Zpět na Novinky o iPhone a dalších Apple produktech