Rony: Přesně jak jsi psal, přenos je digitální, co tedy potřebuji pro to aby mi hráli sluchátka? Prostě DAC (digital analog converter). Mám dost velké obavy ohledně toho co se rve do těch sluchátek s BT. Nemůžu říct, že vyloženě špatné, protože jsem to nezkoumal. Ale podle selského rozumu, je jasné, že to lepší nebude, protože je zapotřebí více energie, a to i pro zesilovač.
Jde to pozorovat i mezi iPhonem a iPadem, protože má iPad větší baterku, hraje hlasitěji.
Jak u kterých skladeb lze poznat FLAC, hodně záleží na výstupním zařízením, a zrovna iPhone je podle mě naprosté minimum proto aby to bylo slyšitelné. Existují přehrávače, které jsou i dvakrát tak dražší jak iPhone. Nejlépe lze FLAC poznat u reálných nástrojů, rock, metal, alternativ, ale ve chvíli kdy se jedná o pop, house, dance tak horko těžko, u trance to ještě jde, protože tam jde o vývoj a přidávání nástrojů.
Našel jsem zajímavý test, kde si můžete vyzkoušet jestli poznáte lossless audio. Já poznal 4/5 na iPhonu 5S, přes reproduktory Mackie CR3.
http://test.tidalhifi.com/Já osobně si myslím, že hodně lidí shání flac jen kvůli tomu, že hodně MP3 320kbps ve skuteční nejsou tak kvalitní, jsou to různé ripy z youtube a podobných služeb. Kvalitní MP3 je více než dostatečná.