murder | ned zář 18, 2011 9:56 pm
Tak iPhone 3G jsem začal používat cca půl roku po jeho uvedení, měl jsem ho do doby uvedení iPhone4, ten jsem koupil cca dva měsíce po uvedení na CZ trh, používal jsem jej do 4/2011 pak se mi ho povedlo zničit, říkal jsem si nebudu kupovat znovu drahou iP4 a koupil jsem nejlevnější dostupný android Samsung galaxy 5, s tím že počkám na iP5, jenže to je tragická dětská hračka, bylo to líné, nic to neumělo a ještě k tomu malé, tak jsem to posunul 7 letému klukovi a sám si koupil HTC Desire HD (pořád za poloviční peníze než iPhone) je to snad největší pádlo od HTC, to už bylo použitelné, až tady začalo normální sžívání s androidem, v prvních chvílích jsem si říkal, kurník ten android už docela dotahuje iOs, je pravda musel jsem sehnat jinou aplikaci na sms, ta originál je na prd, také kloudné počasí, prostředí foťáku,..... No a teď koncem léta jsem zjistil, že originál nepoužívám nic a všechno je třetích stran, no jo jenže některé věci si spolu přestávali rozumět a tak jsem přestal používat foťák. Jé hele to je pěkná momentka, šup mobil odemknout, jé já tam mám třetí stranu, tak odrolovat zpátky, kliknout na foťák počkat naběhne, aha mi jsme už v Plzni, tak nic a telefon strkám do kapsy, po dvou hodinách mi vibruje kapsa, tahám mobil, kurňa zase se mi ztlumili zvuky, při posledním použití telefonu, odemykám telefon abych zjistil kdo mi volá, kurňa vymlácená baterka, zapomněl jsem vypnout telefon a jen jsem vypnul displej (foťák běžel na pozadí - telefon vařící). Po nabití jdu volat, hledání kontaktů bylo rychlejší na papírku než v seznamu, jo mačkáte v androidu čísla a naskakují i T9 jména, jenže ne u všech zákazníků si pamatuji pod jakým jménem ho mám a vzpomenu si až když ho vidím, takže listováním seznamem, jo okoukali to od iOs, taky se jen posune prstem a seznam listuje, počkat jméno jsem už zahlédl a on pořád listuje někam pryč, ok tak ťukám do displeje, jenže co to volám někam jinam, zpět, aha ono to furt vytáčí... a tak jsem přestal zákazníkům volat, jenže to je taky problém, nevolal jsem zákazníkům, oni nevolali mě a tak nebylo na účty za telefon a tak jsem hodil HTC DHD do bazaru a s radostí si koupil ten úplně debilní a předražený iphone (jak jsem se vždy zasvěceně dověděl na android fóru), už fotím a volám zákazníkům, tak už jsou i nějaké peníze.
OK, jasně píšu s nadsázkou není to tak strašné, Android má našlápnuto, člověk který se chce zaobírat nastavováním a laděním telefonu bude šťastný, ale přesto trvám na svém, že na Androidu se vše snaží podobat iOs a stále mu to moc nejde, nebyla ani jedna funkce u které bych si řekl, jé to je super, tady by se měl iOs učit, ale byla spousta funkcí u kterých jsem si povzdechl, kdyby to tak chodilo jako u iOs.
Takže vážený šéfe americké pobočky HTC, OK asi se vám povedlo nacpat víc do reklamy než APPLE, tak vidíte výsledky, ale neradujte se předčasně, to je jen do uvedení iP5.
Jo taky měl Apple pár přešlapů s iPhone ve FW, ale vždy je poměrně rychle napravili, a že chyběli doručenky, mms, ono to šlo i bez nich a přidat šli, ale u Androidu jsem musel učit telefon i základnějším - nezbytnějším funkcím a to prozatím neodpustím. Já chci telefon používat, ne se v něm šťourat.
Edit: a poslední dvě věci, jdu si lehnout a brouzdat budu konečně i v telefonu (u Androidu mi nevyhovoval ani jeden prohlížeč) a na telefon vidím ve dne dokonce i venku což u DHD fakt nešlo.