Google si stěžuje na Apple a Microsoft

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Pravidla fóra
Vytvárajte len vlákna určené na informovanie o novinkách okolo Apple, iOS a podobne. Všetky ostatné témy, neaktuálne alebo vymyslené informácie či žiadosti o pomoc sem nepatria.

Uživatelský avatar TDa | čtv srp 04, 2011 8:34 pm

Google si stěžuje na Apple a Microsoft, že Android neustále brzdí všechny ty patenty. co si o tom myslíte vy ?
zdroj: http://www.redmondpie.com/apple-microso ... ys-google/
iPhone expert
iPhone expert

Kulhos | čtv srp 04, 2011 9:03 pm

Re: Google si stěžuje na Apple a Microsoft

Ano, celkem logický krok. Pro iOS je Android zdaleka největší konkurent. Bohužel pro Google, vlastní opravdu jen minimum patentů z oblasti mobilního operačního softwaru, narozdíl od Applu a Microsoftu, které svoje systémy vyvíjí déle než Google. No a pro Microsoft bude ted určitě snažší soudit se s Googlem než s Applem. Ve světě se spekuluje, že Android by právě na patentové spory, bezpečnost a svojí rozšířenost na mnoho různých zařízení od různých výrobců s rozdílným rozlišením.

Proč si nekopnout že?

OT: Jinak osobně si nemyslím, že Android je sám o sobě špatný systém. Problém je právě v tom, že si ho každý výrobce přizpůsobuje po svém. Na světě jsou tak desítky, možná stovky různých verzí Androidu (tím myslím jejich grafické nadstavby, rozlišení atp.). Bude určitě zajímavé sledovat, jak se s tím Google vypořádá.

Osobně mu fandím, čím větší konkurence pro Apple bude, tím více se bude snažit. A všichni musíme uznat, že Apple má rezervy v tom co dělá. Takticky čeká a svoje "features", které už má konkurence delší dobu uveřejuje postupně a s velkou slávou. Marketingově je to naprosto geniální tah, souhlasím.

Uživatelský avatar Marthin | čtv srp 04, 2011 9:15 pm

Já si myslím, že je teď vhodné zakoupit akcie od Nokie. ;-)
Protože se klidně může stát, že jak šel Google s Androidem nahoru, tak rychle může jít i dolů.
Navíc v USA jsou spory s patenty velmi populární, až hloupé.

A jak píše kolega výše, pořád jsou nové telefony, tak to budou stále nové a nové verze Androidího OS? V tom se fakt běžný uživatel už nevyzná. iPhone bude "dražší", a tak sáhne po Nokii s Win. :wink:
iPhone 3G 16GB - FW 4.2.1 - T-Mobile | SwitchEasy CapsuleRebel Case
Mac mini Late 2012 - OS X 10.9.1
Potřebujete zvukové podkresy do aplikací a her? Pište PM.
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar rony | čtv srp 04, 2011 9:26 pm

tej nokii a jej smartphonom by som uz tolko neveril. vid. posledny Zandlov clanok. sam som sa zucastnil tej bloggerskej vlny kedy nokia posielala n97 v ramci PR a od toho casu nechapem tie ich tanecky. Uznavam, ze Nokia nadalej robi biznis v jednoduchych telefonoch, ale staci, aby sa ktokolvek prebudil a prevalcuje aj to. Tak ako na dlho neverim, ze sa preberie Motorola, tak aj Nokia ma pasku cez oci.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Kulhos | čtv srp 04, 2011 9:34 pm

Ano, přesně tak. Nokia se ted bude muset hodně vyšvihnout. Spolupráce s Microsoftem jí zřejmě nějakým způsobem pomůže, Microsoft svůj systém bude hodně hodně rád propagovat a Nokia, jako jeho největší partner na tom může vydělat. Musí ale vydat nějaké adekvátní HW zařízení, na kterých to poběží (ideálně co nejdřív WP7.5), musí zaujmout. To se jí už nějakou dobu nepovedlo.

Jinak tady celkem pěkně napsaný článek o problémech Androidu:

http://mobil.idnes.cz/android-se-topi-v-potizich-muze-kvuli-nim-ztratit-dobyte-pozice-pw8-/mob_tech.aspx?c=A110802_165208_mob_tech_vok

Uživatelský avatar rony | čtv srp 04, 2011 9:42 pm

nokia smartphony zmrvila a wm je zmrveny tiez. dvaja zmrvenci, ze vymyslia nieco trochu zaujimave? asi nie
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar Marthin | čtv srp 04, 2011 10:35 pm

Pro nás a pro lidi co se v tom trochu více babrají určitě nevymyslí.
Ale vem si "obyčejné spotřební" lidi, co mají telefon na volání, sms, teď hodně populární internet v mobilu, fotky, hudbu a cca 5tisíc na útratu. Takhle lidi nakupovali Android, protože začínal být v každém levnějším telefonu s těmito parametry. Když nebude Android, tak budou Nokie. ;-)
Zmrvené kombinace jsou pro masy lidi, co tomu až tak moc "nerozumí", prostě přijdou do obchodu, vidí telefon, ááá Nokia, umí to, to, to, to a to, wm to nějak půjde, beru. :crazy:
iPhone 3G 16GB - FW 4.2.1 - T-Mobile | SwitchEasy CapsuleRebel Case
Mac mini Late 2012 - OS X 10.9.1
Potřebujete zvukové podkresy do aplikací a her? Pište PM.
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar Dave | pát srp 05, 2011 10:49 am

marthin: ta poslední veta s tim smajlíkem mě zabila :DDD ale máš pravdu...
iPhone XS Max // watch // mac
Moje heslo - nikdy to nevzdávej, restore pomůže vždy!
iPhone expert
iPhone expert

designer | úte srp 09, 2011 5:05 am

Rony proč si myslíš, že WP7 jsou zmrvený? Sám je používám a jsem spokojený, respektive mám teď vývojářskou verzi Mango aktualizace. Je to uzavřený systém jako iOS, rychlý, inuitivní ,sjednocenný a designově povedený. Navíc má podobný ekosystém jako Apple. Krom kvantity aplikací si na nic nemůžu stěžovat.. Upřímně někdy nechápu ty negativný názory na WP7? Dle mého názoru jsou celkově na tom lépe než Android
Host
Host

Uživatelský avatar Colpeas | úte srp 09, 2011 9:53 am

No, v zásadě máš asi pravdu, radši než Androida bych bral WP7, ale:

- člověk by býval řekl, že se M$ poučí z chyb, které nadělal Google i Apple a předvede kompletní fungující systém. Ne, udělali je zase znova.
- (podle všeho) je náročnější na HW než iOS. Na přístroji typu iP 3G bych s WP7 nejspíš nenapsal ani blbou SMSku.
- na iOS jsem už 3 roky navyklý, mám na něj spoustu zakoupených aplikací, takže ne, děkuji. Řekl bych, že podobný názor bude mít i většina Androidářů...

Ale v zásadě to jednou nebude špatný systém, to ne. Jen potřebuje čas.

2012 MacBook Air 13" 1.8GHz | 8GB RAM | 128GB SSD
2010 MacBook Pro 13" 2.4GHz | 8GB RAM | 750GB - odcizen! S/N: W805312VAPT
2006 Mac Pro 8-Core 2,33GHz | 16GB RAM | 256GB SSD + 3TB RAID0 | ATi HD4870 1GB
2005 PowerMac G5 Quad 2,5GHz | 8GB RAM | 1TB RAID0 | Quadro FX4500 512MB
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar tvosi | úte srp 09, 2011 9:58 am

HW narocnejsi?? ten system je pravem pouze na rychlych telefonech a microsoft to dle meho nazoru udelal spravne..3G je snek, takze ikdyz na nem iOS bezi, tak to podle meho neni vyhra..WP7 je opravdu dobry system, system ktery se od predesle verze setsakramentsky lisi a nema s nim vubec nic spolecneho..
Obrázek iPhone 2G 8GB
Obrázek iPhone 7 128GB Jet Black
Obrázek iPad Mini with Retina 32GB Silver
Obrázek Macbook Pro 13" mid-2009
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar blinok | úte srp 09, 2011 12:48 pm

Kulhos píše: A všichni musíme uznat, že Apple má rezervy v tom co dělá.

co se tyce hw tak iphone 4 je uz hodne pozadu za konkurenci :)
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

designer | úte srp 09, 2011 2:03 pm

A včem tě to omezuje? Ano HTC či Samsung mají dvoujádrové androidy, ale dej mě věděť až odladí software stejně dobře jako Apple.
Btw. MS používá na současných WP7 telefonech procesor, který se poprvé na smartphonu použil před dvěma roky, takže bych moc nemluvil o nějakém výkonu.
Host
Host

Kulhos | úte srp 09, 2011 2:56 pm

blinok píše:
Kulhos píše: A všichni musíme uznat, že Apple má rezervy v tom co dělá.

co se tyce hw tak iphone 4 je uz hodne pozadu za konkurenci :)

OT:

Myslel jsem to ale spíš tak, že Apple své služby uvádí zprvu jako velice omezené a postupně, každý půlrok nebo rok přidá nějakou "feature", která je sice zásadní, ale ve výsledku je to maličkost, kterou mohli uveřejnit rovnou. Bylo to tak s iOS, je to tak s OS X, bude to tak s iCloudem a bůh ví s čím ještě. Jako člověk, který se o to zajímá v tom vidím skvělý marketing. Kdyby Apple prásknul do koní, mohl by být před konkurencí mnohem dál, než je v jistých věcech dnes. Jim ale stačí držet si pozici jednoho z největších leaderů a postupně tahat z kapsy "esa".

Co se týče iPhonu 4, tak si myslím, že je to i po více jak roce špičkový telefon, mnoho výrobců ho zatím nepřekonalo. iP 5 (4s nebo nevim jak to pojmenují) samozřejmě opět ukáže, kdo je tady pánem. Alespoň tedy doufám.
Naposledy upravil Kulhos dne úte srp 09, 2011 3:45 pm, celkově upraveno 1

Raiton10 | úte srp 09, 2011 3:39 pm

no já nevím ale jak vy sám jsem měl sgs 2 ale asi po týdnu užívání jsem jej prodal a šel jsem zpět k iphonu 4 na iphone jsou aplikace lépe dolazené než na android to je prostě pravda hw je sice pěký ale stejně ho zatím jesště nikdo pořádně nevyužil.a ios je lepší operační systém než android android je až příliš složitý to je můj názor.a všechno to upravování různé romky atd to jen svědčí o tom že android je nedodělaný a potřebuje tyto úpravy.
Host
Host

Uživatelský avatar Barberry.pha | úte srp 09, 2011 4:08 pm

Me osobne se vice libi wp7 ale jeste nejsou oficialne dotazene, s pristroju SG2 vypadata taky super, ale za ten rok a pul mam na iOs tolik app uzitecnych app, tolik her, nechal jsem na app storu tolik penez ze uz s toho duvodu se mi prechazet nechce a kdyz vezmu v potaz ze vetsina uz i ceskych sikovnych app vychazi jako prvni na iOs ;) nemam ani duvod menit, pred iOs jsem resil kazdy novy pristroj co vysel, tedka mam vzdy rok klid :D ip4 je vyborny stroj ... Jedine co od ip5 chci je vetsi displej, alespon 3.7" jako mela omnie 2 a budu max spokojeny na dalsi dva roky a ostatni OS at si delaji co chteji. Dokud bude apple nadale podporovat svoje iDevice jako dotedka nemam duvod menit.
A myslim ze androidu nejvice skodi to ze je tolika ruznych zarizeni s ruznymi hw vybavenim, a aby neskoncili jako wm.
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi
Moderator fóra
Moderator fóra

Ivek | úte srp 09, 2011 4:22 pm

android je super ios je super sg2 by som chcel iphone 4 by som chcel nemam ani jeden asi tak , wp 7 na začiatku som myslel že je to celkom v pohode ale teraz by som ho už nechcel ked som sa s nim pohral - neskutočne sprosty os ale pači sa mi ten novy od nokie čo ma jadro od linuxu myslim že sa vola meego , ten by som vzal vyzera ako križenec ios a adroid fakt super

barberry.pha však to je dobre že každy ma iny hw , sice niektore aplikacie nejdu ale určite by som nechcel aby to dopadlo ako na windows phone 7 kde vyrobcovia nemožu skoro nič v podstate zmenit , každy wp mobil musi mat neviem kolko tlačidiel a tak a tak su neuveritelne podobne - na čo je to dobre

Raiton10 | úte srp 09, 2011 4:28 pm

přesně androidu škodí že třeba každý výrobce má svůj procesor to je tegra pak exyos a doví co eště proto sa mosí každá hra nebo aplikaca nejak ppředělávat ještě kdomu má každý svoje nástavby sense nebo touchwiz atd.já do ip 4s/5 asi ještě nepůjdu ale iphone 5/6 si myslím že budu už více změn a větší pokrok osobně bych uvítal display 4 palce to je tak akorát ale 3,5 to už je málo a nějaké ty 4,3 už zas moc ty 4 by byly nejlepší to je můj názor.
Host
Host

Uživatelský avatar Barberry.pha | úte srp 09, 2011 4:31 pm

Na to ze ti pak staci jeden ucet, a vis ze kdyz si neco koupis a vymenis pristroj, tak ti to pujde i na jinem a ne ze pak uvazujes jestli to musis koupit znova atd ... Kdo warezi ten to asi resit nemusi :D (neni to mysleno konretne pouze shodnoceni situace)
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi
Moderator fóra
Moderator fóra

Ivek | úte srp 09, 2011 5:26 pm

ja na androide vobec nenakupujem , ja len tie zadarmo aplikacie preto to moc neriešim , na poriadne aplikacie mam svoj ipod , a pre mna je doležite aby mobil bol niečim vynimočny napriklad taky iphone je vynimočny ale tie sproste windows phone mobili su všetko na jedno kopyto jedine zadny kryt možu kus pomenit , a ten ich operačny system neviem , mne sa vobec nepači možno sa niekomu pači ale to menu vobec .... jakože hey trochu by ich mohli zjednotit ako rozlišenie a tak ale zas ne take extremi ako na windows phone to je priliš a tie dotykove tlačitka to je totalna somarina vačšina to ma ak nie všetky, windows mobile bol priliš otvoreny tak zrejme to chceli nejak uzatvorit a vysledkom je že sa tam dokopy neda nič nastavit

designer | úte srp 09, 2011 6:20 pm

Ivek, ale ty píšeš holé nesmysly. To, co se tobě nelíbí, způsobilo konec WM6.5. Android je proto nejhorší systém kvůli té roztříštěnosti. K čemu je mi, že můžu vybírat z několika CPU, GPU, rozlišení, RAM, nádstaveb, když neni nikdo schopný zajistit aktualizace a především odladit daný firmware. Zatím jsem neviděl ani jednoho výrobce. Něco mě říká, že Android jde ve stopách WM. Stejně to minimum geeků si něco nastaví, přehraje, ale ten zbytek neví ani, že se dá něco nastavovat...
U WP7 je vše plynulé, všechny aplikace nemají problém s kompabilitou. To samé, co u iOS.
Na co potřebuješ něco nastavovat, když vše jede perfektně?
Host
Host

Ivek | úte srp 09, 2011 6:53 pm

hey odveci píšem ja viem ale nemožem si pomoct ,s tym windows phone - windows mobile bol super len zrejme z teho nemali taky zisk ako na by chceli a na ios je všetko perfektne ale na windowse ešte nie , viem že je to novy os a že bude ,mango a ten to všetko napravi ale aj tak, ja ten android nejak nepocitujem ide tiež pekne plynule , ale kašlite na mna dnes som daky divny :D

designer | úte srp 09, 2011 7:28 pm

Mluvím z vlastní zkušenosti, jinak bych to nenapsal.... Dokonce si troufnu říct, že WP7 (mango beta 2) je většinou o něco rychlejší než iOS4 (iPod Touch 4gen.)
Host
Host

Ivek | stř srp 10, 2011 5:03 pm

pana ale menit soft na androide je taka somarina :((( sa s tym babrem den

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Novinky o iPhone a dalších Apple produktech