ak by to bolo tak ide o toto
v nejakych nastrojoch od adobe bt sa smudlali aplikacie, tie by sa potom skompilovali do podoby akoby beznej ios aplikacie. viacmenej by to vyzeralo ako vsetky bezne kompilacie: app by mala v sebe nejaky runtime, ktory by sprostredkuval komunikaciu s api ios. realita tychto rieseni je v tom, ze tym runtimom pribuda dalsia vrstva, do ktorej nevidi ani programator, nevie si ju optimalizovat ci opravit, nevidi do nej ani ios. takze s chybami programatora sa pridaju este aj problemy toho runtime. co sa znasobi este vsetkymi kombinaciami verzii ios a verzii runtime

pre pouzivatela takej app to znamena castejsie aj hrozbu pomalych aplikacii, ktpre s ios vlastne nekomunikuju priamo. viacmenej nieco ako moja pbluvena java pre mobily: zufale riesenie. ale nastastie je tu vyborne vychodisko, nikto mi ten runtime nevnutil mat v telefone a tak mi bude musiet stacit, ze taketo appky nerozpoznam ale ak si ich kupim, zistim, ze su to zmetky a naviac robene takto, tak napisem svoj prvy list do apple a nebudem im dakovat za tie photoshopy, ktore mam nakupene

aby ste chapali: som zvedavy a tesim sa z poslednych sprav, ale v ramci nich boli aj dalsie infor,acie, toez zaujimave.
napr. jeden velmi zaujimavy kodek sa stal free pre video navzdy. ten co pouziva aj apple ci youtuve a ktory nase iphony hardwarovo ovladaju. velmi dobra sprava...