Odskusany OS 4.0, skusenosti, otazky, postrehy

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Pravidla fóra
Vytvárajte len vlákna určené na informovanie o novinkách okolo Apple, iOS a podobne. Všetky ostatné témy, neaktuálne alebo vymyslené informácie či žiadosti o pomoc sem nepatria.

kultus | pát čer 18, 2010 11:03 pm

Re: Odskusany OS 4.0, skusenosti, otazky, postrehy

prosim vas mam win7, ipod touch 2G a pri upgrade n iOS 4 pres itunes 9.2 mi haze chybu 3002 kdyz delam shift + restore nevim jak na to poradte prosim vzdycky se mi upgrade povedl bez problemu :(

edit: tak jsem to rozjel jede to docela svizne + mam wallpaper a multitasking ;)

cedavera | sob čer 19, 2010 8:34 am

tak mě napadá, nemá být v iOS4 aplikace na čtení knih? Mám sice GM, ale i tak neměla by tam být? Nějak jsem ji nenašel ... :-(

McDog | sob čer 19, 2010 8:39 am

Nie iBook si stiahni z AppStore:)Ale asi az ked vyjde ofiko iOS4 myslim....

kultus | sob čer 19, 2010 8:48 am

nezda se vam ze je zarizeni nake pomalejsi, jako normalne ve springboardu nee ale v aplikacich a prijde mi ze prohlizeni pdf a word dokumentu uz neni tak rychle a plynule hlavne ten word je to divne...

McDog | sob čer 19, 2010 8:52 am

Co som si vsimol,tak ked som dal prec MT,tak sa spomalilo nacitavanie Nastaveni a tak.Inak na 3.x ked som bol na Safari a nasledne som stlacil Home button,tak ostalo na pozadi a po dalsom otvoreni sa ihned otvorilo tam kde som aj skoncil,ale teraz to tak nefunguje.Jednoducho zacne tu stranku nacitavat znova

qyom | sob čer 19, 2010 8:55 am

McDog: mne ked otvorim Safari, tak normalne ako predtym mi ukazuje tam kde som skoncil...ale inak aj ja pozorujem trosku spomalenie, resp. take mierne trhanie, napriklad ked si prezeram nastavenia a scrollujem dole

Uživatelský avatar Levon | sob čer 19, 2010 9:13 am

Ono je to takove zvlastni...Ja jsem multitasking na mem 3G vypnul,protoze ho stejne jeste zadne aplikace nepodporuji,ale i tak se mi treba Facebook spousti tam,kde jsem minule skoncil...Coz mi na starsich OS nedelalo
Host
Host

Uživatelský avatar hellmachine | sob čer 19, 2010 6:04 pm

Nefunguje GPS - není nějaký fix v cydii nebo nějaký tip jak na to? Dik
Iphone 5 32Gb ios7 gm
Host
Host

Uživatelský avatar Barberry.pha | sob čer 19, 2010 6:59 pm

Tak mi prave os4 pomohla a gps mi konecne zacala poradne fungovat, u fw 3.1.3 3gs jsem pekny problemy s fixaci a s udrzenim pozice
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Arrow79 | sob čer 19, 2010 8:09 pm

Funguju vam korektne odkazy zo Safari na ploche? Mam par odkazov z webu priamo na ploche a len ich otvori a hned aj zavrie.
iPhone XS Max 256GB - Space Grey (iOS 12.1)
iPad Pro 9,7 128GB Wifi Cellular - Space Gray (iOS: 12.1)
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

LAPI1 | sob čer 19, 2010 8:57 pm

Tak dnes jsem vyzkoušel IOS4 na IPhonu 3G a vše funguje rychle a bez problemů

Uživatelský avatar pistak | sob čer 19, 2010 10:08 pm

V iOS 4 je urcite lepsii signal GPS. Polohu najde takmer okamzite - co aj predtym, ale teraz ma v bytovke najde celkom presne. Pri verzii 3 mi v byte ukazovalo ze som niekde 100 metrov od aktualnej polohy, ale teraz je to na 2 metre presne.

Co je ale slapsie je vydrz baterky. Viditelne sa u mna znizila vydrz a to uz i pri surfovani cez wifi. Proste nieco ju pekne cuca...
iPhone guru
iPhone guru

zbynda | ned čer 20, 2010 1:15 am

Popravde, te baterky jsem si vsiml taky. Nevim, jestli je to cca 2 roky starou baterkou, ale 3g mi ted vydrzi polovinu doby nez 3Gs (coz bylo drive obracene).

Uživatelský avatar Aparat | ned čer 20, 2010 7:39 am

Odkaz na pirátský web smazán. A ty si dej chvilku oddych. Beavers.
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar dodulo | ned čer 20, 2010 7:51 am

no uvidime zajtra ako to bude ci sa bude lisit zajtrajsi build od verzie GoldMaster minuly rok sa nelisili, ale pamatam si, ze minuly rok bola verzia 3.0 ovela menej zabugovana a fungovali v nej bezproblemovo aplikacie z 2.0, co sa o terajsom iOS 4.0 GM povedat neda :?, ja len ticho dufam, ze zajtra bude vydany nejaky novy build, mne osobne nefunguje TomTom, pracovat s aplikaciou ide, no v momente ked dam vypocitat trasu app pada do SB :(
iPhone 6S gold 64GB iOS 9.3.5 - no jailbreak
iPhone 4S white 16GB iOS 7.1.2 - no jailbreak
Starý pes fóra :)

Uživatelský avatar Barberry.pha | ned čer 20, 2010 8:04 am

A neni to padani spise problem tech aplikaci ze nejsou jeste updaty na os4 nez samotnou os4. Gps je tedka uzasna, vydrz baterie mi prijde stejny.
Jsem zvedavy jestli mi to zitra nabidne upgrade na os4 a jestli to ma cenu delat, nejak se mi zase nechce nastavovat novy a obnova se zalohy kdyz upgraduji ... Kdyz uz jsem si tedka na os4 gm tak pekne vsechno nastavil :)
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi
Moderator fóra
Moderator fóra

martz | ned čer 20, 2010 10:55 am

já taky doufám že se ten zítřejší build bude oněco lišit.. protože teďka s iOS4 GM, když stahuju něco z appstoru a spustim přitom znovu appstore, než se mi to stáhne, tak vždycky na poprvé spadne.. dřív když jsem měl fw 3.1.3 tak to bylo v pohodě nebo by mohli vyřešit trhanej pohyb při scrolování v nastaveni.. jinak celkem ok to je :)

Uživatelský avatar tvosi | ned čer 20, 2010 11:21 am

hodim to jeste sem, po upgradu je telefon neustale pripojen k internetu pres operatora a neco stahuje nebo posila..casto jsem tak nedostupny pro volajiciho... kdyby nekdo mel podobny problem nebo vedel jak ho vyresit, zde je vlakno k tomuto problemu viewtopic.php?f=27&t=30172

jinak iOS4 na 3Gs je svizne, vse mi funguje OK (navigon, facebook, hry...nic nepada)
na 3G je to o poznani horsi, telefon se pomerne seka a neni to nic extra, tam by na tom meli jeste zamakat...ale take zadna aplikace nepada :wink:
Obrázek iPhone 2G 8GB
Obrázek iPhone 7 128GB Jet Black
Obrázek iPad Mini with Retina 32GB Silver
Obrázek Macbook Pro 13" mid-2009
Moderator fóra
Moderator fóra

Rychlonozka | ned čer 20, 2010 11:49 am

Ahoj protože OS4 by měl vyjít už zítra tak mám pár otázek.
Mám iPhone 3GS 16GB frimware 3.1.3 Jailbreak pomocí spirit.

1)Pokud budu chtít nahrát nový OS budu se muset JB zbavit že jo? Takže restore přes DFU mod.

2)Někde jsem četl myslím že i tady na fóru že iTunes 9.2 nefungují s iPhonem jailbreaknutým Spiritem. Takže jsem iTunes zatím neupdatoval.

3)Mám české Windows XP. Nevíte jak je to s chybou 3002? Funguje to přes shift+ restore. Jak bylo psané výše? A jak je to s touto chybou v iTunes 9.2?

Díky

Uživatelský avatar tvosi | ned čer 20, 2010 12:13 pm

1) das jen restore a o JB prijdes, nemusis pres DFU
2) iTunes 9.2 funguji, pokud mas JB spiritem, nemuzes tam nahrat custom FW
3) podle vseho (viz informace zde na foru a v tomto threadu), je vse ok
Obrázek iPhone 2G 8GB
Obrázek iPhone 7 128GB Jet Black
Obrázek iPad Mini with Retina 32GB Silver
Obrázek Macbook Pro 13" mid-2009
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar caesar | ned čer 20, 2010 12:14 pm

docela me stve, ze Apple vyradí moznost otoceni obrazku v albu, ktere bylo dostupne v (tusim) prvni bete. hodne uzitecna ficura :(
Senior uživatel
Senior uživatel

chaznik | ned čer 20, 2010 12:14 pm

Rychlonozka píše:Ahoj protože OS4 by měl vyjít už zítra tak mám pár otázek.
Mám iPhone 3GS 16GB frimware 3.1.3 Jailbreak pomocí spirit.

1)Pokud budu chtít nahrát nový OS budu se muset JB zbavit že jo? Takže restore přes DFU mod.

2)Někde jsem četl myslím že i tady na fóru že iTunes 9.2 nefungují s iPhonem jailbreaknutým Spiritem. Takže jsem iTunes zatím neupdatoval.

3)Mám české Windows XP. Nevíte jak je to s chybou 3002? Funguje to přes shift+ restore. Jak bylo psané výše? A jak je to s touto chybou v iTunes 9.2?

Díky

Měl jsem iPhone Jailbreaknutej SPIRITEM a s iTunes 9.2 nebyl žádnej problem.Dal jsem jednoduše restore s iOS 4 a restoroval celej telefon,poté jsem udělal JB pomocí redsn0w 0.9.5 beta.
Vše proběhlo bez problémů a ted už si užívam iOS 4.

Zapnul jsem si přes úpravu Plistu multitasking a wallpaper nechal vypnutej,protože chod iPhone byl hodně vlažnej a animace se sekaly.

Host
Host

conectmetal | ned čer 20, 2010 12:34 pm

chaznik: lenže rychlonozka má 3GS

marsoft | ned čer 20, 2010 2:19 pm

1) Můžete mi prosím někdo vysvětlit jak funguje synchronizace poznámek s gmailem? Nějak se mi ty stávající poznámky nechtějí na gmail nahrát. Potom mi to tam ukazuje v iphonu 3 složky - v iPhone, na @gmail.com a všechny poznámky - a nevím, jak ty stávající dostat na @gmail.com. Co mě pak ještě dost mate je to, že když v poznámce provedu nějakou úpravu, neobjeví se opravená na gmailu, ale jako další kopie - tj. v Notes na gmailu mám třeba k jedné poznámce 3 různý poznámky - postupně tak, jak jsem je postupně upravoval...
2) Je nějaká možnost, jak aktivovat na Windows Vista Faces v Albech na iPhone? Ukazuje mi to jen Místa u otagovaných fotek, ale Faces nevím, jak aktivovat, v jakém programu...
Host
Host

Uživatelský avatar _tomik | ned čer 20, 2010 2:56 pm

2) myslím, že fce Faces je slučitelná pouze na počítačích Mac a programem Photos..
Obrázek iPhone 3G; iPhone 4; iPhone 5s;iPhone 6s;iPad 2
Obrázek MacBook Air 13"(2012), iPhone 8+, AW Sport, iPad(2017), aTV 4K
Obrázek R.I.P. SJ
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

marsoft | ned čer 20, 2010 3:20 pm

další poznatek z iOS4.0 (nebo bug?): Při zobrazení složky s obrázky se dostanu na konec složky a pokud si chci zobrazit třeba 1. obrázek, musí vyscrollovat nahoru - prostě je tam obrácený scrollování nebo jak bych to popsal...dělá to také někomu?
Host
Host

Uživatelský avatar dwick | ned čer 20, 2010 3:25 pm

marsoft: Staci tapnout na status bar a skoci ti to na zacatek (neco jako tlacitko Home na klavesnici). Tohle temer vsude mezi iPhone aplikacema.
Life sucks. And then you die.

McDog | ned čer 20, 2010 3:28 pm

No a mne sa teraz stala zaujimava vec....pocuval som iPod a mal som locknuty iPhone.A tak som stlacil 2x homeButton nech mozem prepnut pesnicku.Lenze na iPhone zrazu nabehlo tociace sa koliecko a vypol sa.Ked som dlhsie podrzal Power,tak scernel display ako ked sa ide pustit ale po spusteni sa vypol a ked som ho pripojil na nabijacku alebo k pc,tak sa rozsvietil,ale na ZELENO a PC ho nedetekol.Az ked som ho asi 5 minut rucne restartoval,tak nabehol...wtf?

marsoft | ned čer 20, 2010 3:40 pm

dwick píše:marsoft: Staci tapnout na status bar a skoci ti to na zacatek

Tuto funkci znám, ale stejně mě rozčiluje, že to ty alba neukazuje od začátku, ale od konce...třeba se to ještě zítra spraví...:-)
Host
Host

Uživatelský avatar dwick | ned čer 20, 2010 3:48 pm

marsoft: To je ale zcela normalni chovani, to nema s iOS4 nic spolecneho, takhle se to chova i na 3.1.3. Kdyz neco vyfotim a vlezu do alba, tak je logicky ze mi to skoci na konec, kde jsou nejnovejsi fotky. Bych se zblaznil kdyby mi to skakalo na zacatek a ja musel 10x scrollovat dolu, abych se dostal na posledni fotky.
Life sucks. And then you die.

iLji1 | ned čer 20, 2010 7:48 pm

Ahoj, v kolik myslite, ze vyjde zitra iOS4? Jestli si mam rano privstat a nainstalovat si ho nez pujdu do prace.

DIky

Uživatelský avatar Arrow79 | ned čer 20, 2010 7:51 pm

Tak mna na iOS4 hrozne stve nedostatok pamate. Doteraz (OS 3.x) som s tym na 3GS nemal najmensi problem, vkuse nad 100MB volnej pamate, povacsine vzdy k cca 130MB. Kedze uz napr. Dropbox, Evernote podporuju multitaskingove API iOS4, tak mam tej pamate do par MB. Dnes sa mi uz dokonca stalo, ze iPhone zamrzol. S tymto moc spokojny nebudem... teraz pri pisani tohto prispevku mam aktualne 16MB volnej pamate...

IlJi pravdepodobne o 19:00
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

iLji1 | ned čer 20, 2010 7:55 pm

Diky.

Jeste, jaky program pouzivas pro sledovani vyuziti pameti telefonu ?

iL.

Uživatelský avatar Arrow79 | ned čer 20, 2010 8:44 pm

SBSettings :)
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

iLji1 | ned čer 20, 2010 8:48 pm

Ajo .. JB iPhone .. ten ja nevedu :D

xslide | ned čer 20, 2010 8:50 pm

iLji1 píše:Ahoj, v kolik myslite, ze vyjde zitra iOS4? Jestli si mam rano privstat a nainstalovat si ho nez pujdu do prace.

DIky

Ráno určitě ne. V USA je o pár hodin míň, takže jestli zítra vyjde, myslím, že až na večer.
Obrázek MacBook Pro 13" 2018, Touch bar
Obrázek iPhone XS Max, black, iOS 12
Obrázek Apple Watch 4, black, 44mm
Moderator fóra
Moderator fóra

filhouse | ned čer 20, 2010 8:52 pm

Když se tady řeší i ta kompatibilita, zatím mi nejde ( což mě i štve) PandoraBox a AppMiner, PandoraBox stále načítá a nic nenačte, AppMiner začne načítat, a pak pád do SB.

slososk | pon čer 21, 2010 12:30 am

Tak ja som zatial total nespokojny s ios4 na 3g.. Na 3gs ide super, svizne, neseka sa... Wifi, gps su okay... Na 3g je to otras, vsetko je taaaakeeee zdlhave, vsetko sa sa dlho spusta, iphone nereaguje tak ako na 3.1.3, wifi ma problem sa pripojit ( vlastne ani nie tak pripojit, ako to ze sa tvari, ze je pripojene, ikona na wifi tam je, ale net nejde az pokym nejdem do nastavenia a nevypnem a nezapnem wifi, potom to uz ide okay).. Cele ios4 je zatial viac sklamanie a ak ios4 final nebude iny, tak budem downovat na 3.1.3....
P.S.: mam cisty iphone a dnes sa mi po takmer 2 rokoch prvy x iphone sekol... Tot to su moje doterajsie skusenosti...

filhouse | pon čer 21, 2010 2:17 am

Podle některých zdrojů se dnešní finálová verze bude od GM lišit. V čem, zatím známo není.

szoteka | pon čer 21, 2010 7:13 am

nemáte nekdo aktual info kdy vyjde ofiko?
Host
Host

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
PředchozíDalší

Zpět na Novinky o iPhone a dalších Apple produktech